Hodnocení ptačích burz

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2008 16:21

Dobrý den!
Myslím, že je to dobrý nápad hodnotit jednotlivá setkání chovatelů. Proto říkám první názor. U mě jasně vede PŘEROV
- parádní prostory
- velký výběr ptáků a krmiv
- hodně lidí
- občerstvení (zloději jako všude )

Nedostatek:
- začátek příliš brzy (a to znamená konec kolem 8:30)

Jinak můj díky patří pořadatelům
Protože jsem z Moravy tak můžu hodnotit jenom Hodonín a Uherské Hradiště .

Jarda

11.2.2008 16:34

jardda napsal(a):
Dobrý den!
Myslím, že je to dobrý nápad hodnotit jednotlivá setkání chovatelů. Proto říkám první názor. U mě jasně vede PŘEROV
- parádní prostory
- hodně lidí

Nedostatek:

Jarda

u mně vede jasně v Planá u Českých Budějovic je nejlepší, kam se hrabe přerov ne jihočeši takže hurá do planý všichni

11.2.2008 16:40

jardda napsal(a):
Dobrý den!
- parádní prostory
- hodně lidí

Nedostatek:

Jarda

Bezkonkurenčně nejlepší burza se koná v Přerově. Mohu sice srovnávat pouze s Kladnem a Týništěm, o kterých nestojí za to se ani zmiňovat. V porovnání s nimi je Přerov perfektně organizován (parkování, prodejní stánky, velké prostory). Vím, že Kladno je v tomto směru dost omezeno (burza je na sídlišti v malém sále v kulturním domě), ale pořadatelé z Týniště by se mohli zajet do Přerova ispirovat. Takové špatné podmínky (od parkování až po stísněné prostory v halách, včetně chození v blátě, když prší), jaké jsou v Týništi, jsem nikde na větších burzách nezažil

12.2.2008 11:28

divous napsal(a):
Bezkonkurenčně nejlepší burza se koná v Přerově. Mohu sice srovnávat pouze s Kladnem a Týništěm, o kterých nestojí za to se ani zmiňovat. V porovnání s nimi je Přerov perfektně organizován (parkování, prodejní stánky, velké prostory). Vím, že Kladno je v tomto směru dost omezeno (burza je na sídlišti v malém sále v kulturním domě), ale pořadatelé z Týniště by se mohli zajet do Přerova ispirovat. Takové špatné podmínky (od parkování až po stísněné prostory v halách, včetně chození v blátě, když prší), jaké jsou v Týništi, jsem nikde na větších burzách nezažil

Nesouhlasím s prvním příspěvkem.
Hodně lidí neustále brečí nad začátkem burzy v Přerově. Protože bydlím kousek od Přerova a jezdím tam skoro pravidelně, tak to můžu vhodně okomentovat.

Burza sice začíná v 5 hodin, někteří moji známí tam jezdí i dříve, aby byli mezi prvními na burze, ale burza je dobře zastoupena i v pozdějších hodinách. Tuto burzu jsme vyjížděli z domu v 5 hodin a tam jsme byli něco před 6 hodinou. Co je dobré zdůraznit, tak, že někteří prodejci venku v tuto dobu teprve vybalovali věci. Odjížděli jsme domů o půl 8 ráno a při odjezdu stáli fronty aut až k obchodu billa, což znamená, že i o půl 8 lidi neustále jezdí na burzu a to znamená, že se hala neustále obměňuje novými lidmi a stále se zaplňuje. Jediný tedy mínus je v tom, že výkupy později už nevykupují a nebo jdou s cenami úplně dolu a to bude asi problém většiny proč neustále brečí nad brzkým začátkem burz. Burzu v Týništi, nebo Hodoníně mám vcelku daleko, ale není pro mě problém si přivstat a jet dříve, abych se na burzu dostal v brzkých hodinách. Jedná se o neděli a tak si myslím, že pokud někdo v sobotu dlouho neflámuje, tak má velice dobrou šanci si přivstat a navštívit burzu v brzkých ranních hodinách.

16.2.2008 12:48

hicks napsal(a):
Nesouhlasím s prvním příspěvkem.
Hodně lidí neustále brečí nad začátkem burzy v Přerově. Protože bydlím kousek od Přerova a jezdím tam skoro pravidelně, tak to můžu vhodně okomentovat.

Burza sice začíná v 5 hodin, někteří moji známí tam jezdí i dříve, aby byli mezi prvními na burze, ale burza je dobře zastoupena i v pozdějších hodinách. Tuto burzu jsme vyjížděli z domu v 5 hodin a tam jsme byli něco před 6 hodinou. Co je dobré zdůraznit, tak, že někteří prodejci venku v tuto dobu teprve vybalovali věci. Odjížděli jsme domů o půl 8 ráno a při odjezdu stáli fronty aut až k obchodu billa, což znamená, že i o půl 8 lidi neustále jezdí na burzu a to znamená, že se hala neustále obměňuje novými lidmi a stále se zaplňuje. Jediný tedy mínus je v tom, že výkupy později už nevykupují a nebo jdou s cenami úplně dolu a to bude asi problém většiny proč neustále brečí nad brzkým začátkem burz. Burzu v Týništi, nebo Hodoníně mám vcelku daleko, ale není pro mě problém si přivstat a jet dříve, abych se na burzu dostal v brzkých hodinách. Jedná se o neděli a tak si myslím, že pokud někdo v sobotu dlouho neflámuje, tak má velice dobrou šanci si přivstat a navštívit burzu v brzkých ranních hodinách.

Souhlasím s hodnocením burzy v Přerově. Je opravdu nejlepší a nejenom u nás. Měl jsem tu možnost a navštívil jsem hodně našich a pár burz v Německu, Rakousku, Polsku a přesto jasně vede. I hodně vychvalovaná burza ve Zvolle se nemůže rovnat Přerovu. Už jenom proto že se koná jenom asi 2x ročně. Kdyby byla každý měsíc kolik by tam bylo asi prodávajících a kupujících. Přerov má všechno co správná burza má mít, prostorné, světlé a v zimě dostatečně teplé prostory pro prodej, velké parkovací možnosti a slušnou nabídku krmení, chovatelských potřeb a občerstvení a to všechno za ceny které jsme ochotní (i když někdy neradi) dát. Obliba Přerova je čím dál větší i u zahraničních chovatelů, jezdí tam desítky Poláků, Rakušáci, Maďaři a rusky mluvící chovatelé. A začátek si zrovna tak stanovujeme sami, někdo chce dostat dobré místo k prodeji, někdo zase první vybírat z nabídky. Jako perličku chci říci, že když jsem asi před 20 lety vozil osobní vlaky do Žiliny tak se mnou jezdili naši chovatelé do Čadce( příjezd asi 0,30) pro selata. Když jsem se ptal proč tak brzo nikdo to nedokázal vysvětlit ale říkali že ve 2 hodiny tam není ani noha. Takže ať žije Přerov a naše velmoc chovatelů.
Karel

Přidejte reakci

Přidat smajlík