Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.3.2008 19:09

Dobrý den, chtěl bych dělat jak vnitřní, tak i vnější voliéry z tohoto materiálu. Rád bych věděl vaše zkušenosti a nejvhodnější rozměry včetně tloušťky. děkuji

2.3.2008 19:34

jirkaa napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych dělat jak vnitřní, tak i vnější voliéry z tohoto materiálu. Rád bych věděl vaše zkušenosti a nejvhodnější rozměry včetně tloušťky. děkuji

Zdravím, vřele doporučuji tento materiál jak kvůli jednoduchému a přesnému zpracování tak kvůli pevnosti konstrukce a následnému upevnění pletiva - u mne texy. Na první voliéru jsem použil jekl 25x25, 2oddělení 5x1,4x2,1 z toho vnitřek 2m a 1odd. 6x1,5x2 z toho vnitřek 3 m a v pohodě teď dělám nové a koupil jsem jekl 20x20, myslím, že by měl stačit. Ať to vyjde A.

3.3.2008 08:24

abe napsal(a):
Zdravím, vřele doporučuji tento materiál jak kvůli jednoduchému a přesnému zpracování tak kvůli pevnosti konstrukce a následnému upevnění pletiva - u mne texy. Na první voliéru jsem použil jekl 25x25, 2oddělení 5x1,4x2,1 z toho vnitřek 2m a 1odd. 6x1,5x2 z toho vnitřek 3 m a v pohodě teď dělám nové a koupil jsem jekl 20x20, myslím, že by měl stačit. Ať to vyjde A.

Zdravím,teď řeším stejný problem-ty texy jdou šroubovat bez předvrtání?Vím že se s tím spojují hliníkové plechy (třeba izolace) .Jakou mají ty jekly sílu stěny?Díky Luboš

3.3.2008 09:56

lubka napsal(a):
Zdravím,teď řeším stejný problem-ty texy jdou šroubovat bez předvrtání?Vím že se s tím spojují hliníkové plechy (třeba izolace) .Jakou mají ty jekly sílu stěny?Díky Luboš

Díky za odpověď.
Pro Luboše: podrobnosti o rozměrech a sílách Jeklu najdeš na:
http://www.kondor.cz/ sortiment/kategorie.php? kat_id=
9&PHPSESSID= ae54f9b88d29274d72a 76302177d60d8

bez mezer

3.3.2008 10:42

jirkaa napsal(a):
Díky za odpověď.
Pro Luboše: podrobnosti o rozměrech a sílách Jeklu najdeš na:
http://www.kondor.cz/ sortiment/kategorie.php? kat_id=
9&PHPSESSID= ae54f9b88d29274d72a 76302177d60d8

bez mezer

Ano jde to bez předvrtání - bez problémů, podle síly pletiva je dobré použít velkoplošné podložky A.

3.3.2008 11:07

abe napsal(a):
Ano jde to bez předvrtání - bez problémů, podle síly pletiva je dobré použít velkoplošné podložky A.

Může te sem prosím umístit foto detailu přichycení pletiva k jeklu?

3.3.2008 13:29

jirkaa napsal(a):
Může te sem prosím umístit foto detailu přichycení pletiva k jeklu?

Teď u sebe nemám fotky, ale když mrknete na téma otočná krmítka, tak v příspěvku daxyho(Dalibor) to jde docela dobře vidět.Mějte se A.

3.3.2008 19:02

abe napsal(a):
Teď u sebe nemám fotky, ale když mrknete na téma otočná krmítka, tak v příspěvku daxyho(Dalibor) to jde docela dobře vidět.Mějte se A.

díky moc

Neregistrovaný uživatel

3.3.2008 19:12
Neregistrovaný uživatel

jirkaa napsal(a):
díky moc

pochybuji že jdou texy šrouby dávat bez předvrtání, to fakt asi ne, jarda

3.3.2008 19:23

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
pochybuji že jdou texy šrouby dávat bez předvrtání, to fakt asi ne, jarda

Nevím nakolik jste technický ale ty šrouby jsou samopředvrtávací.........

Neregistrovaný uživatel

3.3.2008 19:33
Neregistrovaný uživatel

pepin napsal(a):

no jak myslíte, nevím nevím.jarda

3.3.2008 19:36

no jak myslíte, nevím nevím.jarda

Zdravím Jardu, věřte je to tak, nebo to zkuste sám...poradí Vám v každém železářství A.

3.3.2008 19:36

pepin napsal(a):

Právě proto jsem se taky divil,ale když to má kolega vyzkoušený...
Mluvíme o stejném vrutu? tex-na 6.- 8. nástrčku

Neregistrovaný uživatel

3.3.2008 19:57
Neregistrovaný uživatel

lubka napsal(a):
Právě proto jsem se taky divil,ale když to má kolega vyzkoušený...
Mluvíme o stejném vrutu? tex-na 6.- 8. nástrčku

používám tyto, a předvrtávám je fakt že jsem ještě neskoušel naostro, díky všem Jarda

3.3.2008 20:07

používám tyto, a předvrtávám je fakt že jsem ještě neskoušel naostro, díky všem Jarda

Do jeklů používám tyto texy bez předvrtání,bez problémů jsem je dostal i do 4mm silné stěny trubky.Práce je to mnohem lepší a rychlejší než předvrtávat a nýtovat,nehledě na to že hliníkové nýty brzy zoxidují a rozpadají se.

3.3.2008 20:10

Dobrý večer, tyhle šrouby používám také a bez předvrtání do 2 mm jeklu lezou uplně v pohodě.S pozdravem Olda.

Neregistrovaný uživatel

3.3.2008 20:50
Neregistrovaný uživatel

olda1 napsal(a):
Dobrý večer, tyhle šrouby používám také a bez předvrtání do 2 mm jeklu lezou uplně v pohodě.S pozdravem Olda.

tak to je super, asi jem si do ted jen přidělával práci díky za názory , Jarda

3.3.2008 21:24

tak to je super, asi jem si do ted jen přidělával práci díky za názory , Jarda

Tak to je dobrá zpráva,zítra to zkusím.Ještě by mě zajímalo co s těmi hroty co prolezou,uřezat nebo tam třeba připevnit lať?Díky Luboš

Neregistrovaný uživatel

3.3.2008 21:32
Neregistrovaný uživatel

lubka napsal(a):
Tak to je dobrá zpráva,zítra to zkusím.Ještě by mě zajímalo co s těmi hroty co prolezou,uřezat nebo tam třeba připevnit lať?Díky Luboš

zvol takovej rozměr a délku šroubu kterou potřebuješ cca 2cm jekl 1,5 cm šroub a nemůže přeco čokat, at se daří Jarda

4.3.2008 07:19

zvol takovej rozměr a délku šroubu kterou potřebuješ cca 2cm jekl 1,5 cm šroub a nemůže přeco čokat, at se daří Jarda

Jasný ,já mluvím o případu kdy jsem použil na rám voliéry vingl.

4.3.2008 08:56

lubka napsal(a):
Jasný ,já mluvím o případu kdy jsem použil na rám voliéry vingl.

V tom případě je lepší je rozbrušovačkou zaříznout aby se ptáci nezranili.

Neregistrovaný uživatel

5.3.2008 14:01
Neregistrovaný uživatel

petr b napsal(a):
V tom případě je lepší je rozbrušovačkou zaříznout aby se ptáci nezranili.

máte někdo skušenosti kde se dá nejlépe nakoupit jekl 20x20 budu kompletně renovovat tak zjištuji a dávám do kupy info o matroši, díky všem za radu , jarda

5.3.2008 14:39

máte někdo skušenosti kde se dá nejlépe nakoupit jekl 20x20 budu kompletně renovovat tak zjištuji a dávám do kupy info o matroši, díky všem za radu , jarda

Dobrý den,
na internetu si najděte fy. ferona a ti ho maji asi za nej cenu.Kamarád ted od nich kupoval a dovezli mu to až dom.Jirka

5.3.2008 21:35

Já se teď ptal na ceny u nás,za jekl 30x15x1,5 si účtují 26 kč za metr bez dph.Co myslíte je to dobrá cena?

5.3.2008 23:58

lubka napsal(a):
Já se teď ptal na ceny u nás,za jekl 30x15x1,5 si účtují 26 kč za metr bez dph.Co myslíte je to dobrá cena?

Tak to si myslím že je dobrá cena.Já jsem na voliéry kupoval jekl 25x25 a metr mě stál lechce přes 40 kč i s DPH:

6.3.2008 17:24

Na začátku mají tzv. kopinatý vrták který si díru sám vyvrtá an 100procent

Přidejte reakci

Přidat smajlík