Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2008 15:12

Dobrý den.Chtěl bych si na zahradu cca 1000m čtverečních pořídit 1,1 pávu modrých.Chtěl jsem se zeptat jak je to s přelétáváním plotu a když ho přeletí jesli se nenechá třeba chitit od cizího člověka?Jo a může být pro něj nebezpečná kočka?Snesou se z naším yorkšírem?Za odpovědi předem moc děkuji.

12.3.2008 16:05

aaabbbccc napsal(a):
Dobrý den.Chtěl bych si na zahradu cca 1000m čtverečních pořídit 1,1 pávu modrých.Chtěl jsem se zeptat jak je to s přelétáváním plotu a když ho přeletí jesli se nenechá třeba chitit od cizího člověka?Jo a může být pro něj nebezpečná kočka?Snesou se z naším yorkšírem?Za odpovědi předem moc děkuji.

Snad vám poradí někdo, kdo je chová, ale známej říkal, že je naháněl po celé ulici, pry lozili po střechách na barácích, proto chov ukončil a ještě z hlasových důvodů.

14.3.2008 11:36

aaabbbccc napsal(a):

Dobrý den,
pávi jsou až překvapivě dobří letci. Létají však neradi, nejčastěji při náhlém úleku a vyrušení, nebo za účelem hřadování.
Zastřižením křídel toho moc nevyřešíte, protože vyskočit a překonat tak plot pro ně není velký problém. Pokud není páv ochočený, chytit od cizího člověka se nenechá. Mezi lidmi jsou ale prevíti, kteří mu mohou ze zlomyslnosti přišlápnout vlečku. Kočka pro nej nebezpečná v žádném případě není. Neznám Vašeho yorkšíra, takže nemohu posoudit jestli se snesou, ale páv mu krom sežrání žrádla z misky neublíží . Hodně záleží na toleranci sousedů, protože občasným procházkám po jejich zahradách a zvukovým projevům nezabráníte. Prostorná voliéra je však docela dobrým řešením, obzvlášť když se budou moci občas volně projít. Usadit starší pávy je někdy problém (rádi se toulají). Proto je dobré pořídit mladé, aby si na nové místo zvykli. V případě zájmu mne kontaktujte, mám ještě 2,0 z loňska volné.
Zdraví Zdeněk

14.3.2008 12:49

lesk napsal(a):
Dobrý den,
pávi jsou až překvapivě dobří letci. Létají však neradi, nejčastěji při náhlém úleku a vyrušení, nebo za účelem hřadování.
Zastřižením křídel toho moc nevyřešíte, protože vyskočit a překonat tak plot pro ně není velký problém. Pokud není páv ochočený, chytit od cizího člověka se nenechá. Mezi lidmi jsou ale prevíti, kteří mu mohou ze zlomyslnosti přišlápnout vlečku. Kočka pro nej nebezpečná v žádném případě není. Neznám Vašeho yorkšíra, takže nemohu posoudit jestli se snesou, ale páv mu krom sežrání žrádla z misky neublíží . Hodně záleží na toleranci sousedů, protože občasným procházkám po jejich zahradách a zvukovým projevům nezabráníte. Prostorná voliéra je však docela dobrým řešením, obzvlášť když se budou moci občas volně projít. Usadit starší pávy je někdy problém (rádi se toulají). Proto je dobré pořídit mladé, aby si na nové místo zvykli. V případě zájmu mne kontaktujte, mám ještě 2,0 z loňska volné.
Zdraví Zdeněk

Moc vám děkuji za odpověď.Když tak bych měl zájem o 1,1.No s tim přišlápnutím per toho se nebojím.Bydlíme na samotě takže tady projde jen pár lidí.Chtěl jsem se zepta jestli pávi hrabou?Moc děkuji.

14.3.2008 20:07

aaabbbccc napsal(a):
Moc vám děkuji za odpověď.Když tak bych měl zájem o 1,1.No s tim přišlápnutím per toho se nebojím.Bydlíme na samotě takže tady projde jen pár lidí.Chtěl jsem se zepta jestli pávi hrabou?Moc děkuji.

Pávi při vyhledávání potravy moc nehrabou. Rozhodně ne tak jako třeba slepice. Záhony před nimi však nejsou úplně v bezpečí, protože se v nich mohou popelit. Chovný pár by jste měl pořídit nepříbuzný, nejlépe každý kus zvlášť (od jiného chovatele).

1.11.2011 21:01
kaycer

XXX.XXX.168.162

Dobrý den mam doma 1par pava korunkateho prvy krat mali 5 vajec a samica ich zahrabala do hniezda z drevenych pilin a nesedela na nich co mam spravit ?? aby sa to uz nestavalo dakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.11.2011 19:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

kaycer napsal(a):
Dobrý den mam doma 1par pava korunkateho prvy krat mali 5 vajec a samica ich zahrabala do hniezda z drevenych pilin a nesedela na nich co mam spravit ?? aby sa to uz nestavalo dakujem

Pořiďte si hedvábničku, ta Vám je spolehlivě vysedí.

14.11.2011 11:35
sharlota

XXX.XXX.203.105

Dobrý den,
pořídila jsem si párek pávů,ale jsou to sourozenci.Chtěla jsem se zeptat jestli to vadí?Chovatel od kterého jsem je koupila mi tvrdil,že ne. A jak dlouho je mám nechat zavřené,aby si zvykli?Děkuji za odpověď

16.4.2012 21:15
hospodar111

XXX.XXX.111.65

lesk napsal(a):
Dobrý den,
Zdraví Zdeněk

Dobrý den chtel bych se zeptat jestli pavice muze skřekat stejne jak pav

18.4.2012 20:39
nikola1985

XXX.XXX.183.6

hlasový projev slepice páva určitě není tak intenzívní jako kohouta a projevuje se zejména jenom když svolává k sobě mladé,jinak o ní ani nevíte,páv se projevuje pronikavým křikem zejména v době nástupu toku tj. v této době což trvá cca. do července-srpen když začne v této době ztrácet vlečku pak končí i s křikem a začne zas až na jaře,jinak můj kohout v den kdy se klubou mladé to dává na vědomí od rána do večera nepřetržitěsmajlík

22.4.2012 13:34
corvuscorax

XXX.XXX.180.2

ten pán co vám prodal paví sourozence se nezachoval moc seriózně. U všech ptačích druhů vadí příbuzenská plemenitba a jen někteří kvůli mutacím používají spojení rodiče s mladými nebo sourozence mezi sebou. Raději bych slepičku s někým vyměnil a přikoupil ještě nějaké. Pávi jsou polygamní to znamená, že mají u sebe více slepic jako např, bažanti. Jestli budou zalétávat jinam, záleží jak si je ochočíte a na dostatku různého krmení, které je víc udrží doma. Jinak se budou vracet a pokud máte rozumné sousedy nebudou jim škodit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík