Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2006 11:51

Dobrý den,

rád bych si pořídil nějakého "nepapouška", tj. kanára, astrilda nebo tak něco.
Chtěl bych aby hezky zpíval - kdysi jsme měli doma rýžovníka a ten zpíval opravdu moc krásně, ale nemám srovnání s ostatními..

děkuju za případné tipy.

7.2.2006 14:12

martin11 napsal(a):
Dobrý den,

Chtěl bych aby hezky zpíval - kdysi jsme měli doma rýžovníka a ten zpíval opravdu moc krásně, ale nemám srovnání s ostatními..

děkuju za případné tipy.

zvonohlíci zpívají hezky

7.2.2006 17:59

markyz napsal(a):
zvonohlíci zpívají hezky

Na tak banální otázku lze jen stěží odpovědět - né proto , že bych nechtěl poradit to v žádném případě ale ať už napíši jakéhokoliv opeřence který je považovaný za dobrého zpěváka , může kdokoliv napsat , že ten či onen druh je lepší . Dobří zpěváci jsou nepochybně kříženci s kanárem nebo kanáři / obecně / , šámové , timálie , exotičtí zvonohlíci či čížkové - doporučil bych naše pěnkavovité ptáky ale tam je problém s jejich chovem v zajetí / lze je držet jen po splnění jistých podmínek / . Takže je jen na Vás koho si vyberete a čí zpěv bude lahodit Vašemu uchu .

8.2.2006 08:31

lubos napsal(a):
Na tak banální otázku lze jen stěží odpovědět - né proto , že bych nechtěl poradit to v žádném případě ale ať už napíši jakéhokoliv opeřence který je považovaný za dobrého zpěváka , může kdokoliv napsat , že ten či onen druh je lepší . Dobří zpěváci jsou nepochybně kříženci s kanárem nebo kanáři / obecně / , šámové , timálie , exotičtí zvonohlíci či čížkové - doporučil bych naše pěnkavovité ptáky ale tam je problém s jejich chovem v zajetí / lze je držet jen po splnění jistých podmínek / . Takže je jen na Vás koho si vyberete a čí zpěv bude lahodit Vašemu uchu .

Děkuju. Chápu, že je otázka banální, ale já prostě nikdy neslyšel zpívat ani kanára... akorát zmíněného rýžovníka.. a i když se mi to opravdu líbilo, nechtělo se mi věřit, že by to byl nejlepší pěvec.

10.2.2006 11:51

martin11 napsal(a):
Dobrý den,

děkuju za případné tipy.

Jednoznačně nejpříjemnější a jemný zpěv bez chyb mají kanáři dutopěvci. Barevní a jiní kanáři ve výškách tahají za uši. Jiní drobní pěvci mají také různé pískoty ap., což může vadit. Mám rád zpěv i evropského ptactva, ale nejjednodušší je sehnat kanára a ten je koneckonců na zpěv šlechtěn už staletí. Karel

Přidejte reakci

Přidat smajlík