zambo22
napsal(a):
Děkuji. Jedním slovem n á d h e r a !!!
SATYR CABOTŮV 1 NEJPRVE MLADÝ DOROSTENEC
tragopan
napsal(a):
SATYR CABOTŮV 1 NEJPRVE MLADÝ DOROSTENEC
SATYR CABOTŮV 2
zebricka
napsal(a):
Satyrové jsou perfektní! Nádhera!
Zaujalo mě to jablko upevněné ke kmeni. Na čem to je napíchnuté? Na hřebíku?
Děkuji a přeji hodně úspěšných odchovů těchto krasavců!
Je to hřebík. Zajímavé je že pokud jsem dal jablko na zem vůbec si ho nevšímali. když jsem ale zatloukl hřebík 40 cm nad zem a na nej je nabodl jablka mizela neuvěřitelně rychle.
tragopan
napsal(a):
SATYR BLYTHŮV 3
SATYR ČERNOHLAVÝ 1 Bohužel fota převzatá z internetu nejsou nic moc.
tragopan
napsal(a):
SATYR ČERNOHLAVÝ 1 Bohužel fota převzatá z internetu nejsou nic moc.
SATYR ČERNOHLAVÝ 2
zambo22
napsal(a):
Byl by tam i nějaký záběr na celkový pohled chov. zařízení ? Děkuji.
Měkolik ukázek mých voliér.
zebricka
napsal(a):
Tedy ty voliéry jsou taky perfektní Chováte s nimi ještě něco jiného nebo mají voliéru pro sebe? (s tím hřebíkem zkusím, díky za tip!)
Ve voliérách s ostatními bažanty co chovám mám vždy exotické holuby. U satyrů nemám nic jelikož satyrové jako jediní bažanti hnízdí na stromech a ne na zemi. To by při hnízdění dělalo neplechu. Specielně takový holub chocholatý holub který váží s bídou 20dkg je schopen po voliéře prohánět lesklého bažanta který váží 2,5 kg a vůbec mu ta váhová disproporce nevadí.
tragopan
napsal(a):
Já mám voliéry 2x5x2 a 2x5x3 ale čím větší tím lepsí. Jinak všichni satyrové co mám mi žerou z ruky a jsou velmi krotcí. To je jejich rodová vlastnost ne že bych je nějak zvlášť trénoval.
Mají Vaše voliéry nějaké základy ? Dá se na strop použít síť ? Je potřeba mít dvojité pletivo ?
tragopan
napsal(a):
Ve voliérách s ostatními bažanty co chovám mám vždy exotické holuby. U satyrů nemám nic jelikož satyrové jako jediní bažanti hnízdí na stromech a ne na zemi. To by při hnízdění dělalo neplechu. Specielně takový holub chocholatý holub který váží s bídou 20dkg je schopen po voliéře prohánět lesklého bažanta který váží 2,5 kg a vůbec mu ta váhová disproporce nevadí.
Staví si své hnízdo a nebo využívají nějakou podložku ? Máte nějaký záběr hnízda ?
zambo22
napsal(a):
Staví si své hnízdo a nebo využívají nějakou podložku ? Máte nějaký záběr hnízda ?
HNÍZDO1
lussie007
napsal(a):
fakt krása, škoda že bych je nemohla chovat... hlavně ten první satyr je krásnej... až budu mít prázdnou voliéru, tak si aspoň pár koupím
Ahoj Mílo a všichni.Přikládám nějaké mé dnešní fota.
rost
napsal(a):
Ahoj Mílo a všichni.Přikládám nějaké mé dnešní fota.
voliera
zambo22
napsal(a):
Je na trhu speciální krmení pro bažanty , křepelky a holoubky ?
Dobrý večer. Samozřejmě existuje. Vhodné jsou například granule české výroby s příznačným názvem BŽ. Je jich několik typů podle stáří chovaných ptáků. Velice kvalitní je i směs zrnin pro bažanty, křepelky a holuby DELI NATURE od belgické firmy Beyers. Ani jedno ani druhé se ale samozřejmě pro satyry nehodí. Ti vyžadují odlišný přístup ke krmení.
bouda
napsal(a):
Dobrý večer. Samozřejmě existuje. Vhodné jsou například granule české výroby s příznačným názvem BŽ. Je jich několik typů podle stáří chovaných ptáků. Velice kvalitní je i směs zrnin pro bažanty, křepelky a holuby DELI NATURE od belgické firmy Beyers. Ani jedno ani druhé se ale samozřejmě pro satyry nehodí. Ti vyžadují odlišný přístup ke krmení.
Směs Deli nature doporučuji. V nabídce ji má www.podstufka.cz Nedávno jsem si ji objednala a velmi mile mě překvapilo, z kolika druhů zrnin se směs skládá!!
P.S. foto směsi
zebricka
napsal(a):
Směs Deli nature doporučuji. V nabídce ji má www.podstufka.cz Nedávno jsem si ji objednala a velmi mile mě překvapilo, z kolika druhů zrnin se směs skládá!!
P.S. foto směsi
Chybička se vloudila Tohle je směs nakličovací od téže firmy. Foto směsi pro hrabavé dodám zítra, omliuvám se
Neregistrovaný uživatel

zambo22
napsal(a):
Děkuji za kontakty a rady. A je něco spec. pro satyra ?
Dobrý den,
v Holandsku vyrábí fy GARVO kvalitní granule pro bažanty a satyry pod názvem Garvo 826. V českých krajích je dostupné granulované krmivo pro bažanty to BŽN pro bažantí nosnice, BŽ1 pro odchov kuřat asi do 3 týdnů věku, BŽ2 pro odchov kuřat a posléze BŽ3 pro bažanty mimo reprodukční proces. Musíme si ale uvědomit že jeden problém je složení a kvalita směsí od jednotlivých výrobců, která je velmi různá. Dle mých zkušeností s výrobnami krmných směsí je problém najít kvalitního výrobce, neboť pokud si přečtete složení směsi je stále stejné ale vizuelně se liší. Když si převážíte 1objemový litr zjistíte že váha se ličí někdy i o 20%. Druhý problém je to, že bažantů je na 50 druhů ve více než 100 poddruzích kteří se liší jak výskytem od vysokohorského prostředí až ke tropům. Tak samozřejmě potravními nároky. Takže jedna směs toto spektrum nemůže postihnout. Jinak co se týče satyrů mají zjednodušeně řečeno obdobné potravní nároky jako tetřevy. Živí pupeny listím a ovocem a semeny, živočišná složka je zanedbatelná. Já krmím následovně: granule jim doplňuji: travou, jablky, vínem, rajčaty, rybízem, jostou, jeřabinami, bezinkami. V zimě strouhám mrkev ,kedluben gigant, cibuli, čínské zelí, přidávám naklíčený ječmen a vojtěškové granule. Zdravím tragopan.
zebricka
napsal(a):
Chybička se vloudila Tohle je směs nakličovací od téže firmy. Foto směsi pro hrabavé dodám zítra, omliuvám se
Foto směsi pro křepely a holuby
holls
napsal(a):
Můzu se zepat kolik stoji treb parek mam vetsi volieru 10*3*6 metru tak bych tam dal parek jak se snasi s jinymy zviratty?
Mílo Stehlíku , chtěl bych ti poděkovat za všechny příznivce k vytvoření velice zdařilého webu pro bažanty ! Je to něco úžasného a já věřím , že to bude motivovat další chovatele . Mne tedy určitě ano !!! Zdeněk Z.
zambo22
napsal(a):
Mílo Stehlíku , chtěl bych ti poděkovat za všechny příznivce k vytvoření velice zdařilého webu pro bažanty ! Je to něco úžasného a já věřím , že to bude motivovat další chovatele . Mne tedy určitě ano !!! Zdeněk Z.
Dobrý den. Přidávám se k Zambovi. Opravdu velice podařená webová stránka.Něco podobného bych chtěl udělat o měkkozobých, ale uvidíme. Ať se daří. PS: Tak výjimka z pravidla se opravdu nekonala..všechna vejce černá jak bota.
bouda
napsal(a):
Dobrý den. Přidávám se k Zambovi. Opravdu velice podařená webová stránka.Něco podobného bych chtěl udělat o měkkozobých, ale uvidíme. Ať se daří. PS: Tak výjimka z pravidla se opravdu nekonala..všechna vejce černá jak bota.
Díky za Vaše slova. Jinak opravdu prvním rokem to bývá výjimkou, že se povede odchov. Ale příroda je mocná čarodějka. Máte se alespoň nač těšit. Zdravím tragopan.
Přidávám foto prvního letošního satyra temminckova který se vyklubal 10.5.2008
tragopan
napsal(a):
Díky za Vaše slova. Jinak opravdu prvním rokem to bývá výjimkou, že se povede odchov. Ale příroda je mocná čarodějka. Máte se alespoň nač těšit. Zdravím tragopan.
Přidávám foto prvního letošního satyra temminckova který se vyklubal 10.5.2008
A ještě jeden.
tragopan
napsal(a):
A ještě jeden.
Pravděpodobně první kuře satyra cabotova vylíhnuté v ČR, bohužel přežilo pouhý týden.