sharon
napsal(a):
Dobrý den, fakt nádherní vtáci, ale prosil by som názov český, nakolko literatúra okolo týchto holúbkov nie je na pultoch naších kníhkupectiev, prípadne ak máte knihu na predaj, alebo adresu.
Ďakujem a ostávam s pozdravom - jaroslavchudacik@stonline.sk
Tak to je příjemné vkročení do dnešního dne ! Spousta papoušků může těmto holubům tiše závidět! Další příjemná změna na fóru , ještě tak najít nějakého chovatele .
zambo22
napsal(a):
Tak to je příjemné vkročení do dnešního dne ! Spousta papoušků může těmto holubům tiše závidět! Další příjemná změna na fóru , ještě tak najít nějakého chovatele .
Plodozravi = Je to krasa
Dovolujem si prispiet z vychodoslovenskej produkcie s krizencom hrdlicky polnej x hrdlicka chihotavej (vyobrazeny samcek bol plodny:)
rastislavmpavelka
napsal(a):
Plodozravi = Je to krasa
Dovolujem si prispiet z vychodoslovenskej produkcie s krizencom hrdlicky polnej x hrdlicka chihotavej (vyobrazeny samcek bol plodny:)
sharon
napsal(a):
Dobrý den, fakt nádherní vtáci, ale prosil by som názov český, nakolko literatúra okolo týchto holúbkov nie je na pultoch naších kníhkupectiev, prípadne ak máte knihu na predaj, alebo adresu.
Ďakujem a ostávam s pozdravom - jaroslavchudacik@stonline.sk
Takže názvosloví :Ducula aenea holub bronzový
Ducula bicolor holub dvoubarvý
Ducula forsteni holub zelenobílý
Ducula mullerii holub černokrký
Ducula rufigaster holub mahagonový
Ptilinopus aurantiifrons holub zlatočelý
Ptilinopus coronulatus holub lilokorunkatý
Ptilinopus iozonus holub oranžovobřichý
Ptilinopus jambu holub jambu
Ptilinopus melanospila holub černotemenný
Ptilinopus perlatus holub bělobradý
Ptilinopus regina holub královský
Ptilinopus superbus holub nádherný
Treron bicincta holub páskovaný
Treron vernans holub papouščí
Omlouván se za chybný latinský název u fota holuba páskovaného.
Zdravím tragopan
tragopan
napsal(a):
Takže názvosloví :Ducula aenea holub bronzový
Ducula bicolor holub dvoubarvý
Ducula forsteni holub zelenobílý
Ducula mullerii holub černokrký
Ducula rufigaster holub mahagonový
Ptilinopus aurantiifrons holub zlatočelý
Ptilinopus coronulatus holub lilokorunkatý
Ptilinopus iozonus holub oranžovobřichý
Ptilinopus jambu holub jambu
Ptilinopus melanospila holub černotemenný
Ptilinopus perlatus holub bělobradý
Ptilinopus regina holub královský
Ptilinopus superbus holub nádherný
Treron bicincta holub páskovaný
Treron vernans holub papouščí
Omlouván se za chybný latinský název u fota holuba páskovaného.
Zdravím tragopan
Gallicolumba luzonica
vmakovicky
napsal(a):
Treron vernans - hniezdenie
Treron vernans - samička
eden
napsal(a):
Fak je, že kdo se zajímá především o papoušky, tak mu krása těchto ptáků uniká a je dobře, že se zde objevili, aby člověk poznal také něco jiného než to, co se stále inzeruje. jestlipak je možné je chovat ve voliéře, pouze s přístřeškem??
Tieto holuby ja nechovám ale mám ich fotky v Pc. Samotné mladé.
vmakovicky
napsal(a):
Tieto holuby ja nechovám ale mám ich fotky v Pc. Samotné mladé.
Ešte samotné mladé.
zambo22
napsal(a):
Chtěl bych poděkovat za zaslání nádherných fotek !
Ptilinopus melanospila
tragopan
napsal(a):
Ptilinopus pulchellus
Ptilinopus magnificus
Fota pochází z návštěvy u nizozenského chovatele plodožerů.
vmakovicky
napsal(a):
Ptilinopus regina - Holub královský
Fotky znovu z verejného alba programu Picasa. Ptilinopus regina - Holub královský
vmakovicky
napsal(a):
Fotky znovu z verejného alba programu Picasa. Ptilinopus regina - Holub královský
Kto hladá chovy plodožravých holubov nech si pozre: http://www.zoo.cz/VZ-2005.pdf
vmakovicky
napsal(a):
Mladé po vyletení.
Ptilinopus regina ešte jedna fotka.
vmakovicky
napsal(a):
Ptilinopus regina ešte jedna fotka.
Ptilinopus occipitalis - Holub žlutoprsý
tragopan
napsal(a):
Ptilinopus occipitalis - Holub žlutoprsý
Ptilinopus porphyreus- holub vínokrký
tragopan
napsal(a):
Ptilinopus porphyreus- holub vínokrký
Ptilinopus pulchellus - holub malovaný na hnízdě
tragopan
napsal(a):
Ptilinopus pulchellus - holub malovaný na hnízdě
Ptilinopus pulchellus- holub malovaný s mládětem
tragopan
napsal(a):
Ptilinopus pulchellus- holub malovaný s mládětem
neodpustím si ještě jednou : Ptilinopus superbus- holub nádherný činí čest svému jménu.
tragopan
napsal(a):
neodpustím si ještě jednou : Ptilinopus superbus- holub nádherný činí čest svému jménu.
Treron calvus - holub africký
tragopan
napsal(a):
2.
tragopan
napsal(a):
2.
Doporučujem stránku o chove holubov : http://www.diamonddove. info/bird16%20World%20Doves.htm pred info odstráňte medzeru
vmakovicky
napsal(a):
Doporučujem stránku o chove holubov : http://www.diamonddove. info/bird16%20World%20Doves.htm pred info odstráňte medzeru
Preperujúce mladé.
vmakovicky
napsal(a):
Preperujúce mladé.
Opravdu nádhera. Doufejme, že se chov těchto krasavců nestane komerční záležitostí jakou je chov papoušků. Třeba já patřím k těm, kterým uvřískané zahnuté zobáky nic neříkají, mými favority jsou pěnkavovití pěvci vč. kanárů, ale tyto ptáky bych si ve svém chovu dokázal představit. Existují nějaké odbornější české stránky věnující se jejich chovu? R.M.
mozaik
napsal(a):
Opravdu nádhera. Doufejme, že se chov těchto krasavců nestane komerční záležitostí jakou je chov papoušků. Třeba já patřím k těm, kterým uvřískané zahnuté zobáky nic neříkají, mými favority jsou pěnkavovití pěvci vč. kanárů, ale tyto ptáky bych si ve svém chovu dokázal představit. Existují nějaké odbornější české stránky věnující se jejich chovu? R.M.
Dobrý den, obávám se že žádnou literatura ani stránky v češtině nenajdete. Chov plodožerů u nás defakto neexistuje. Myslím že pokud se vytvoří podmínky , stran teploty v ubikaci nad 20stupňů a při současných možnostech dostupnosti krmiv. Je jejich chov u nás jen otázkou vysoké pořizovací ceny ptáků a obtížnosti je v zahraničí koupit. Zdravím tragopan.
Berte to ako snahu o oživenie témy a miernu propagáciu . Nie som autor obr. Ale možno niekedy.....
Holub nádherný (Ptilinopus pulchellus), pod 750 euro za pár zřejmě neseženete.
A čo tento? Sice je viac na zemi a klasická voliera pre väčšinu druhov by mu nestačila a určite aj väčšina peňaženiek.
zbosace
napsal(a):
K čomu by ste prirovnal veľkosť tohoto holubka? Alebo je to mláďa?
Velikost není snad ani třeba k něčemu přirovnávat, již z fotky je patrná velikost (dospělý jedinec) k mé ruce.
Přikládám fotku mláděte téhož druhu.
Zaujímavé. Takže menší ako domáca hrdlička? Povedal by som že je to skutočný klenot- malí, krásny a drahý. A čo choroby? ....Nedávno som videl video z afrického safary a tam poplatkovy strelci môžu streliť ľubovoľne množstvo holubov a hrdliciek. Na vyrade boli veľké šede hrdličky a dva druhy zelených holubov. Oni tomu hovoria oddychový deň.