jardík

martinn
napsal(a):
Nemáte někdo skušenosti s přezimováním chůviček v chladu? je možné je přezimovat při teplotě 0 celsia?
Privezl sem v rijnu tri mlady od jedne chovatelky. Byly zrovna vylitly z hnizda ve venkovni voliere. Mel jsem je v nevytapene mistnosti, teplota byla kolem 3 - 5° Vsechno bylo v pohode, dokud nezacaly menit peri. Dve uhynuly, ale treti (kupodivu ta nejmensi) prezila a vesele ted lita s kanarama. Ted jak byly ty velky mrazy, tak jsem tam mel cely tyden kolem -6ti a neni problem. Rekl bych ze pokud budete mit silny dospely kusy, tak 0°C neni problem.
wqay
napsal(a):
já už několik let chovám venku zebřičky, řekla bych že to bude podobné...bez problémů i -10 a venku ve výletu jsou vždycky ráno první
Dobrý den!
Myslím si, že to podstatné vždy k tématu jestli daný druh může či nemůže být držen v takové a takové teplotě nezazní! Velmi totiž záleží na tom, v jakých podmínkách choval dané ptáčky chovatel,
od kterého si ptáky pořizujete!! Pokud tak učiníte u chovatele, který ptáky chová v bytových podmínkách ( při pokojových teplotách ), pak nevěřím, že si ptáci bez řádné aklimatizace na nízké teploty uvyknou aniž by se to projevilo na jejich zdraví, aniž by nedošlo k úhynům! Bez toho, aniž bych chtěl někoho poučovat, bylo by dobré, aby v každé odpovědi zaznělo minimálně slovo aklimatizace, aby tak nezkušený, začínající chovatel neučinil fatální chybu, která může trvale poškodit zdraví jeho ptáčků, nebo snad spoustu zbytečných úhynů!
Hodně zdaru v chovu, zdravím M.Lifart amadina.gouldove@seznam.cz