Nemecky chocholaty kanarik

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2008 09:06

Kanarik - Nemecky choholaty. Charakteristicka pre tohoto postavoveho je vprvom rade figura, struktura chocholky na hlave, zial az potom farba chocholky (strakaty kanarik). Nizska strakatost „melanin na lipochrome".

Chovny par sa sklada z chocholateho a hladkeho kanarika. Avsak hladke kanariky su nevystavne (boli dlho nevystavne), ale pre chov potrebne. Strakatost po dlhe roky slachtenia sprievadzala nemeckych chocholatych kanarikov. Posledne obdobie je uz strakatost z casti pri niektorych nemeckych chocholatych na ustupe. Je nepodstatna?

Na vystavach su cim dalej vystavovane, ocenovane chocholate nemecke vystavne kanariky takmer uz bez kontrastnej strakatosti farebnej chocholky. Jednofarebne lipochromove zlte ci biele, vcitane chocholky kanarika.

Viacrocna novinka, trend. Niekolko rokov na svetovych vystavach vidime obohatenie nemeckeho chocholateho kanarika aj o povodne klasicke melaninove – tmave farby ako; cervenocierny chocholaty, ale aj o neklasicke melaninove "cerveny opalovy chocholaty kanarik"!

Prosim o pridanie fotiek roznych NEMECKYCH CHOCHOLATYCH.
P.S. Dakujem

20.4.2008 21:08

rastislavmpavelka napsal(a):
Kanarik - Nemecky choholaty. Charakteristicka pre tohoto postavoveho je vprvom rade figura, struktura chocholky na hlave, zial az potom farba chocholky (strakaty kanarik). Nizska strakatost „melanin na lipochrome".

Chovny par sa sklada z chocholateho a hladkeho kanarika. Avsak hladke kanariky su nevystavne (boli dlho nevystavne), ale pre chov potrebne. Strakatost po dlhe roky slachtenia sprievadzala nemeckych chocholatych kanarikov. Posledne obdobie je uz strakatost z casti pri niektorych nemeckych chocholatych na ustupe. Je nepodstatna?

Na vystavach su cim dalej vystavovane, ocenovane chocholate nemecke vystavne kanariky takmer uz bez kontrastnej strakatosti farebnej chocholky. Jednofarebne lipochromove zlte ci biele, vcitane chocholky kanarika.

Viacrocna novinka, trend. Niekolko rokov na svetovych vystavach vidime obohatenie nemeckeho chocholateho kanarika aj o povodne klasicke melaninove – tmave farby ako; cervenocierny chocholaty, ale aj o neklasicke melaninove "cerveny opalovy chocholaty kanarik"!

Prosim o pridanie fotiek roznych NEMECKYCH CHOCHOLATYCH.
P.S. Dakujem

...

21.4.2008 07:11

...

Pri nemeckych chocholatych uspesne sa dari rozsirenie krasavcov o celu paletu farieb z krasnych klasickych a neklasickych farebnych kanarikov;

Napriklad o viacfaktoroveho pasteloveho sedokridleho kanarika. Chovatelsky narocna farba!

21.4.2008 12:40

Pri nemeckych chocholatych uspesne sa dari rozsirenie krasavcov o celu paletu farieb z krasnych klasickych a neklasickych farebnych kanarikov;

Napriklad o viacfaktoroveho pasteloveho sedokridleho kanarika. Chovatelsky narocna farba!

Alebo prekrasneho chocholateho phaeo kanarika

21.4.2008 12:47

Alebo prekrasneho chocholateho phaeo kanarika

Bez cervenej by nebola paleta farieb ako celok dostatocne ziva

4.5.2008 09:38

Bez cervenej by nebola paleta farieb ako celok dostatocne ziva

Jaký mají tihle krásní kanárci zpěv? Dají se sehnat i u
nás ? Děkuji.

5.5.2008 10:24

remi napsal(a):
Jaký mají tihle krásní kanárci zpěv? Dají se sehnat i u
nás ? Děkuji.

Nemecke chocholate kanarky spievaju v strednom (tenor) a vysokom (alt, sopran) hlasovom registri podobne ako farebne kanariky.
Harzke dutopevce spievaju najmä v hlbokom tonovom pasme. Divizia bas, baryton registrov.

Velmi vela zalezi pri speve vtakov "vplyv denneho svetla". Pri slnecnom celorocnom normalnom chove bude urcite spev blizsie k vyskam, ako chov v sedom, zatemnenom, pivnicno – suterenom priestore.
Obdobne povodne pod zemou v bani. Vtedy je spev tichy tlmeny v najsmutnejsich hlbokych hlasovych polohach.

Prekrasny priklad je spev skovranka vo vyskach nad slnkom zaliatom poli. (Inspirovany pri skomponovani Skovrancieho slacikoveho kvarteta klasicky skladatel Josef Haydn!)

Samozrejme, ze taktiez najviac zalezi na vychove spevakov. Spev sa nauci kanarik vedome od kolektivu vtakov, ale aj nevedome ood vplyvom svojho neraz „v hudbe sveta“ nevedomeho chovatela.
Osamoteny jednotlivec kanarik samcek bude spievat svoje tury neuveritelne dlho bez prerusenia a naopak kazdy kanarik samcek v kolektive sa snazi komunikovat so svojim kratsim prerusovanym, ale o to intenzivnejsim prenikavym solom. Venovany sokom, ale aj samickym...

Sekcia spevavych kanarikov (HARCKY, BELGICKY BUBLAK, AMERICKY SPEVAK...) vybera pre sutaze kolekcie kvarteto, ktore je v speve cielavedomymi chovatelmi ovplyvnovane / slachtene.

18.10.2010 15:44
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Edo je urcite samcek?

18.10.2010 19:39
denculiatko

XXX.XXX.217.151

no ja neviem :)
ale je dost krotky.. velmi lahko si na vsetko zvyka a spieva.. este mu to sice moc nejde, ale dost hlasne.. ja ho nechcem pozerat, lebo sa bojim, ze ked ho chytim do ruky, tak mi zahynie :( ci?

21.10.2010 20:13
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Foto miesanca samceka; Konopka x chocholaty kanarik x kanarik

!Otec miesanca bol KRIZENEC; Konopka (Carduelis cannabina) x chocholaty kanarik - chovatel Vladimir Vetrak z Brezna, SR!

26.10.2010 10:36
denculiatko

XXX.XXX.217.147

a podla coho sudite, ze by to mohla byt samicka? ked som ho isla kupovat, nepytala som sa na pohlavie.. jednoducho sa mi pacil..tak preto.. v buducnosti by som mu chcela zaobstarat spolocnika/cku..ale parku nechcem..

26.10.2010 16:20
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Je to spravne predsavzatie. Kanarik bude mat spolocnika s ktorym sa budu vzajomne doplnat a tesit zo stalej spolocnosti. Druhy kanarik by malo byt na 100% samcek, a navyse dobry spevak.

Druhy vtacik kanarik samcek, (alebo krizenec s kanarikom), jednoznacne musi mat svoju vlastnu druhu klietku. Stretavat sa mozu pocas spolocnych leteckych dni. :-)

Medzi klietkami sa odporuca nepriehladna priepaska / paravan, alebo kvety. Spev je vtedy jedinym, favorizovanym komunikacnym prejavom medzi vtakmi.

27.10.2010 14:41
denculiatko

XXX.XXX.217.145

dakujem velmi pekne za radu :) este presvedcit mamu a bude :)

13.11.2010 21:10
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Foto z dnesnej Podtatranskej vystavy kanarikov v Kežmarku. Chovatel Ing. Slavomir Šebok

29.1.2011 16:54
denculiatko

XXX.XXX.132.71

chcem sa spytat, ci samcek kanarika moze brat rozne drobne predmety (pierka, drobne musle, vlakna a pod.) a schovavat ich alebo je to vlastnost len samicky? dakujemsmajlík

29.1.2011 17:40
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

denculiatko napsal(a):
chcem sa spytat, ci samcek kanarika moze brat rozne drobne predmety (pierka, drobne musle, vlakna a pod.) a schovavat ich alebo je to vlastnost len samicky? dakujemsmajlík

Takto sa prejavuje prejavuje najmä samička. Zbiera materiál na stavbu hniezda! :-)

29.1.2011 21:28
denculiatko

XXX.XXX.132.71

:))))) lebo moj kanarik, precvirika a prespieva pol dna, zacne okolo 7-8mej, skonci okolo 14 tej... potom to uz nie je take intenzivne... bud cvirika. skrieka a tak, ale podaria sa mu aj zvuky typu tu tu tu tu tu tu..
vzdy ked najde nieco, co sa mu zapaci, sup s tym do klietky :) tak doma vedieme dohady, ci je to samcek, alebo samicka :):-)

30.1.2011 08:08
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

denculiatko napsal(a):
:))))) lebo moj kanarik, precvirika a prespieva pol dna, zacne okolo 7-8mej, skonci okolo 14 tej... potom to uz nie je take intenzivne... bud cvirika. skrieka a tak, ale podaria sa mu aj zvuky typu tu tu tu tu tu tu..
vzdy ked najde nieco, co sa mu zapaci, sup s tym do klietky :) tak doma vedieme dohady, ci je to samcek, alebo samicka :):-)

Jednoznačne je TALENT! Nebolo by na škodu, ak by mal na návštevu iného vtáčika. Aspoň na návštevu...

Ak sa podarí urobte z neho portrét, z fota niečo vyčítame, po polemizujeme :)

Foto z netu, hádanka, ktorý je samček a ktorá samička? :)

30.1.2011 08:24
denculiatko

XXX.XXX.132.71

no tak toto teda fakt nehadnem :) ved su navlas rovnaki :)))
fotky narobim a uz su tu aj uverejnene... vyssie 3ks, kanarik Edo
doma robi na nas nalety, velakrat mi prileti na plece, a zacne mi zobat do vlasov...ak sa mu podari nejaky ukradnut, uz aj s nim utecie :D ked pride niekto novy, tak mu sada na chrbat, je strasne zvedavy :)
ma spravene aj take ihrisko, v tom sa uplne vyziva... stale musi nieco robit :)

30.1.2011 10:38
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Predpokladám portrét, ako je foto z Podtatranskej výstavy kanárikov v Kežmarku. Chovateľ Ing. Slavomír Šebok z B. B.
Na portréte je červený A - intenzívny (nem. chocholatý) samček!

Čo sa týka umeleckého foto záberu stehlíkov, vták v popredí sa môže hádať, či je samička, ale o vtákovi v pozadí, z fota nič.

30.1.2011 12:41
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

Prosím o portrét hlavičky Vášho Eda. Z predchádzajúcich foto záberov je iba 33,3 % samček. Kanáriky ak sú vo voliére a dostávajú "modré z neba", všetci spievajú. Spievajúce samičky stehlíka pestrého najlepšie chovajú. Samozrejme spev samičky je viac rozmazaný, skromnejší bez predvádzania tancu na bidle.

30.1.2011 19:05
denculiatko

XXX.XXX.132.71

pracovalo sa na tom :) uz aj posielam :)smajlík

31.1.2011 14:52
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.188

denculiatko napsal(a):
pracovalo sa na tom :) uz aj posielam :)smajlík

Je radosť vidieť Vášho kanárika v peknom prostredí, vo výbornej kondícií s kontaktom na láskavého človeka! :-)

Edo/Eda má hlavičku s chocholku postavového Glostra (crested), ale figuru klasického farebného kanárika.

Napíšte mi, alebo prezvonte, kontakt je v profile užívateľa (rastislavmpavelka) určite do doriešim :-)

31.1.2011 21:40
denculiatko

XXX.XXX.132.71

ale ved ja som len chcela vediet, co to je :)
ja som ho nekpovala s tym, ze chcem samceka.. mne islo o to, ako vyzeral a tak :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík