Dnes mi kočka donesla malé ptáče vrabce. Má poraněnou nožičku. Nevím co s ním mám dělat. Pomozte čím ho krmit nebo jak se o něj správně starat aby přežilo. Je opravdu malé. Dala jsem ho do krabice, kterou jsem mu podestlala, hadrou a toaletním papírem, která je v teple. Pokoušela jsem se mu dát napít a úspěšně. Ale stále nevím čím ho mám pořádně krmit. Na internetu jsem se dočetla, že mu mám nastrouhat vejce natvrdo a smíchat ho se strouhankou, někdy se prý přimíchává nastrouhaná mrkev pro dobré trávení. Nevím jestli to mám skusit zdá se mi to docela divné. Doufám, že mi někdo porádí a předem Vám moc Děkuji.
vrabcatko
napsal(a):
Dnes mi kočka donesla malé ptáče vrabce. Má poraněnou nožičku. Nevím co s ním mám dělat. Pomozte čím ho krmit nebo jak se o něj správně starat aby přežilo. Je opravdu malé. Dala jsem ho do krabice, kterou jsem mu podestlala, hadrou a toaletním papírem, která je v teple. Pokoušela jsem se mu dát napít a úspěšně. Ale stále nevím čím ho mám pořádně krmit. Na internetu jsem se dočetla, že mu mám nastrouhat vejce natvrdo a smíchat ho se strouhankou, někdy se prý přimíchává nastrouhaná mrkev pro dobré trávení. Nevím jestli to mám skusit zdá se mi to docela divné. Doufám, že mi někdo porádí a předem Vám moc Děkuji.
myslim ze by nebylo spatne dat mu tohle,ale velky odbornik nejsem:prevarene ovesne vlocky(rozmackane a proplachle), rozmackane natvrdo uvarene vejce(hlavne zloutek) a aby z toho byla kase smichat s detskou vyzivou nebo vodou a ohrat ale aby to nepalilo.
vrabcatko
napsal(a):
jinak tu mrkev tam taky muzes dat,a davej mu to pres strikacku bez jehly
sonas
napsal(a):
jinak tu mrkev tam taky muzes dat,a davej mu to pres strikacku bez jehly
Rozmačkej nebo rozmixuj kousek vejce se strouhankou nebo vařenými ovesnými vločkami. Měla by to být řidší kaše (čím je pták mladší tím řidší, starším hustší kaši). Krmí se nejlépe pomocí injekční stříkačky bez jehly nebo pinzety. Pokud nechce otevřít zobák, lze z boku lehce zatlačit na kořen zobáku. Odhadneš věk? Jak je pták vyvinutý? Má peří? Jak je dlouhý ocas? Pokud je starší (dobře opeřený) zkus mu dát do misky naklíčené nebo vařené zrní. Ovesné vločky. Udržuj hygienu. Lépe menší množství žrádla častěji. Jak je pták zraněný? Zlomenina se dá fixovat pomocí párátka (párátek) a lepící pásky. U ptáků se zlomeniny poměrně rychle hojí. Pokud je třeba lze opatrně odstranit i několik per. Peří postupně zase doroste