Přeji všem dobrý den,
chtěl bych tu otevřít otázku ohledně neofém modrohlavých červenobřichých.Mám vážné obavy,že tato mutace z našich chovů skoro vymizela...a je tomu velká škoda,/mám na mysli přírodní a skořicové ptáky/.Je tu někdo kdo se touto mutací zabývá a odchovává?Já osobně jsem před lety měl velký problém udržet samce při druhém přepeřování na živu,proč se toto dělo je pro mě dodnes záhadou.Páry byli k sobě absolutně nepříbuzní a samozřejmě jsem nedával barvu na barvu....nevím.
Pokorný B. Mar.Lázně
lary
napsal(a):
Přeji všem dobrý den,
chtěl bych tu otevřít otázku ohledně neofém modrohlavých červenobřichých.Mám vážné obavy,že tato mutace z našich chovů skoro vymizela...a je tomu velká škoda,/mám na mysli přírodní a skořicové ptáky/.Je tu někdo kdo se touto mutací zabývá a odchovává?Já osobně jsem před lety měl velký problém udržet samce při druhém přepeřování na živu,proč se toto dělo je pro mě dodnes záhadou.Páry byli k sobě absolutně nepříbuzní a samozřejmě jsem nedával barvu na barvu....nevím.
Pokorný B. Mar.Lázně
Něco málo z mého chovu....
lary
napsal(a):
a ještě jedna....
Zdravím Vás pane Pokorný,
tak koukám,že jste se do toho zase obul co?,ti červenobřiší jsou fakt pecka,ostatně u Vás byla vždycky kvalita,už jsem ani nemyslel,že se v našich chovech tato mutace vůbec vyskytuje a už vůbec né v téhle kvalitě.Určitě Vás zase přijedu navšívit s prosbou o odchovy....jen tak dál
lary
napsal(a):
Přeji všem dobrý den,
Pokorný B. Mar.Lázně
Dobrý den vidím, že se situace příliš nezměnila. Zkoušel jsem je sice již před lety, mohu říct, že jsem měl stejné zkušennosti. Dalo by se říct, že čím byl samec červenější, tím dříve uhynul. Se samicemi problém neby. Skoro to vypadalo, že tato vloha s sebou přenáší nějaký letální faktor, která se projevuje především u samců a s jejich intenzitou zbarvení.
saroun
napsal(a):
Dobrý den vidím, že se situace příliš nezměnila. Zkoušel jsem je sice již před lety, mohu říct, že jsem měl stejné zkušennosti. Dalo by se říct, že čím byl samec červenější, tím dříve uhynul. Se samicemi problém neby. Skoro to vypadalo, že tato vloha s sebou přenáší nějaký letální faktor, která se projevuje především u samců a s jejich intenzitou zbarvení.
Dobrý den,
děkuji za odpověď pane Šaroune,už jsem ani nedoufal že na tento příspěvek někdo ,myslím po stránce chovu a odchovu zareaguje.S touto mutací to je a vždycky bylo hodně složité.Už před lety jsme se s touto mutací trápili s p.Strnadem z Č.Budějovic,a to v kombinaci s modrohlavými strakami /mám na mysli ptáky co už v hnízdě byli straky/,nakonec jsem to po pár letech tenkrát vzdal a straky si ode mě odvezl tehdá Slávek Hejl,ani nevím jak pochodil .Nyní jsem se k červenobřichým vrátil,zkusil jsem v zahraničí pochytit nějákou tu zkušenost,tak uvidím,několik ptáků se mi připravuje k druhému přepeření,tak jsem z toho jak se říká tak trošku na šrot...
lary
napsal(a):
Přeji všem dobrý den,
Pokorný B. Mar.Lázně
Mám zde1,0 modrohlavou přírodní ale rodiče byly modrý pastel a dávali z hnízda tak 50% skořicových.