onicek
napsal(a):
asi se jedná vskutku o prirozene jedince, ale stalo by za to to cervene mlade ponechat a sledovat odchovy, ja mám taky v jednom hnízdě brčalově zelená mládata a v druhem skoro celá červená
Pokud si dobře pamatuji ještě z knížek Pana Vašíčka tak je tam napsáno že u Rosel Penantů jsou dobře krmená mláďata Zelená a ty hůř krmená rodiči jsou do červena až skoro celá červená.Záleží na rodičích jak je krmí.Můžete jim podstrojovat jak chcete,ale oni budou brát stejně jen to co jim chutná a na co jsou zvyklé a tím budou krmit i mladé,ale u každé páry je to jinak.Proto třeba odlišné zbarvení mladých v jednom hnízdě.Jedno krmí víc a druhé míň.Líp krmené je Zelené a míň krmené je do červena
baryton
napsal(a):
Severní zeměpisná forma R. Pennant dává mládˇata téměř v červené barvě a jižní (větší) forma zelené. Zřejmě je jeden z rodičů jižní a druhý severní forma.
Něco na tom bude. Před pěti lety jsem koupil nového samce a od té doby mám pouze červené.
coty76
napsal(a):
Něco na tom bude. Před pěti lety jsem koupil nového samce a od té doby mám pouze červené.
A nyní jejich matka....