kubba
napsal(a):
rozela žlutohlavá asi 0,1
rozela pestrá lutino asi 1,0
kubba
napsal(a):
rozela pestrá lutino asi 1,0
rozela pestrá lutino asi 0,1
kubba
napsal(a):
najde se někdo
U rozel pestrých - lutino jsem už něco podobnýho řešil. Po prvním hnízdění a 10 vejcích se s nich vyklubaly 2 samice. A to jsem je koupil jako pár. Moje zkušenost je taková, že pokud chcete koupit samce tak vám někteří filutové prodaj samce a pokud chcete samici tak je to najednou samice, jen aby prodali.Bohužel ... někteří nejsou chovatelé, ale kšefťáci ...
gleny
napsal(a):
U rozel pestrých - lutino jsem už něco podobnýho řešil. Po prvním hnízdění a 10 vejcích se s nich vyklubaly 2 samice. A to jsem je koupil jako pár. Moje zkušenost je taková, že pokud chcete koupit samce tak vám někteří filutové prodaj samce a pokud chcete samici tak je to najednou samice, jen aby prodali.Bohužel ... někteří nejsou chovatelé, ale kšefťáci ...
a co si myslíš ty gleny
cicinka
napsal(a):
Ahojky! Žlutohlavky jsou určitě pár, těmi pestrými si nejsem jistá.2. je každopádně samice,ale mě přijde jako samice i ten 1..V tom druhém fóru jsem to pochopila jako že jsou to jen dva ptáci, pardon.
Ale když se dívám na ty fotky co máš níž, tak ta první pestrá je krásně sytě vybarvená, takže by to samec mohl být.Zkus je vážně vyfotit vedle sebe, hodně se pozná z postoje.Samička bývá taková nahrbenější a sameček se vždycky krásně staví a předvádí,alespoň ti moji se tak chovají.
gleny
napsal(a):
Dobrý den, nestěžujte si na kšefťáky a naučte se pohlaví poznat sami. Protože v případě, že to nedokážete, tak jednak zbytečně někoho nařknete z podvodu, on to také jen nepozná a stojí vás to někdy hodně času.
saroun
napsal(a):
Dobrý den, nestěžujte si na kšefťáky a naučte se pohlaví poznat sami. Protože v případě, že to nedokážete, tak jednak zbytečně někoho nařknete z podvodu, on to také jen nepozná a stojí vás to někdy hodně času.
podle mě žlutohlaví jsou určitě 1,1 , ale ty pestrý bych řek tak na 80% ,že jsou 0,2.
saroun
napsal(a):
Samozřejmě, že je třeba se naučit rozeznávat pohlaví. Někdy je to dost těžký (zvláště když vás někdo záměrně uvede v omyl za účelem prodeje, zkušenost už mám takovou).