Poslední dobou si lámu hlavu, co to je? 1,0 nebo 0,1? Majitel mi tvrdil, že samice, ale nechová se tak. Mám ji s tutovým samcem a nic. Tedy samec přestal zpívat. Děkuji za odpovědi.
kubba
napsal(a):
já to pznávám podle šrafování na spodku křídel samička má samec ne alespon myslím že to tak je
Příčné pruhování se týká ocasu, ne křídel! Pokud dobře vidím, tak naspodu je ocas pruhovaný, tedy samička. Zbarvení tváře je sice dost výrazné (naopak znak samce), ale není to jednoznačné.
forpus
napsal(a):
Příčné pruhování se týká ocasu, ne křídel! Pokud dobře vidím, tak naspodu je ocas pruhovaný, tedy samička. Zbarvení tváře je sice dost výrazné (naopak znak samce), ale není to jednoznačné.
zatím děkuji, ale co tito dva samci?foto není moc kvalitní, ale lepší nemám po ruce.
gleny
napsal(a):
Poslední dobou si lámu hlavu, co to je? 1,0 nebo 0,1? Majitel mi tvrdil, že samice, ale nechová se tak. Mám ji s tutovým samcem a nic. Tedy samec přestal zpívat. Děkuji za odpovědi.
vkládám lepší foto první samice - ze zadu
1
gleny
napsal(a):
vkládám lepší foto první samice - ze zadu
1
ta samá samice z fota 1 (vpravo) s tutovým samcem (zpívá) (vlevo) - je to samice?
2
gleny
napsal(a):
ta samá samice z fota 1 (vpravo) s tutovým samcem (zpívá) (vlevo) - je to samice?
2
ocas samice z 1 a 2
gleny
napsal(a):
ocas samce z 2
tak a teď tutový pár - vlevo 0,1 (samice) a vpravo 1,0 (samec)
3
gleny
napsal(a):
tak a teď tutový pár - vlevo 0,1 (samice) a vpravo 1,0 (samec)
3
mláďata páru 3 - co to je?
4
gleny
napsal(a):
mláďata páru 3 - co to je?
4
a ještě druhý letošní odchov - 4 mladata jako ty dvě vlevo + 1 lutino.
Prosím zkušenější o identifikaci pohlaví nejen pro mě, ale i pro ostatní ,kteří v tom nemají jasno. Samice a samci jsou dvouletí, mláďata letošní. Chovu zdar
4
warezos
napsal(a):
samec je belohlava skorice? jestli ano tak by mel mi bilou hlavu coz takhle neni videt
ten vlevo je bělohlavá korela - samec
připojuji detail ocasu z loňska, letos má černou barvu bez vzoru.
gleny
napsal(a):
a ještě druhý letošní odchov - 4 mladata jako ty dvě vlevo + 1 lutino.
Prosím zkušenější o identifikaci pohlaví nejen pro mě, ale i pro ostatní ,kteří v tom nemají jasno. Samice a samci jsou dvouletí, mláďata letošní. Chovu zdar
4
u takto mladých mláďat je risk říct přesně co to je zač pohlaví lze určit většinou až po přepeření tady bych jen tipovala podle pruhování na ocase že jsou to samice u lutina těžko říct pruhování nevidím, ale někteří mladí pruhování ocasu ztratí po přepeření.
a ještě k úplně prvnímu obrázku řekla bych že je to samice a samec začne zpívat až v ní najde zalíbení a bude mít budku