Jedná se prosím o vápenku?Hledal jsem něco o vápence a dočetl jsem se, že příznaky jsou světlé hrbolky a šupinky na ozobí, na nohou a kolem očí.Moje anduly to mají pouze na ozobí, ale ozobí se mi zdá jakoby nateklé a je až hodně do hněda a jakoby to špinilo peří těsně nad ozobím.
Předem vám děkuji za každou radu.Martin
martinoh
napsal(a):
Jedná se prosím o vápenku?Hledal jsem něco o vápence a dočetl jsem se, že příznaky jsou světlé hrbolky a šupinky na ozobí, na nohou a kolem očí.Moje anduly to mají pouze na ozobí, ale ozobí se mi zdá jakoby nateklé a je až hodně do hněda a jakoby to špinilo peří těsně nad ozobím.
Ještě foto
martinoh
napsal(a):
Dobrý den, jedná se o hormonální zcela přirozený vývoj. Ozobí je u andulek indikátorem kondičního stavu. Vaše lutino samička je nyní připravena na hnízdění. Nejedná se tedy o vápenku. Zašpinění pírek nad ozobím bývá způsobeno čištěním této části o větve nebo část voliéry či klece.
Milan www.andulky.cz