Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2006 20:12

Jedná se prosím o vápenku?Hledal jsem něco o vápence a dočetl jsem se, že příznaky jsou světlé hrbolky a šupinky na ozobí, na nohou a kolem očí.Moje anduly to mají pouze na ozobí, ale ozobí se mi zdá jakoby nateklé a je až hodně do hněda a jakoby to špinilo peří těsně nad ozobím.
Předem vám děkuji za každou radu.Martin

1.3.2006 20:13

martinoh napsal(a):
Jedná se prosím o vápenku?Hledal jsem něco o vápence a dočetl jsem se, že příznaky jsou světlé hrbolky a šupinky na ozobí, na nohou a kolem očí.Moje anduly to mají pouze na ozobí, ale ozobí se mi zdá jakoby nateklé a je až hodně do hněda a jakoby to špinilo peří těsně nad ozobím.

Ještě foto

1.3.2006 20:14

martinoh napsal(a):
Ještě foto

další

2.3.2006 08:19

martinoh napsal(a):

Dobrý den, jedná se o hormonální zcela přirozený vývoj. Ozobí je u andulek indikátorem kondičního stavu. Vaše lutino samička je nyní připravena na hnízdění. Nejedná se tedy o vápenku. Zašpinění pírek nad ozobím bývá způsobeno čištěním této části o větve nebo část voliéry či klece.

Milan www.andulky.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík