Andulka - ulétla samička od mláďat :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2008 20:54
masoterianka

XXX.XXX.239.239

Dobrý večer, stala se nám nemilá věc. Ulétla nám samička andulky z páru vychovávajícího 5 mláďátek. Sameček zůstal. Dvě mláďata jsou těsně před výletem z budky(neustále z budky vykukují a naklánějí se z ní, ale ještě nevylétli), třetí už by opustilo budku za několik dní, čtvrtému je zhruba 23 dní a nejmenšímu 10 dní. Myslíte, že je sameček sám vykrmí? Nebo mám dokrmovat? Jinak ve voliéře jsou s nimi i mladý sameček a samička z předchozí snůšky. Předem děkuju za odpovědi, jsem z toho opravdu nešťastná.

16.8.2008 23:09
vlastik

XXX.XXX.21.41

masoterianka napsal(a):
Dobrý večer, stala se nám nemilá věc. Ulétla nám samička andulky z páru vychovávajícího 5 mláďátek. Sameček zůstal. Dvě mláďata jsou těsně před výletem z budky(neustále z budky vykukují a naklánějí se z ní, ale ještě nevylétli), třetí už by opustilo budku za několik dní, čtvrtému je zhruba 23 dní a nejmenšímu 10 dní. Myslíte, že je sameček sám vykrmí? Nebo mám dokrmovat? Jinak ve voliéře jsou s nimi i mladý sameček a samička z předchozí snůšky. Předem děkuju za odpovědi, jsem z toho opravdu nešťastná.

Sameček mláďata určitě dokrmí.Mě se to také kdysi stalo a vše bylo v pohodě.Ve vašem případě je důležité že jsou mláďata už opeřená a nepotřebují aby je samice zahřívala.

17.8.2008 21:39
satelit

XXX.XXX.196.123

vlastik napsal(a):
Sameček mláďata určitě dokrmí.Mě se to také kdysi stalo a vše bylo v pohodě.Ve vašem případě je důležité že jsou mláďata už opeřená a nepotřebují aby je samice zahřívala.

Asi před měsícem mě padla samice andulky a v boudě bylo 7 mladých,které sameček pěkně vykrmil a už jsou venku z budky.

17.8.2008 22:29
masoterianka

XXX.XXX.239.239

satelit napsal(a):
Asi před měsícem mě padla samice andulky a v boudě bylo 7 mladých,které sameček pěkně vykrmil a už jsou venku z budky.

Dvě nejstarší mláďátka už jsou také venku z budky a začínají sami zobat, třetí mláďátko vypadá, že co nevidět také vylétne. Sameček do budky chodí a mladé krmí, takže to snad zvládne.

20.9.2008 14:43
marketas

XXX.XXX.218.48

masoterianka napsal(a):
Dvě nejstarší mláďátka už jsou také venku z budky a začínají sami zobat, třetí mláďátko vypadá, že co nevidět také vylétne. Sameček do budky chodí a mladé krmí, takže to snad zvládne.

Chtela jsem se zeptat čim krmi andulky malé bylo mi doporučeno jim dávat vejce s mrkví. Mám první vrh v životě a zrovna dneska první malé. Jak samička tak sameček jsou s nim v budce, nevim jestli je to dobře, u křečku se musí sameček oddělit aby malé nezakousl a u koček je to taky tak. U andulek to tak jistě není ale mám strach že vyžene samičku.

Taky bych se chtěla zeptat jak docílit různých barevných kombinací u různo barevných páru tedy jaké mladé má jaká kombinace andulek.

Mám zelenožlutého samečka a samičku albinu, takže asi předpokládám všechny zelenožlute. Je možno mít v tomto vrhu bílou a třeba i žlutou?

Moc dik

Omlouvám se za takovou spoustu otázek, ale vždy jsme měli korely andulky máme prvně

Přidejte reakci

Přidat smajlík