Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.9.2008 14:51
mrlina

XXX.XXX.221.44

CHTĚL BYCH SE ZEPTAT O JAKÝ DRUH JDE.JE TO SAMEC TŘÍLETÝ.NA FOTCE VPRAVO.DIKY ZA ODPOVĚDI.RADIM.

15.9.2008 14:52
mrlina

XXX.XXX.221.44

mrlina napsal(a):
CHTĚL BYCH SE ZEPTAT O JAKÝ DRUH JDE.JE TO SAMEC TŘÍLETÝ.NA FOTCE VPRAVO.DIKY ZA ODPOVĚDI.RADIM.

A JEŠTĚ JEDNA

15.9.2008 16:32
pjt30

XXX.XXX.251.62

mrlina napsal(a):
A JEŠTĚ JEDNA

Typuju že jde o Aratingu Červenolící

16.9.2008 18:57
mrlina

XXX.XXX.221.44

pjt30 napsal(a):
Typuju že jde o Aratingu Červenolící

S MLADĚTEM

16.9.2008 18:58
mrlina

XXX.XXX.221.44

mrlina napsal(a):
S MLADĚTEM

DALŠÍ CHOVNÝ PÁR

17.9.2008 11:15
sorty

XXX.XXX.196.41

mrlina napsal(a):
DALŠÍ CHOVNÝ PÁR

Jsou to Aratingy Červenolící (Aratinga erythrogenys) a jsou moc pěkné.

17.9.2008 17:30
kele

XXX.XXX.20.120

mrlina napsal(a):

Ak je toto Váš samec, ten sklonený, pripadá mi ako Ar. wagleri, vták sediaci s ním v páre je Ar. erythrogenys. Trochu ma mätú ostatné fotky páru, kde majú obaja už typické sfarbenie hlavy ako Ar. erythrogenys.

18.9.2008 12:55
mrlina

XXX.XXX.221.44

kele napsal(a):
Ak je toto Váš samec, ten sklonený, pripadá mi ako Ar. wagleri, vták sediaci s ním v páre je Ar. erythrogenys. Trochu ma mätú ostatné fotky páru, kde majú obaja už typické sfarbenie hlavy ako Ar. erythrogenys.

DOBRÝ DEN,JSEM RÁD, ŽE SE NĚKDO OZVAL A POMŮŽE MI URČIT DRUH.NA PRVNÍ A DRUHÉ FOTCE JE TEN ZMINOVANÝ SAMEC,A DALŠÍ DVĚ JSOU JINÉ PÁRY ARATING ERYTHROGENYS.PODLE ČEHO SOUDÍTE ŽE JE TO ARATINGA WAGLERI.DĚKUJI RADIM

18.9.2008 18:10
luke05

XXX.XXX.182.2

mrlina napsal(a):
DOBRÝ DEN,JSEM RÁD, ŽE SE NĚKDO OZVAL A POMŮŽE MI URČIT DRUH.NA PRVNÍ A DRUHÉ FOTCE JE TEN ZMINOVANÝ SAMEC,A DALŠÍ DVĚ JSOU JINÉ PÁRY ARATING ERYTHROGENYS.PODLE ČEHO SOUDÍTE ŽE JE TO ARATINGA WAGLERI.DĚKUJI RADIM

Zdravím.Aratingy nechovám ale již to chovatel naznačil dle čeho soudí.I mě se zdá trochu jiný.Má méně červené bravy kolem hlavy oproti ostatním aratingům.

18.9.2008 21:34
sorty

XXX.XXX.196.41

mrlina napsal(a):

Dobrý den nevšiml jsem si té horní fotky. Podle knížky pana Vašíčka arové a aratingy bych se také přikláněl, že se jedná o wagleri i podle okruží.

19.9.2008 16:00
kele

XXX.XXX.20.120

mrlina napsal(a):

Vraciam sa znovu k určeniu druhu. Porovnávaním oboch druhov / wagleri a erythrogenys / mi vychádza trojročný samec na prvých dvoch fotkách ako Aratinga wagleri, poddruh frontata - ako jediný waglerák má červené okraje krídiel. Nepáči sa mi však zasahovanie červenej farby od zobáka pod obočnicu. Skúste vypátrať rodičov samca, možno rozlúštite záhadu určenia druhu sám. Wagleráci mávajú červené čelo krásne ohraničené, ešte som nevidel samca ani samicu s takýmto rozsahom červenej masky. Ale príroda je príroda.
Do úvahy ešte prichádza aj pôvod wagleri x erythrogenys alebo wagleri x mitrata - toto sú len moje konštrukcie - normálny chovateľ by to však takto nekrížil.
Rozhodne to čistý erythrogenys nie je. Teda ak má fakt aspoň 3 roky.

19.9.2008 23:14
mrlina

XXX.XXX.221.44

kele napsal(a):
Vraciam sa znovu k určeniu druhu. Porovnávaním oboch druhov / wagleri a erythrogenys / mi vychádza trojročný samec na prvých dvoch fotkách ako Aratinga wagleri, poddruh frontata - ako jediný waglerák má červené okraje krídiel. Nepáči sa mi však zasahovanie červenej farby od zobáka pod obočnicu. Skúste vypátrať rodičov samca, možno rozlúštite záhadu určenia druhu sám. Wagleráci mávajú červené čelo krásne ohraničené, ešte som nevidel samca ani samicu s takýmto rozsahom červenej masky. Ale príroda je príroda.
Do úvahy ešte prichádza aj pôvod wagleri x erythrogenys alebo wagleri x mitrata - toto sú len moje konštrukcie - normálny chovateľ by to však takto nekrížil.
Rozhodne to čistý erythrogenys nie je. Teda ak má fakt aspoň 3 roky.

Dobrý den,ten samec je koupený v holansku tak rodiče nevypátrám.Nafotím ještě nějaké lepší fotky a dám je tady.Děkuji Vám Radim

20.9.2008 20:09
mtc

XXX.XXX.251.62

mrlina napsal(a):
Dobrý den,ten samec je koupený v holansku tak rodiče nevypátrám.Nafotím ještě nějaké lepší fotky a dám je tady.Děkuji Vám Radim

Podle mého názoru je to kříženec mezi Aratingou Rudočelým a Aratingou Skvrnitým

21.9.2008 19:54
atobajus

XXX.XXX.175.250

mtc napsal(a):
Podle mého názoru je to kříženec mezi Aratingou Rudočelým a Aratingou Skvrnitým

Dle mého názoru to určitě není čistý wagleri ani erythrogenys.Bohužel s největší pravděpodobností se jedná o křížence.Zda je z rodičů wagleri x erythrogenys nebo wagleri x mitrata případně ještě erythrogenys x mitrata už nevypátráte.
Ještě se dá přihlédnout k celkové délce těla,mitrata a wagleri jsou zhruba stejně dlouzí (dle různých poddruhů) eryrhrogenys je asi o 3 - 5cm menší.

22.9.2008 12:59
mrlina

XXX.XXX.221.44

atobajus napsal(a):
Dle mého názoru to určitě není čistý wagleri ani erythrogenys.Bohužel s největší pravděpodobností se jedná o křížence.Zda je z rodičů wagleri x erythrogenys nebo wagleri x mitrata případně ještě erythrogenys x mitrata už nevypátráte.
Ještě se dá přihlédnout k celkové délce těla,mitrata a wagleri jsou zhruba stejně dlouzí (dle různých poddruhů) eryrhrogenys je asi o 3 - 5cm menší.

MÁM JEŠTĚ PÁR NOVÝCH FOTEK.

22.9.2008 13:00
mrlina

XXX.XXX.221.44

mrlina napsal(a):
MÁM JEŠTĚ PÁR NOVÝCH FOTEK.

2

23.9.2008 08:04
kele

XXX.XXX.20.120

mrlina napsal(a):
6

Tak už je to s podobou na Ar. erythrogenys nádejnejšie v prípade, že samec nemá 3 roky. Tipujem, že je mladší a to výrazne - ak ste ho kupovali len nedávno, môže mať natiahnutý starší krúžok - niekedy sa to z nedostatku vhodných krúžkov môže stať.
U mňa boli po roku úplne vyfarbené aj mladé vtáky.
Chce to trpezlivosť a trošku pridať slnečnicu pri preperovaní - pekne podporuje žltú a červenú farbu.

23.9.2008 09:50
mrlina

XXX.XXX.221.44

kele napsal(a):
Tak už je to s podobou na Ar. erythrogenys nádejnejšie v prípade, že samec nemá 3 roky. Tipujem, že je mladší a to výrazne - ak ste ho kupovali len nedávno, môže mať natiahnutý starší krúžok - niekedy sa to z nedostatku vhodných krúžkov môže stať.
U mňa boli po roku úplne vyfarbené aj mladé vtáky.
Chce to trpezlivosť a trošku pridať slnečnicu pri preperovaní - pekne podporuje žltú a červenú farbu.

DĚKUJI VŠEM ZA ODPOVĚDI.RADIM

24.9.2008 08:03
zbosace

XXX.XXX.44.86

mrlina napsal(a):
DĚKUJI VŠEM ZA ODPOVĚDI.RADIM

Nebolo by na škodu ukázať portréty všetkých tu zmieňovaných druhov aby si detaily mohli pozrieť aj tí, ktorý ešte nemali možnosť chovať tieto zaujímavé vtáky. Ja osobne by som bol velmi povdačný.

12.1.2009 10:53
mrlina

XXX.XXX.221.44

zbosace napsal(a):
Nebolo by na škodu ukázať portréty všetkých tu zmieňovaných druhov aby si detaily mohli pozrieť aj tí, ktorý ešte nemali možnosť chovať tieto zaujímavé vtáky. Ja osobne by som bol velmi povdačný.

DOBRÝ DEN CHTĚL BYCH SE JEŠTĚ VRÁTIT K TOMUTO PŘÍPADU.V PROSINCI JSEM UDĚLAL DNA, PROTOŽE SE CHOVALI NĚJAK DIVNĚ OPROTI JINÝM PÁRŮM,A NEJEDNÁ SE O SAMCE,ALE O SAMICI.DĚKUJI RADIM

Přidejte reakci

Přidat smajlík