Máme doma dva roky pár alexandrů rudohlavých. Koupili jsme je jako stoprocentní chovný pár. Samice, ale samce pořád odhání když se k ní jen přiblíží, odhání ho i od krmení. Další problém je, že samice nelítá jen šplhá.
Myslíte, že je možnost zahnízdění? Nebo je máme zkusit přepárovat.
Děkuji za rady.
agria
napsal(a):
Máme doma dva roky pár alexandrů rudohlavých. Koupili jsme je jako stoprocentní chovný pár. Samice, ale samce pořád odhání když se k ní jen přiblíží, odhání ho i od krmení. Další problém je, že samice nelítá jen šplhá.
Myslíte, že je možnost zahnízdění? Nebo je máme zkusit přepárovat.
Děkuji za rady.
Já mám tříletý pár rudohlavých a letos zatím o hnízdění nejeví zájem,takže jsem koupil ještě jeden starší pár a pustil jsem je dohromady.Ta starší samice má taky takové sklony jako ta vaše a nesnese ve své blízkosti ani jednoho ze samců a druhou samici taky ne.
To že vaše samice nelítá by možná ani tak nevadilo pokud za tím není nějaký větší zdravotní problém,ale že odhání samce tak to vypadá že jí nesedí.I když u těchto alexandrů je známo že mimo dobu hnízdění si sebe navzájem absolutně nevšímají a ti moji sedí většinou každý v jiném rohu voliéry.Naproti tomu mám vedle nich alexandry vousaté a ti sedí pořád u sebe.
vlastik
napsal(a):
Já mám tříletý pár rudohlavých a letos zatím o hnízdění nejeví zájem,takže jsem koupil ještě jeden starší pár a pustil jsem je dohromady.Ta starší samice má taky takové sklony jako ta vaše a nesnese ve své blízkosti ani jednoho ze samců a druhou samici taky ne.
To že vaše samice nelítá by možná ani tak nevadilo pokud za tím není nějaký větší zdravotní problém,ale že odhání samce tak to vypadá že jí nesedí.I když u těchto alexandrů je známo že mimo dobu hnízdění si sebe navzájem absolutně nevšímají a ti moji sedí většinou každý v jiném rohu voliéry.Naproti tomu mám vedle nich alexandry vousaté a ti sedí pořád u sebe.
Zatím díky. Uvidíme jestli něco seženem.
agria
napsal(a):
Zatím díky. Uvidíme jestli něco seženem.
Dobrý den, mám 6ti letý pár rudohlavých, 3 x hnízdil pokaždé 5 vajíček vylíhlo se a odchoval (4,2,5 mladých), mimo hnízdní období se taky k sobě moc nemají - samice je dominantní..např. když krmím a dám nějaký pamlsek - samec pro něj přilítne a vezme s sebou na bidlo - v tu ránu přilítne samice a vezme mu to...když je vyruším a nalítnou na pletivo - samice jde po samci, který píská strachy, ale neperou se..je to až komické jejich chování..jakmile dám na jaře budku - to se najednou k sobě mají..samec krmí samičku a je to k sobě velice něžný pár...hold, asi je jejich chování takové...ale jsou to super papoušci...u mne samec moc nelítá, chovám je v kleci 140x100x75 (dxvxh)
fanda.