V jednom tématu jsem viděl dotaz na neofémy modrokřídlé, proto bych chtěl vložit pár obrázků mých neofém.
pavelj
napsal(a):
V jednom tématu jsem viděl dotaz na neofémy modrokřídlé, proto bych chtěl vložit pár obrázků mých neofém.
2.
pavelj
napsal(a):
3.
pavelj
napsal(a):
4.
pavelj
napsal(a):
5.
pavelj
napsal(a):
6.
pavelj
napsal(a):
7.
pavelj
napsal(a):
8.
pavelj
napsal(a):
9.
pavelj
napsal(a):
10.
pavelj
napsal(a):
11.
pavelj
napsal(a):
12.
pavelj
napsal(a):
12.
Dobrý den. To sa ani nemusíte pýtať, či bude záujem. Bolo by dobré pripojiť aj zopár skúseností z chovu, kde sa dajú zohnať, za kolko a či sú také náročné ako kedysi modrohlavé. Zatial dakujem a dúfam že sa Vám ich podarí namnožiť a rozšíriť aj medzi dalších chovatelov.
pavelj
napsal(a):
Omlouvám se za kvalitu. Fotil jsem až večer při špatném světle. Pokud bude zájem zkusím nafotit při denním světle lepší.
Jéžišmarjá! Konečně se někdo ozval !
Posílám Vám mail (autorovi fotek). Rád bych s Vámi probral několik věcí, jak jste možná četl, jsem taktéž chovatelem těchto neofém (mám dva páry + samice).
Mám už s nimi poměrně dost zkušeností, letos jsem měl i mláďata (10), ale bohužel se odchov nepovedl. Pro mnoho důvodů tyhle neofémy nejsou pro začínající chovatele (rozpoznání pohlaví je nejnáročnější ze všech druhů neofém ).
No, o těhle neofémách by se toho dalo psát celkem dost...
guttata
napsal(a):
Jéžišmarjá! Konečně se někdo ozval !
Posílám Vám mail (autorovi fotek). Rád bych s Vámi probral několik věcí, jak jste možná četl, jsem taktéž chovatelem těchto neofém (mám dva páry + samice).
Mám už s nimi poměrně dost zkušeností, letos jsem měl i mláďata (10), ale bohužel se odchov nepovedl. Pro mnoho důvodů tyhle neofémy nejsou pro začínající chovatele (rozpoznání pohlaví je nejnáročnější ze všech druhů neofém ).
No, o těhle neofémách by se toho dalo psát celkem dost...
Tak tady přidávám fotky svých modrokřídlých:
guttata
napsal(a):
4
Dobrý večer, omlouvám se, že ty fotky dnes nejsou, ale nějak od rána nestíhám. Co se týče chovu zatím žádné zkušenosti nemám. Koupil jsem je teprve letos v květnu ( máj pro kolegy ze zahraničí) a nepodařilo se ani aby zahnízdily. Jsou to mláďata z roku 2007 odchov ČR. Měly by to být 2 samci od jedné páry a dvě samice od druhé. Rodiče mají pocházet z Německa a Holandska. Takže určitě jak bude něco nového hned to tady zveřejním.
pavelj
napsal(a):
Dobrý večer, omlouvám se, že ty fotky dnes nejsou, ale nějak od rána nestíhám. Co se týče chovu zatím žádné zkušenosti nemám. Koupil jsem je teprve letos v květnu ( máj pro kolegy ze zahraničí) a nepodařilo se ani aby zahnízdily. Jsou to mláďata z roku 2007 odchov ČR. Měly by to být 2 samci od jedné páry a dvě samice od druhé. Rodiče mají pocházet z Německa a Holandska. Takže určitě jak bude něco nového hned to tady zveřejním.
Když jsme u těch modrokřídlých, ještě tu nepadlo, že se vyskytly už i mutace.
Přikládám tedy fotky:
Modrá:
guttata
napsal(a):
Když jsme u těch modrokřídlých, ještě tu nepadlo, že se vyskytly už i mutace.
Přikládám tedy fotky:
Modrá:
Misty: (vpravo)
guttata
napsal(a):
Misty: (vpravo)
Tady je ještě jednou mutace Misty: samec je přírodní, samice mutační.
guttata
napsal(a):
Přikládám ještě ty slíbené fotky na denním světle.
guttata
napsal(a):
ještě
guttata
napsal(a):
další
guttata
napsal(a):
a další
guttata
napsal(a):
a ještě
guttata
napsal(a):
a poslední
pavelj
napsal(a):
a poslední
ještě pro porovnání samec neofémy ozdobné
pavelj
napsal(a):
Cena je asi plus minus 50 euro za kus. Ale je to jen orientační může se to měnit s každým chovatelem a kursem měny.
Ano, cena souhlasí. Vím ale, že když je můj německý kolega Andreas Kötz přivezl poprvé do Česka na podzim 2007, chtěl za pár 1500 Kč. Pak už to rostlo a rostlo a letos na jaře už to letělo něco kolem 3000 Kč za pár. Obávám se, že tyhle neofémy ještě podraží, co mi tak Andreas naznačoval...
S těmahle neofémama je opravdu velký problém v tom, že určit pohlaví se dá jen u ročních a straších ptáků a ještě k tomu je určitá šance, že se člověk sekne, protože metoda určení pohlaví v mnoha případech zcela selže (momentálně řeším velké dilema ohledně dvou rok a půl straých ptáků, u kterých stále nevím, co je co).
Rozeznat pohlaví u mláďat je naprosto nemožné...