Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2008 21:04
letecm

XXX.XXX.30.157

Může být ve vetším množství andulek pára korel (andulek je 5párů)
Bude se korelám dařít?
Děkuji

nikolas

25.10.2008 23:59
nikolas

XXX.XXX.21.41

letecm napsal(a):
Může být ve vetším množství andulek pára korel (andulek je 5párů)
Bude se korelám dařít?
Děkuji

Spousta lidí to tak praktikuje že do hejna andul přidá pár korel.Většinou tento způsob chovu bývá bez problémů,ale můžou se vyskytnout komplikace ze strany samic andul.Někdy lezou korelám do budky a ruší je při hnízdění nebo můžou zničit i vejce nebo mladé.Mě se stal kdysi případ že jedna samice andulky vyskočila čerstvě vylétlé mladé korele na záda a klovala až do krve.Když jsem na to přišel tak už korele nebylo pomoci.Za pár minut zkonala.Takže i na andule si musí člověk dávat bacha.

26.10.2008 02:23
eden

XXX.XXX.68.237

nikolas napsal(a):
Spousta lidí to tak praktikuje že do hejna andul přidá pár korel.Většinou tento způsob chovu bývá bez problémů,ale můžou se vyskytnout komplikace ze strany samic andul.Někdy lezou korelám do budky a ruší je při hnízdění nebo můžou zničit i vejce nebo mladé.Mě se stal kdysi případ že jedna samice andulky vyskočila čerstvě vylétlé mladé korele na záda a klovala až do krve.Když jsem na to přišel tak už korele nebylo pomoci.Za pár minut zkonala.Takže i na andule si musí člověk dávat bacha.

Oni andulky zase takový svatoušci nejsou. Pakliže se najde v chovu prevít, tak dovede zatopit celému společenství. Je to asi také tím, že už jsou moc přešlechtěné. Někdy se nehodí andulka ani jako domácí mazlíček a to specielně samičky. Takže hodně záleží na tom, jak snášenlivé páry andulek budete ve společenství mít, aby se nevyskytovaly problémy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík