Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2008 09:50
bohum7

XXX.XXX.106.26

Mam hodně prostornou voliéru a tak jsem se chtěl zepta,které druhy papoušků do1000kč/ks mohu chovat pohromedě a neničí dřevo.

26.10.2008 10:31
hoksa

XXX.XXX.174.49

bohum7 napsal(a):
Mam hodně prostornou voliéru a tak jsem se chtěl zepta,které druhy papoušků do1000kč/ks mohu chovat pohromedě a neničí dřevo.

andulky,1-2 páry korel podle toho jak je voliera velká,horáky a to asi vše vícero větších ptáku bych tam nedával budou se rvát chovu zdar

26.10.2008 11:49
cicinka

XXX.XXX.29.10

hoksa napsal(a):
andulky,1-2 páry korel podle toho jak je voliera velká,horáky a to asi vše vícero větších ptáku bych tam nedával budou se rvát chovu zdar

No nevím, moji horáci spolu ve voliéře nesnesou vůbec nic a to mají poměrně velikou voliéru..

26.10.2008 12:37
loufan

XXX.XXX.155.190

hoksa napsal(a):

Andluky. zebřičky, holoubky diamantové, korely, papoušky zpěvavé, rozely petré, všechno to mám dohromady a k tomu ještě papoušky královské

26.10.2008 15:11
neuman29

XXX.XXX.223.2

loufan napsal(a):
Andluky. zebřičky, holoubky diamantové, korely, papoušky zpěvavé, rozely petré, všechno to mám dohromady a k tomu ještě papoušky královské

Papoušci zpevavy byvaji velice agresivni aspon ti moji.A rosely totéž.

26.10.2008 16:53
loufan

XXX.XXX.155.190

neuman29 napsal(a):

Tak to u mne vůbec. Mám snimi dobré zkušenosti, dvakrát zahnízdili mláďata z prvního hnízda snimi zůstala až do osamostatnění druhých mladých. vše ve společenství o kterém jsem už psal, bez jakýchkoliv strát a projevů agrese.

26.10.2008 17:04
lupus4

XXX.XXX.72.222

bohum7 napsal(a):

mě ve voliéře 3x2x1 (dxvxš) v pohodě prosperovali 1,1 bourci, 1,1kanáři, 1,1 hol. diamantový a 1,1 křepelka čínská... odchovy jsem včas přemisťoval do jiné
hnízdilo vše b. 2x (3 +4 celkem 7ml,) kan. 3x (4 +3 + 3), hol. 6x (10ml) a křepel. 1x (4) jen jednou mi holoubek poranil ml. kanára páč mu lezlo do hnízda...jinak

26.10.2008 21:24
zt

XXX.XXX.104.73

neuman29 napsal(a):

Mám ve společné voliéře 3 x 2 x 2 m pár barnardů červenoč., pap. nádherných, pap. zpěvavých, bourků, rýžovníků a 4 páry zebřiček. Kromě prvých dvou druhů všicni ostatní ptáci hnízdí. Zajímavá zkušenost je právě s párem pap. zpěvavých. Měl jsem tam původně místo barnardů dva páry neovém modrohlavých. Nejen že se jejich samečci vzájemně proháněli, ale šel po nich i samec zpěváka. Ostatních ptáků si nevšímal. Neofémy jsem oddělil a je naprostý klid. Jsem zvědav, co to bude dělat na jaře s většími papoušky.
V minulosti jsem měl ve společné voliéře penanty, kouřové a korely. Vše hnízdilo. Dávám hodně větví, aby se prostor rozčlenil a ptáci si mohli vymezit svá teritoria. Ono se dost dobře nedá zobecňovat, každý pták může být jiný i u stejného druhu. Přeji všem mnoho úspěchů pi experimentovéní. zt

27.10.2008 06:32
zoha

XXX.XXX.160.160

zt napsal(a):
Mám ve společné voliéře 3 x 2 x 2 m pár barnardů červenoč., pap. nádherných, pap. zpěvavých, bourků, rýžovníků a 4 páry zebřiček. Kromě prvých dvou druhů všicni ostatní ptáci hnízdí. Zajímavá zkušenost je právě s párem pap. zpěvavých. Měl jsem tam původně místo barnardů dva páry neovém modrohlavých. Nejen že se jejich samečci vzájemně proháněli, ale šel po nich i samec zpěváka. Ostatních ptáků si nevšímal. Neofémy jsem oddělil a je naprostý klid. Jsem zvědav, co to bude dělat na jaře s většími papoušky.
V minulosti jsem měl ve společné voliéře penanty, kouřové a korely. Vše hnízdilo. Dávám hodně větví, aby se prostor rozčlenil a ptáci si mohli vymezit svá teritoria. Ono se dost dobře nedá zobecňovat, každý pták může být jiný i u stejného druhu. Přeji všem mnoho úspěchů pi experimentovéní. zt

Naprosto souhlasím, nebojme se experimentovat, akorát musíme dobře znát své chovance, není pták jako pták.Takovou kuchařku pro začátek jsem sepsal v článku v zářijové N.exotě, jsou tam i takřka neuvěřitelné sestavy společných voliér, pro ilustraci možností společných chovů. Držím palce. Láďa, KPEP

27.10.2008 08:02

bohum7 napsal(a):

Zdravím,myslím,že opravdu záleží na prostoru a ptácích především, já chovám a odchovávám 1,1 pap. kouřový 1,1 neoféma tyrkysová a 1,1 korela, voliéra je výlet 3x1,6x2 a zálet 3x1,2x2 (dxšxv)

Přidejte reakci

Přidat smajlík