Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2008 13:45
fecke

XXX.XXX.92.219

Dobrý den. Mám prosbu, sestřenice byla na dovolené v Tunisu a vyfotila tohoto ptáčka. Pomůžete mi ho identifikovat. Děkuji f

6.11.2008 15:03
slanina

XXX.XXX.160.8

fecke napsal(a):
Dobrý den. Mám prosbu, sestřenice byla na dovolené v Tunisu a vyfotila tohoto ptáčka. Pomůžete mi ho identifikovat. Děkuji f

není to moc dobrá fotka ale možná ťuhýk.

6.11.2008 19:02
zbosace

XXX.XXX.181.182

slanina napsal(a):
není to moc dobrá fotka ale možná ťuhýk.

Keby nemal také dlhé chvostové perie mohol by to byť skaliarik sivý, ale dlhý chvost ma utvrdzuje že je to ťuhýk- strakoš, dravý spevavec.

6.11.2008 20:42
bouda

XXX.XXX.189.166

fecke napsal(a):

Dobrý večer. Mělo by se jednat o severoafrický poddruh ťuhýka šedého, čili Lanius excubitor elegans. Chovu zdar! Bura Adam

6.11.2008 22:27
on marek

XXX.XXX.53.213

bouda napsal(a):
Dobrý večer. Mělo by se jednat o severoafrický poddruh ťuhýka šedého, čili Lanius excubitor elegans. Chovu zdar! Bura Adam

hned ako som foto zbadal vedel som ze je z tuniska alebo z jerba, bol som tam na prvej dovolenke v zivote v maji a okrem skoro krotkych vrabcov a sem tam zbrkleho preletu hrdlycky kazdy vecer a rano som sledoval tieto vtaky pri love hmizu, podla mojho nazoru sa jedna o africky poddruh strakosa kolesara, pretoze aj tento si nastokaval kibylky a hmyz na ostnaty drot

7.11.2008 12:22
bouda

XXX.XXX.189.166

on marek napsal(a):
hned ako som foto zbadal vedel som ze je z tuniska alebo z jerba, bol som tam na prvej dovolenke v zivote v maji a okrem skoro krotkych vrabcov a sem tam zbrkleho preletu hrdlycky kazdy vecer a rano som sledoval tieto vtaky pri love hmizu, podla mojho nazoru sa jedna o africky poddruh strakosa kolesara, pretoze aj tento si nastokaval kibylky a hmyz na ostnaty drot

Strakoš kolesár, neboli ťuhýk menší (Lanius minor), by to být neměl. Jednak se v Tunisku nevyskytuje, a jednak pták na fotce má kresbu na křídle, která je typická pro ťuhýka šedého.

8.11.2008 18:56
fecke

XXX.XXX.92.219

bouda napsal(a):

Děkuji moc. Je to on http://www.youtube.com/watch?v=xP5oco1c_oc

Přidejte reakci

Přidat smajlík