Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.11.2008 20:20
mildaii

XXX.XXX.174.190

Dobrý den,
potřeboval bych přesný název mutací korel na fotografii. Samička v pravo má červené oči - jedná se o lutino? Sameček vlevo je krásně čistě bílý se šedými znaky na zádech a má černé oči. Poradil by mi někdo, jak zadat do Gencalc tyto mutace. Jsem naprostý laik v mutacích.
Moc vám děkuji za odpověď. MK

9.11.2008 10:39
zbosace

XXX.XXX.181.182

mildaii napsal(a):
Dobrý den,
potřeboval bych přesný název mutací korel na fotografii. Samička v pravo má červené oči - jedná se o lutino? Sameček vlevo je krásně čistě bílý se šedými znaky na zádech a má černé oči. Poradil by mi někdo, jak zadat do Gencalc tyto mutace. Jsem naprostý laik v mutacích.

Lutino / krémové/ červené oko, straka terčová? škoricová? čierne oko..

9.11.2008 10:39
cik

XXX.XXX.140.1

mildaii napsal(a):
Dobrý den,

Sameček je straka a samička lutino.Do genetické kalkulačky zadejte samec straka
(ADM) a samice ino.

9.11.2008 16:14
mildaii

XXX.XXX.174.190

cik napsal(a):
Sameček je straka a samička lutino.Do genetické kalkulačky zadejte samec straka
(ADM) a samice ino.

Díky pane Bláho, zdravím do Hluboké. Miloš Kaplan

9.11.2008 16:49
mildaii

XXX.XXX.174.190

mildaii napsal(a):
Díky pane Bláho, zdravím do Hluboké. Miloš Kaplan

Samozřejně Vám také, pane Kyselico MK

29.11.2008 18:21
fiser

XXX.XXX.180.250

mildaii napsal(a):
Dobrý den,

Omlouvám se, že jsem oživil starší příspěvek ale měl bych zájem o takto hezky zbarvenou korelu (s těmi šedými křídly) Neměl by ji někdo na prodej a nebo aspoň poradit přes jaké korely se dá na takovou mutaci dostat v genetice se moc nevyznám mnohokrát děkuji

30.11.2008 08:32
mildaii

XXX.XXX.174.190

fiser napsal(a):
Omlouvám se, že jsem oživil starší příspěvek ale měl bych zájem o takto hezky zbarvenou korelu (s těmi šedými křídly) Neměl by ji někdo na prodej a nebo aspoň poradit přes jaké korely se dá na takovou mutaci dostat v genetice se moc nevyznám mnohokrát děkuji

Korely již mají mladé, neznal jsem původ, protože byly koupeny na burze, ale řekl bych, že dle Gencalc by to mohlo být takto:

1.0 přírodní straka(ADM) /opalinová(perlová)
x 0.1 ino /straka(ADM)
% ze všech 1.0
25.0% 1.0 přírodní straka(ADM) /ino
25.0% 1.0 přírodní /ino straka(ADM)
25.0% 1.0 přírodní straka(ADM) /opalinová(perlová) ino
25.0% 1.0 přírodní /opalinová(perlová) ino straka(ADM)
% ze všech 0.1
25.0% 0.1 přírodní straka(ADM)
25.0% 0.1 přírodní /straka(ADM)
25.0% 0.1 přírodní opalinová(perlová) straka(ADM)
25.0% 0.1 přírodní opalinová(perlová) /straka(ADM)

Prosím Vás, vážení kolegové, o vyjádření, zda jsem postupoval správně.
Fotka mláděte.
Můj tip - O,1 přírodní opalinová( perlová)/ straka ( ADM) ? Jsem v genetice naprostý laik, ale myslím, že by to zajímalo i více chovatelů. Díky MK

23.8.2012 08:52
hobby

XXX.XXX.216.178

Zdravím, mám prosbu na skúsenejších chovateľov. Neviem čo je toto za mutáciu má červené oči..poradili mi, že to môže byť falow, ale aj nemusí, tak ak niekto by vedel presnejšie, poradte.. a ešte mi poraďte či by bolo dobré ju dať do páru s albino? alebo čo najlepšie k nej?

23.8.2012 09:34
docid

XXX.XXX.128.34

Na první fotografii není straka ale terčová přecismajlík hledal jsem téma, ve kterém se zabíváme mutecemi korel, ale nenašel jsem ho. Je velice dlouhé. Pokud ho někdo najdete, nahrejte fotky tam, at máme ty korely všecky v jednom

23.8.2012 10:58
atobajus

XXX.XXX.249.198

docid napsal(a):
Na první fotografii není straka ale terčová přecismajlík hledal jsem téma, ve kterém se zabíváme mutecemi korel, ale nenašel jsem ho. Je velice dlouhé. Pokud ho někdo najdete, nahrejte fotky tam, at máme ty korely všecky v jednom

Jasně, že terčová, ale to je taky straka a její dědičnost je úplně stejná jako u jiných strak. Mutace terčová je symetrická straka pro které byl zvlášť vypracován standard. Je požadována symetrická kresba na obou křídlech - 2x4cm

23.8.2012 11:17
svobodapetr

XXX.XXX.179.110

hobby napsal(a):
Zdravím, mám prosbu na skúsenejších chovateľov. Neviem čo je toto za mutáciu má červené oči..poradili mi, že to môže byť falow, ale aj nemusí, tak ak niekto by vedel presnejšie, poradte.. a ešte mi poraďte či by bolo dobré ju dať do páru s albino? alebo čo najlepšie k nej?

Dobry den,stale si myslim ze to je fallow,pokud nemate spon stepaka,tak jak psal kolega,bude asi nejvhodnejsi prirodni,poripade skorice na odchov stepitelnych ptaku.Spojeni s albino je taky mozne,zalezi co planujete odchovat a ceho chcete dosahnout.Popripade pokud se korelami nezabyvate nejak podrobne a byl by jste ochoten tuto korelu prodat nebo vymenit za jinou,tak se ozvete na svoboda.petr@volny.cz nebo na 737/425722 a domluvime se.
S pozdravem Svoboda Petr

23.8.2012 21:29
zbosace

XXX.XXX.111.73

Asi som si pomýlil tému, nemyslel som túto ale možno Vám pan Sýkora bude vedieť poradiť aspoň pri krížení aké chcete urobiť Vy. Môj názor je asi taký že si znehodnotíte prípadný odchov.

24.8.2012 08:56
vlastikol

XXX.XXX.32.21

Prosím a tohle je straka nebo tedy terčová.A v jaké cenové relaci se pohybují terčové.Děkuji

24.8.2012 09:32
zbosace

XXX.XXX.26.82

Vaša korela je straka, dalo by sa povedať symetrická . Pravá terčová je čisto biela, krémová prípadne žltá a strakatosť sa prejavuje len na ramenách vo velkosti 2x4. Škvrny môžu byť vo všetkých farbách u korel sa vyskytujúcich aj s perlovou kresbou. Korela na fotke sa dá použiť pri vhodnom spojení , s velmi svetlou prípadne terčovou strakou a určité percento by mohli byť idealne terčové straky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík