Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2006 14:24

Dobrý den mám velkou prosbu.Dneska jsem se od veterináře dozvěděl že se mi priotravil papousek.A bylo to tím ze stale olizoval volieru.Profili jsou z hliniku a pletivo z pozinku. Vyroba od firmy ALUMAT. Voliera je perfektni , ale nemuzete mi nekdo poradit jak ho donutit aby ji prestal olizovat. Jestli neco na ni nanest ?????????

17.3.2006 18:57

miliamber napsal(a):
Dobrý den mám velkou prosbu.Dneska jsem se od veterináře dozvěděl že se mi priotravil papousek.A bylo to tím ze stale olizoval volieru.Profili jsou z hliniku a pletivo z pozinku. Vyroba od firmy ALUMAT. Voliera je perfektni , ale nemuzete mi nekdo poradit jak ho donutit aby ji prestal olizovat. Jestli neco na ni nanest ?????????

Nejjednodušší a nejefektivnější varianta je vyhodit pozinkované pletivo a nahradit jej nerezovým. K dostání u stejné firmy, sice stojí o dost víc, než pozinkované, ale za zdraví papouška to stojí. Výměna není složitá, původní nýty lze snadno odvrtat...
Určitě se najde dost chovatelů, kteří nemají ve voliérách z pozinkovaného pletiva žádné problémy. To je způsobeno tím, že ne každý papoušek má ve zvyku viset na pozinku a olizovat jej, prostě to je individuální vlastnost každého ptáka. Častěji k tomu dochází v malých voliérách, ve velkých má papoušek dost prostoru a jiné zábavy (bidla, větve na okus, dost místa na prolet, hračky...).

Přidejte reakci

Přidat smajlík