Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2008 12:39
plesoun

XXX.XXX.184.139

Potřebuji poradit ohledně zobáku žaka. Mám doma ručně dokrmeného ročního žaka a tento týden se mu odštípl kousek rohoviny na zobáku. Chci poradit, zda má nedostatek nějakých vitamínů nebo něčeho jiného. Krmím kvalitními směsemi, má dostatek ovoce i hraček k okusu. Má teď zobák jako x-letý starý jedinec a ne roční mládě. Mám navštívit veterináře? díky za rady.

17.11.2008 19:11
oscar

XXX.XXX.18.72

plesoun napsal(a):
Potřebuji poradit ohledně zobáku žaka. Mám doma ručně dokrmeného ročního žaka a tento týden se mu odštípl kousek rohoviny na zobáku. Chci poradit, zda má nedostatek nějakých vitamínů nebo něčeho jiného. Krmím kvalitními směsemi, má dostatek ovoce i hraček k okusu. Má teď zobák jako x-letý starý jedinec a ne roční mládě. Mám navštívit veterináře? díky za rady.

Co používáte na broušení zobáku.U máho žaka se v taky tvořily šupiny na zobáku a nehtem se daly vylomit,někdy mu i zobák nepatrně přerůstal do boku ,tak jsem ho musel nůžkama na nehty upravovat a dobrousit pilníkem.Papoušek měl dostatek větví k okusu.Jednou jsem uviděl reklamu na merklův minerální kámen,tak jsem ho zakoupil na burze v Přerově ,Stojí 100,-Kč.Navlékl jsem ho na řetěz a pověsil do klece.Žako se ho zpočátku bál ,ale zvědavost mu nedala a okusil.Kámen mu vydrží asi měsíc než ho zlikviduje.Každou burzu kupuji nový a žako má krásný zobák bez šupin.Jato dáno tím že si ho pravidelně obrušuje a také dostává do těla potřebné vitámíny a minerály.Zkuste to mě to zabralo na 100%.Chovu zdar.

25.2.2016 16:38
Zako021

XXX.XXX.166.215

Dobrý den
Jak se jmenuje ten minerální blok na ten zobak? Jak jste ho koupil v Přerove

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík