nuklearka

Dobrý den,má prosím někdo zkušenosti s ochočením neofémy????Chtěla bych jí domů do paneláku,je to tichý a krásný papoušek!Půjde aspoň na prst a dala by se podrbat na hlavičce,třeba jako korela????Díky za odpovědi.
nuklearka
napsal(a):
Dobrý den,má prosím někdo zkušenosti s ochočením neofémy????Chtěla bych jí domů do paneláku,je to tichý a krásný papoušek!Půjde aspoň na prst a dala by se podrbat na hlavičce,třeba jako korela????Díky za odpovědi.
http:// www.ifauna. cz/rubriky/ clan_show. php?id=31 89&r=4
Zrušte v adrese 5 mezer a kuknite na to.
nuklearka
napsal(a):
Dobry den!My sme mali rucne dokrmenu neofemu (n.splendida)-dokrmovana od 2. tyzdna zivota.Vyborny spolocnik,na prst chodila spolahlivo,mila,pred detmi vsak mala respekt a vacsinou uletela prec.K dospelym sa spravala pritulne.Neviem,ci islo o vynimku,ale tento nas jedinec bol naozaj krotky.
nuklearka
napsal(a):
Před asi čtyřmi lety jsem přenechal jedné slečně na ochočení nevybarveného samečka neofémy modrohlavé, který byl odchován přirozeně u rodičů.
Nepodařilo se mi ji přesvědčit, že neofémy dle literatury nejsou doporučovány jako domácí mazlíčci.
Po cca dvou měsících mi hlásila, že neoféma se bezvadně ochočila, je přítulná a milá.Často ji pouští na prolet po místnosti a papoušek to rád využívá.
Dle mého názoru tedy neoféma je vhodná do Vámi uváděného prostředí, za předpokladu zajištění dostatečného proletu, vhodného netučného krmiva.O tom, že je to jeden z nejtišších papoušků není pochyb.
Klec bych doporučoval alespoň 100(80)x50x50, ráda létá...
Případný "hendikep" nemluvení jistě vyváží krásou zbarvení a elegancí, které se málo i větších papoušků sotva přiblíží.
splendid
napsal(a):
Před asi čtyřmi lety jsem přenechal jedné slečně na ochočení nevybarveného samečka neofémy modrohlavé, který byl odchován přirozeně u rodičů.
Nepodařilo se mi ji přesvědčit, že neofémy dle literatury nejsou doporučovány jako domácí mazlíčci.
Po cca dvou měsících mi hlásila, že neoféma se bezvadně ochočila, je přítulná a milá.Často ji pouští na prolet po místnosti a papoušek to rád využívá.
Dle mého názoru tedy neoféma je vhodná do Vámi uváděného prostředí, za předpokladu zajištění dostatečného proletu, vhodného netučného krmiva.O tom, že je to jeden z nejtišších papoušků není pochyb.
Klec bych doporučoval alespoň 100(80)x50x50, ráda létá...
Případný "hendikep" nemluvení jistě vyváží krásou zbarvení a elegancí, které se málo i větších papoušků sotva přiblíží.
Dobrý večer před 15 roky jsem měl ochočené bourky růžové pár celý den létali po bytě a rádi se nechali vozit na autíčkách a vláčcích od dětí.Přílétli na přivolání a ze všeho nejraději seděli klukům na ramenech nebo hlavách nechali se pohladit ,drbat.Prostě to byla paráda.Až jednou si přišel hrát s klukama soused a bylo po. Samičku přejel autem a samcovi utrhl celý zadek. A tak kluci měli po papouškách,jiné už se tak ochočit nepovedlo.