miloslavklus
napsal(a):
Loňská zima jen pro zajímavost.
Díky tomu v jakém stavu se dnes nachází stavy všech predátorů,jen pár modřinek,4 konadry,po zahradě létá hejnečko kvýčal a vyděljsem jednoho brhlýka a to jsem míval na zahrade k vydění i 10 druhů,pokut to bude postupovat tímto tempem uvydím pouze straku a sojku těch je jak se říkávalo jako vrabců.
lutik
napsal(a):
Díky tomu v jakém stavu se dnes nachází stavy všech predátorů,jen pár modřinek,4 konadry,po zahradě létá hejnečko kvýčal a vyděljsem jednoho brhlýka a to jsem míval na zahrade k vydění i 10 druhů,pokut to bude postupovat tímto tempem uvydím pouze straku a sojku těch je jak se říkávalo jako vrabců.
Mraky sýkor koňader, modřinek, babek, uhelníčků, sem tam nějaká parukářka. Stejně tak brhlíci, zvonci zelení, občas tam vidím čížka. Dále vrabci pod krmítkem, kosáci, hejno mlynaříků dlouhoocasých na stromě u krmítka., několik párů křivek obecných.
Kolem pak létá pár krahujců, dva páry káňat, jedna samice poštolky a pár jestřábů. Ale teď v tuhé zimě se objevují jenom ty káňata.
lutik
napsal(a):
U nás (Dětmarovice na Karvinsku), je to také pestřejší. Sýkory koňadry, sýkory modřinky a babky, zvonci zelení, hýlové obecní, brhlíci lesní, kosi černí, vrabci domácí i polní, hrdličky zahradní, strakapoudi velcí a žluny zelené
bouda
napsal(a):
U nás (Dětmarovice na Karvinsku), je to také pestřejší. Sýkory koňadry, sýkory modřinky a babky, zvonci zelení, hýlové obecní, brhlíci lesní, kosi černí, vrabci domácí i polní, hrdličky zahradní, strakapoudi velcí a žluny zelené
Letos sýkory, vrabci, kosi, sojky, a bažanti, ale těm nevím co jim mám dávat, tak tam mají jen černou slunečnici.
Loni byli brhlíci, strakapoudi, žluny a to samé co letos. Kam se letos tihle vypařili nevím. Napište někdo co mám nasypat těm bažantům.
nikolas

XXX.XXX.21.41
eden
napsal(a):
Letos sýkory, vrabci, kosi, sojky, a bažanti, ale těm nevím co jim mám dávat, tak tam mají jen černou slunečnici.
Loni byli brhlíci, strakapoudi, žluny a to samé co letos. Kam se letos tihle vypařili nevím. Napište někdo co mám nasypat těm bažantům.
Bažanti mají nejradši teď v zimě obilí a kukuřici.
miloslavklus
napsal(a):
Standartně zvonek, koňadra, modřinka, brhlík, kos, dlask, letos i vrabci, náhodně žluna, strakapoud, straka, sojka, kos horský ( loni), červenka, stehlík, mlynařík, úhelníček, pěnkava, složení a počty návštěvníků krmítka výrazně ovlivňuje teplota a sněhová pokrývka, i počet založených krmítek mezi námi a hájem
miloslavklus
napsal(a):
Nám létá na krmítko docela dost druhů: hýl, dlask, zvonek, brhlík, červenka, stehlík,
strakapoud, žluna, čížek, pěnkava, koňadra, modřinka, babka, uhelníček, kos, kvíčala
a samozřejmě vrabci a sojky. Loňskou zimu jsem viděl i jíkavce severního a letos na jabloních i brkoslava, ale nepodařilo se mi je vyfotit, bylo jich asi 25.
eden
napsal(a):
Mě seděl u krmítka nějaký dravec asi poštolka, skoro celé odpoledne, taky měl hlad. Jenže žádný z přikrmovaných ptáků ne a ne chcípnout a hlavně se tam pochopitelně celou dobu neobjevili.
Čaute, k nám na krmítko lítá spousty koňader, modřinek, pár zvonků, občas hrdlička zahradní, bylo tady vidět hejno brkoslavů severních, ale kosa jsem neviděl už pěkně dlouho, ani pěnkavu,zato jde vidět krahujec, který si sedne na krmítko a nevadí mu že na něj koukám za oknem.
onda
napsal(a):
Čaute, k nám na krmítko lítá spousty koňader, modřinek, pár zvonků, občas hrdlička zahradní, bylo tady vidět hejno brkoslavů severních, ale kosa jsem neviděl už pěkně dlouho, ani pěnkavu,zato jde vidět krahujec, který si sedne na krmítko a nevadí mu že na něj koukám za oknem.
ještě jedno foto