Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2009 18:16
stenly

XXX.XXX.241.186

JE PRAVDA ŽE V NĚMECKU A NA SLOVENSKU UŽ NENÍ TŘEBA CITES U ŽAKŮ,PSAL SEM SI S JEDNÍM CHOVATELEM OD NĚHOŽ JSEM CHTĚL BRÁT TYTO PTÁKY ZE SLOVENSKA A TEM MĚ O TOM PŘESVĚČOVAL,JEŠTĚ JSEM O TOM NESLYŠEl A NEŘIKÍM ŽE TOMU TAK NENÍ.POKUD BY SE MI K TOMU MOHL NĚKDO VYJÁDŘIT,BYL BYCH VDĚČNÝ.DĚKUJI VŠEM ODEPISOVATELŮM
S.Vrzal

9.1.2009 19:12
pipo

XXX.XXX.79.54

stenly napsal(a):
JE PRAVDA ŽE V NĚMECKU A NA SLOVENSKU UŽ NENÍ TŘEBA CITES U ŽAKŮ,PSAL SEM SI S JEDNÍM CHOVATELEM OD NĚHOŽ JSEM CHTĚL BRÁT TYTO PTÁKY ZE SLOVENSKA A TEM MĚ O TOM PŘESVĚČOVAL,JEŠTĚ JSEM O TOM NESLYŠEl A NEŘIKÍM ŽE TOMU TAK NENÍ.POKUD BY SE MI K TOMU MOHL NĚKDO VYJÁDŘIT,BYL BYCH VDĚČNÝ.DĚKUJI VŠEM ODEPISOVATELŮM
S.Vrzal

Na Slovensku nieje potrebné vydávať CITES na všetky papagáje patriace do skupiny II -B, stačí ked si evidenciu vedie sám chovateľ v druhovej karte.Ako doklad o nadobudnutí je potrebné dať kupnu zmluvu s názvom(druhom) papagája,jeho označením, na základe čoho si ho kupujúci zapíše do svojej druhovej karty! To je všetko.
Je možne však dostať od ŽP nadalej CITES, ak si o neho požiada sám chovateľ. Inak potrebný nieje.Platí to myslím od marca 2008(to presne neviem)

10.1.2009 22:17
non1plus1ultras

XXX.XXX.0.234

pipo napsal(a):
Na Slovensku nieje potrebné vydávať CITES na všetky papagáje patriace do skupiny II -B, stačí ked si evidenciu vedie sám chovateľ v druhovej karte.Ako doklad o nadobudnutí je potrebné dať kupnu zmluvu s názvom(druhom) papagája,jeho označením, na základe čoho si ho kupujúci zapíše do svojej druhovej karty! To je všetko.
Je možne však dostať od ŽP nadalej CITES, ak si o neho požiada sám chovateľ. Inak potrebný nieje.Platí to myslím od marca 2008(to presne neviem)

A pokud by se u nas cites zrusil, myslite ze by na nich spadla cena?

11.1.2009 09:52
lutik

XXX.XXX.154.90

stenly napsal(a):
S.Vrzal

Cites na žaky máme pouze unás,ale po zrušení budou asi potřebné chovné knihy.

11.1.2009 12:58
cone

XXX.XXX.85.196

lutik napsal(a):
Cites na žaky máme pouze unás,ale po zrušení budou asi potřebné chovné knihy.

On to není CITES dokument ale jen Registrační list.

11.1.2009 15:03
stenly

XXX.XXX.241.186

cone napsal(a):
On to není CITES dokument ale jen Registrační list.

Děkuji všem za odpověď,co se týká otázky pana non1plus1ultras (Standa) |,tak pochybuji o tom že cena půjde dolů kvůli nějakýmu papíru.Mám nabídku od jiného chovatele ze slovenska za páru žaků,za 40000kč a to bez citesu,ale podotýkám ptáci velice pěkní s DNA,jelikož ho tam jak mi odepsali chovatelé nepotřebují,no jo sme hodně pozadu.

11.1.2009 16:12
stenly

XXX.XXX.241.186

Toto jsou stránky chovatelské,proto tu řešíme papoušky a vše co se kolem nich týká a co by se mohlo u nás pozměnit,pokud chcete řešit plyn,tak to musíte někam jinam,na jiné stránky.Nic ve zlém Vrzal

11.1.2009 21:01
pipo

XXX.XXX.79.160

stenly napsal(a):
Toto jsou stránky chovatelské,proto tu řešíme papoušky a vše co se kolem nich týká a co by se mohlo u nás pozměnit,pokud chcete řešit plyn,tak to musíte někam jinam,na jiné stránky.Nic ve zlém Vrzal

Ja som si doviezol pár žakov z Holandska,kde som dal predávajucemu podpísať mnou pripravenu kupnu zmluvu.Veľmi sa mu nechcelo,no ked chcel predať,tak podpísal.Dal mi k páru certifikáty z DNA kde figuruje tiež jeho meno a adresa.Na základe tejto zmluvy som si žakov zapísal do druhovej karty.Zmluvu som si založil ako doklad o nadobudnutí páru.A je to!
Od druhej páry som odchoval mládatá, ktoré som zapísal tiež do DK ako odchov a po predaji som ich odpísal ako predaj s adresou kupujuceho.Kupujuci dostal odomna KP zmluvu, ktorá mu zase posluži ako doklad o nadobudnutí.
Peter-pipo

Přidejte reakci

Přidat smajlík