marek48
napsal(a):
Existuje souhrn ovoce a zeleniny, která je nevhodná nebo jedovatá pro papoušky? Každý druh a jedinec je jinak citlivý na různé krmivo a proto pokud někdo zná publikaci, kde takové informace jsou, nebo má svoje negativní zkušenosti s jejich podáváním, prosím o jejich zmínku
Co vim tak avokádo je smrtelně jedovatý pro všechny papoušky...
milfis
napsal(a):
Co vim tak avokádo je smrtelně jedovatý pro všechny papoušky...
Někteří chovatele se zmiňovali, že toto je popsáno v nové knížce pana Bartla -Žako. Knížku jsem ale nečetla, tak by vám měl poreferovat o této stati v knížce někdo jiný, a nebo se zeptat přímo pana Bartla.
marek48
napsal(a):
Existuje souhrn ovoce a zeleniny, která je nevhodná nebo jedovatá pro papoušky? Každý druh a jedinec je jinak citlivý na různé krmivo a proto pokud někdo zná publikaci, kde takové informace jsou, nebo má svoje negativní zkušenosti s jejich podáváním, prosím o jejich zmínku
ano, co ja vim tak avokado je jedovate pro vic zvirat nez jenom pro papousky
marek48
napsal(a):
http://www.amazonia.cz/informace.php?eid=22 , tyto stranky tady uz asi byly zminovane, jsou tam vypsane vsechny jedovate rostliny
sonas
napsal(a):
http://www.amazonia.cz/informace.php?eid=22 , tyto stranky tady uz asi byly zminovane, jsou tam vypsane vsechny jedovate rostliny
Na zmiňovaném odkazu jsem se utvrdil v důvodu proč mně pošlo mých 6 ze 7 kusů andulek, bylo to avokádem, účinek jedu se dostavil u první andulky asi do 10hodin u poslední asi do 26hodin. Zbylí chovanci tzn.aratingy, senegalci, adelaidy, červenokřídlí ti všichni přečkali můj přehmat ve zdraví. Říká se strava má být pestrá, tak jsem svým papouškům chtěl dát všeho hojnost...Chybami se člověk učí, ale zvířatům to už nepomůže ...
Mimo jiné jsem se dočetl, že listy a kůra jsou také jedovaté o to u švestek, broskvoní, vždy po prořezu stromů v zahradě dostanou ptáci i olistěné větve a neshledal jsem problém, u jabloní předkládám plody i s jadřincem a také větve s listy, bez jakékoliv negativní odezvy. Pravdou je, že jakmile jim předložím na okus větve břízy tak jsou spokojení nejvíc a ne jednou to mělo startovací kopulační efekt . Na webovkách amazonia jsou některé z rostlin nevhodné asi ne globálně pro všechny papoušky, ale zase jen pro některé a je otázka v které části těla se usadí, tyto podrobné informace se pokusím někde získat, jakmile se tak stane dozvíte se o tom také. Děkuji všem za příspěvky i za ty, které ještě přijdou