Zdravím všechny, mám to prosím vás pár nebo ne? V levo na foto by měla být samice a v pravo samec? Díky.
anihak
napsal(a):
Zdravím všechny, mám to prosím vás pár nebo ne? V levo na foto by měla být samice a v pravo samec? Díky.
2.
saroun
napsal(a):
Dobrý den, v těch tvrzeních o křížencích bych byl opatrnější. Nominátní forma Barnardius Zonarius Zonarius je popisována a fotografiemi z přírody doložena,jak bez čelního červeného proužku, tak s ním.
Vážně tady není zkušený chovatel Barnardů, který to rozezná? Podle těch prvních horních fotek, kde jsou vedle sebe?Díky.
anihak
napsal(a):
Vážně tady není zkušený chovatel Barnardů, který to rozezná? Podle těch prvních horních fotek, kde jsou vedle sebe?Díky.
Tvar, nebo velikost hlavy, zobáku, celková velikost můžou něco napovědět, ale v žádném případě bych se na to nespoléhal. Dokonce i páření mohou absolvovat ptáci stejného pohlaví. Jediný spolehlivý výsledek vám asi určí DNA vyšetření, nebo úspěšné zahnízdění. Máme tady dva "páry" límcových velkých a jsme si jisti pouze jedním samcem, ostatní jen hádáme a plánujeme zmiňovanou metodu DNA. Toho samce měl předtím jiný chovatel, myslím docela zkušený, v páru s jiným samcem 5let. Jirka
anihak
napsal(a):
Nahoře samice, dole samec?
Podle daných fotek je opravdu těžké poznat zda je to pár. Můj názor je, že máte dva samce a fota č 4 a 5 ukazují, že horní pták je kříženec barnarda límcového jižního a barnarda límcového většího (celozeleného).Červené peří nad zobákem se skutečně oběvuje i u barnardů jižních, jak uvádí pan Šaroun, u mladých ptáků se většinou po prvním nebo až druhém přepeření ztratí.
anihak
napsal(a):
Dobrý den, promiňte že se Vám vměšuji do debaty, ale je zřejmé že co chovatel to jiný názor. Myslím že lepší než tápat je zaplatit si cirka 800Kč za2 testy DNA a do dvou týdnů máte jistotu. Zdraví Míla
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, promiňte že se Vám vměšuji do debaty, ale je zřejmé že co chovatel to jiný názor. Myslím že lepší než tápat je zaplatit si cirka 800Kč za2 testy DNA a do dvou týdnů máte jistotu. Zdraví Míla
Míla má pravdu, když jsem sestavoval svůj pár, snažil se vybírat od oka: samec tmavě černou hlavu a samička by měla mít hlavu spíše do hněda. Celé dva roky jsem tápal co vlastně mám. Chvíli jsem si myslel, že mám pár, pak zase dva samce a až po letošním odchovu jsem si 100% jistý, že mám pár.