Popínavá růže na voliérách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2009 17:49
slavik

XXX.XXX.171.176

Zdravím chovatele a prosím o info, jaké máte zkušenosti s pnutím popínavých růží po voliérách. Jednak tím chci docílit zastínění a taky tlumení nárazu větru. Díky

24.1.2009 19:21
b e t t y t t e b

XXX.XXX.215.241

slavik napsal(a):
Zdravím chovatele a prosím o info, jaké máte zkušenosti s pnutím popínavých růží po voliérách. Jednak tím chci docílit zastínění a taky tlumení nárazu větru. Díky

TAKY MÁM POPÍNAVOU RŮŽI U VOLIÉRY, tam, kam rozely došáhnou, tam to ukoušou a umí si pro ně šáhnout hodně daleko...takže nepočítejte s tím, že by se vám pnuly po voliéře... jedině je vyvázat kousek od pletiva aby na ně nedošáhli. Rozely a korely růže likvidovali.Tu samou zkušenost mám i s malinama, naivně jsem si myslela, že se potáhnou po voliéře ale bohužel, zůstali tam jen ukousané šlahouny

24.1.2009 19:38
lutik

XXX.XXX.154.90

slavik napsal(a):

Růže není pnoucí rostlyna je třeba ji vyvazovat,tím se můžete vyvarovat okusu větvý a mohou brát jen list a květ,já mám rezistentní révu tu také okusují a je pnoucí

25.1.2009 10:03
bouda

XXX.XXX.189.166

lutik napsal(a):
Růže není pnoucí rostlyna je třeba ji vyvazovat,tím se můžete vyvarovat okusu větvý a mohou brát jen list a květ,já mám rezistentní révu tu také okusují a je pnoucí

Zdravím, to co uvádíte není pravda. Některé druhy růží jsou ptoucí rostliny. Jenom se nevytváří ovíjívé větévky (např. wistárie), úponky (např,réva), adhezivní terčíky (např. přísavník) nebo příčepivé kořínky (např. břečtan). K pnutí jsou uzpůsobený právě dozadu ohnuté trny růží. Pomocí nich se zachycují na opěrných rostlinách. Popínavou růží je např. růže mnohokvětá (Rosa multiflora) nebo dokonce i naše růže šípková (Rosa canina), pokud k tomu má příležitost.

Olal

30.10.2016 10:40
Olal

XXX.XXX.240.118

Dobrý den, vydržela by nějaká růže v prostorné voliéře s párkem neofém, a několika páry kanárů a zebřiček? Voliéra má na 4mX3,5mX2m
Chtěl bych pro ně něco na úkryt a zároveň na okrasu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík