Benq0071
napsal(a):
Dobrý den má někdo skušenost dělání voliery ze střešních latí? Chci udelat 3x2x1 (d,v,š) Pro rozely a penanty je to možné vydrží to?
Dobrý den, já si myslím, že by to mělo být bez problemu, já mám v dřevěne volieře barnardy,pap.nádherné, andulky, a zatím je to vpohodě, a pokud budou mít dostatek větvi na okus, tak si myslím, že by to mělo být bezproblemové.Ať se daří
Benq0071
napsal(a):
Dobrý den má někdo skušenost dělání voliery ze střešních latí? Chci udelat 3x2x1 (d,v,š) Pro rozely a penanty je to možné vydrží to?
Jeste je dobre sesroubovat uzsi a sirsi lat jakoby do L a pletivo upevnit z vnitrni strany. Je to narocnejsi ale papousci se takto ke drevu vubec nedostanou.
Benq0071
napsal(a):
Momentálně mám rozpracovaný materiál také na voliéru ze střešních latí. Rozměry budou 5,5x2x2 metry. Budou rozděleny na 6boxů - šířka 3x0,8 a 3x1,0m. Profil latí je 50x60mm a 50x30mm. Budou pro korely,andulky,mníšky a letos snad i alexandry malé. Vyřešil bych hrany latí rohovými kovovými profily pokud to bude nutné už to na diskuzi myslím zaznělo.
Benq0071
napsal(a):
Já mám už pár let voliéru z latí 5x3 .Mám tam penanty.Byli v tom i papoušci nádherní a nebyly problémy s okusem konstrukce. Pokud mají dost větví na okus tak si voliéry nevšímají.
Benq0071
napsal(a):
Díky za rady a ještě čím máte dřevo natřené?
Mám tu smůlu, že střešní latě nejsou dokonale vyschlé tak je budu muset nechat zřejmě celý letošní rok bez nátěru. Na podzim nebo v průběhu roku když budu mít některý box volný tak postupně natírat. Jinak asi zvolím balakryl, moc jiných zdravotně nezávadných nátěrů do venkovního prostředí není a z jedné plechovky se dá natřít velká plocha za dobrou cenu.