papy
napsal(a):
nic proti ale nemyslel jste to vážně?to je tak na penanty.pro jeden pár králováků minimálně 5x2x1 minimálně!!!!pro dva páry tak 10x2x2 a dát budky na opačný konce
nechci být nepříjemný ale ukažte mi chovatele který má králováky v takto velkých voliérách jak uvádíte asi žijete v jiné době dobře uznávám přehnal sem to dva páry do takhle velké voliéry a myslím že na jeden je dostačující a co vy nato ostatní???
kubba
napsal(a):
nechci být nepříjemný ale ukažte mi chovatele který má králováky v takto velkých voliérách jak uvádíte asi žijete v jiné době dobře uznávám přehnal sem to dva páry do takhle velké voliéry a myslím že na jeden je dostačující a co vy nato ostatní???
Já si myslím,že by jim to mohlo stačit.Já mám pro králováky 3m dx0.9m šx2m v,venkovní prolet a vnitřní je stejný s možností plynulého průletu přes okno,ale stejně když se chtějí vylítat,tak většinou využívají jen venkovní výlet.Navíc vy máte dost prostoru i do šířky,tak bych v tom neviděl problém.Akorát se dvěma páry je to blbost,hlavně při odchovu.Můžete tam klidně přidat pár třeba korel nebo andulek.Já mám u nich párek Tyrkysáků a odchovávají oba.
kubba
napsal(a):
také si myslím že je to na králováky malé šířka 3 je až až mohla by být uší ale k delce se přikláním také k 5 metrům
ros
napsal(a):
Ti ptáci nebudou lítat jen kolem pletiva.Při té šířce má z rohu do protilehlého rohu 4,5 m,takže bych si s tím opravdu nedělal hlavu.
Dobrý večer,za poslední rok jsem toho kolem králováku viděl celkem dost a takoví příklad chovatel pan Strnad který je uznávaný chovatel královaku i v mutacích chova králováky v cca 1,20x3,5x2 šxdxv vnitřek jsem sice neviděl ale podle stavby tam nic moc velkého není......já osobně chovám královské ve nitřku mají 1,00x2,20x2 a venkovní 1,00x2x1,50 a odchovávají uplně bez problému je sice fakt že po letošní chovné sezoně pujdou do novích ubikací a venkovní vílet bude 0,90x3,90x2,60 a vnitřní 0,90x1,20x2,00 jsem na to zvědav....mnoho chovatelských uspěchu a ať se daří....Jirka