Dnes jsem vyrobil novou budku pro moje penanty, je vysoká 70cm, vletový otvor má průměr 10 cm a průměr dutiny je u dna 35 cm u stropu je 30cm. Je vyrobena z přírodně vyhnilého kmenu, který jsem částečně upravil motorovou pilou na průměr 35cm u dna. Zde je pár fotk:
lucas
napsal(a):
Dnes jsem vyrobil novou budku pro moje penanty, je vysoká 70cm, vletový otvor má průměr 10 cm a průměr dutiny je u dna 35 cm u stropu je 30cm. Je vyrobena z přírodně vyhnilého kmenu, který jsem částečně upravil motorovou pilou na průměr 35cm u dna. Zde je pár fotk:
2.
lucas
napsal(a):
Moc hezká, opravdu
jurco
napsal(a):
Búdka je OK. Ale ten kontrólny otvor mal byt cca 10 cm od dna búdky , lebo ked tam dáte hobliny tak sa budú sypat von a aj mládatá môžu vypadnut. Z vnútra budky by som dal na spodok otvoru cca 10 cm široký plech.
Nebojím se, že by mi při otevření mláďata vypadla, ale s těmi hoblinami máte pravdu, ten plech není špatný nápad, díky za radu
loufan
napsal(a):
Moc hezká, opravdu
Hezká,ale jak už bylo napsáno,tak jediný kix je v tom umístění kontrulních dvířek.Když jsem dělal poprvé kmenovou boudu,udělal jsem stejnou volovinu.Chce to opravdu o 10-15 cm výš.Jinak opravdu hezká.Možná bych příště posunul i vletový otvor více ke stropu,ale to už je každého věc.Ať se daří Rosťa.
ros
napsal(a):
Hezká,ale jak už bylo napsáno,tak jediný kix je v tom umístění kontrulních dvířek.Když jsem dělal poprvé kmenovou boudu,udělal jsem stejnou volovinu.Chce to opravdu o 10-15 cm výš.Jinak opravdu hezká.Možná bych příště posunul i vletový otvor více ke stropu,ale to už je každého věc.Ať se daří Rosťa.
Je to pravda, lepší by bylo kdybych to býval udělal o 10 cm výš, ale zase by se to hůř vyřezávalo. Dvířka jsou 30cm vysoká, tak když tam dám zevnitř 10cm plech, zbyde ještě otvor 20cm a bude to vyřešeno.