Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2006 18:51

Kdo máte zkušenosti s chovem těchto ptáků v nevytápěných voliérách?
Děkuji za Vaše rady. papouch

18.10.2008 09:30
pisamartin

XXX.XXX.174.190

papouch napsal(a):
Kdo máte zkušenosti s chovem těchto ptáků v nevytápěných voliérách?
Děkuji za Vaše rady. papouch

dobry den to by me taky zajimalo, museji mit pres zimu vytapene voliery?dekuji

18.10.2008 12:58
cone

XXX.XXX.85.196

pisamartin napsal(a):
dobry den to by me taky zajimalo, museji mit pres zimu vytapene voliery?dekuji

ve většině případů hnízdí i v zimním období, takže určité požadavky na teplotu mají.

18.10.2008 21:08
pisamartin

XXX.XXX.174.190

cone napsal(a):
ve většině případů hnízdí i v zimním období, takže určité požadavky na teplotu mají.

takze potrebuji v zime vitapene prostory?kolik asi stupnu?dekuji

18.10.2008 23:54
eden

XXX.XXX.89.191

pisamartin napsal(a):
takze potrebuji v zime vitapene prostory?kolik asi stupnu?dekuji

Pro admina:
já vím pane admin, že to byla reklama, ale aby nám ti chovatelé v rámci, že si nic nepřečtou nenechali žaky zmrznout. Jinak já žaky nechovám.

20.10.2008 17:34
pisamartin

XXX.XXX.174.190

eden napsal(a):
Pro admina:
já vím pane admin, že to byla reklama, ale aby nám ti chovatelé v rámci, že si nic nepřečtou nenechali žaky zmrznout. Jinak já žaky nechovám.

tak pardon ze sem se zeptal ja to treba nevim a docela rad bych se to dozvedel dekuji

20.10.2008 19:44
usak

XXX.XXX.210.1

pisamartin napsal(a):
tak pardon ze sem se zeptal ja to treba nevim a docela rad bych se to dozvedel dekuji

Tak žakové, jako ostatně všichni afričtí papoušci musí mít v našich podmínkách vytápěné chovné zařízení. Pro přezimování je nejvhodnější aby teplota neklesala pod 10 stupnů, ale pokud chceme odchovávat i v zimním období je optimum 15 a více stupnů. Ptáci samozrřejmě mohou přežívat i v chladnějším prostředí, ovšem jaký to má dopad na jeho zdraví je v druhá věc. Velký vliv má vlhkost, čím větší vlhkost tím musí být vyšší teplota. Ti to ptáci, také ovšem nejsou rozhodně vhodní pro úplné laiky. Je tedy velice vhodné si něco přečíst, literatury je dost a na webu je toho zadara mraky. Takže trochu snahy neuškodí. Důležité je, že má snahu pan admin, místo mazání mohl odpovědět, byl by určitě užitečnější. Ona i kritika může být velice prospěšná a může podtrhnout hloupost otázky a odradit jej od praktického zkoušení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík