Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2009 23:21
eupatria

XXX.XXX.255.140

dobrý deň všetkým chováte niekto krasky či červenozobé alebo iné druhy aké máte skúsenosti s chovom a poprípadne dostupnosť a ceny aspoň orientačné dakujem. A prajem veľa úspechov v novej sezone.

30.3.2009 13:47
zbosace

XXX.XXX.28.157

eupatria napsal(a):
dobrý deň všetkým chováte niekto krasky či červenozobé alebo iné druhy aké máte skúsenosti s chovom a poprípadne dostupnosť a ceny aspoň orientačné dakujem. A prajem veľa úspechov v novej sezone.

Dobrý deň. Na Slovensku to bude asi problém. Jedine čo viem , tak ZOO Bojnice malo vo svojich volierach viac kusov spolu z bažantami. Počul som tam žadoniť mláďatá, takže sa im asi podaril aj odchov. Pekný seriál o kraskách, strakách a sojkách bol v Novej exote .

31.3.2009 12:55
lesk

XXX.XXX.50.142

eupatria napsal(a):

Dobrý den, posílám obrázek mého páru krasek červenozobých. Dostupnost krasek obecně není moc velká a pokud vím, tak v soukromých chovech převažují většinou liší samci.

31.3.2009 22:59
eupatria

XXX.XXX.255.140

lesk napsal(a):
Dobrý den, posílám obrázek mého páru krasek červenozobých. Dostupnost krasek obecně není moc velká a pokud vím, tak v soukromých chovech převažují většinou liší samci.

mňa uvedené vtáky uchvátily v hore spomínanej bojnickej zoo,pozeral som aj že sa zdarily odchovy,a vám aká je asi ich cena podla toho čo píšete tak asi cena samice bude o dosť vyšia .a ešte taká otázka ako to je s našou zimou. v prípade im viem v budúcnosti zabezpečiť aj temperované zimovisko.inak máte krásne vtáky chováte ešte nejaké podobné druhy.dakujem za odpovede.

1.4.2009 10:40
lesk

XXX.XXX.50.142

eupatria napsal(a):
mňa uvedené vtáky uchvátily v hore spomínanej bojnickej zoo,pozeral som aj že sa zdarily odchovy,a vám aká je asi ich cena podla toho čo píšete tak asi cena samice bude o dosť vyšia .a ešte taká otázka ako to je s našou zimou. v prípade im viem v budúcnosti zabezpečiť aj temperované zimovisko.inak máte krásne vtáky chováte ešte nejaké podobné druhy.dakujem za odpovede.

Co se týká odchovů, tak zatím nemám vlastní zkušenosti. Krasky na obrázku jsem získal teprve loni jako mláďata. Odchovy v zoo se však docela daří a řekl bych, že nejsou až tak velkou vyjímkou a vzácností. Jejich dnešní, aktuální cenu nedokážu dost dobře odhadnout. Vše je totiž věcí nabídky a poptávky. Bez záruky ale tipuji, že by se mohla pohybovat okolo 7 - 8 tisíc za pár. V roce 2007 se mi podařilo koupit lichého samce za 2.500 Kč. Hodně ale záleží na dohodě a je to především o možnostech budoucí spolupráce. V době zákazu dovozů se tito ptáci spíše vyměňují za jiné jedince ať už stejného, nebo podobného druhu, než aby se běžně prodávali.
V literaruře se sice uvádí nutnost temperovaného zimoviště. Podle praktických zkušeností však toto není v podmínkách naší zimy nutné. Jejich životní nároky se hodně podobají našim strakám. Co dalšího chovám naleznete v mém profilu, kde je mimo jiné i kolonka pro odkaz na můj web. Sem ho raději nedám, abych zbytečně nedráždil admina. Stačí že mi už tak maže příspěvky a mám i bezdůvodně bloknutý přístup na nemoderku. (To jsem zvědav jak dlouho to tu kvůli poslední větě vydrží ).

1.4.2009 14:34
jerrys

XXX.XXX.30.32

lesk napsal(a):
Co se týká odchovů, tak zatím nemám vlastní zkušenosti. Krasky na obrázku jsem získal teprve loni jako mláďata. Odchovy v zoo se však docela daří a řekl bych, že nejsou až tak velkou vyjímkou a vzácností. Jejich dnešní, aktuální cenu nedokážu dost dobře odhadnout. Vše je totiž věcí nabídky a poptávky. Bez záruky ale tipuji, že by se mohla pohybovat okolo 7 - 8 tisíc za pár. V roce 2007 se mi podařilo koupit lichého samce za 2.500 Kč. Hodně ale záleží na dohodě a je to především o možnostech budoucí spolupráce. V době zákazu dovozů se tito ptáci spíše vyměňují za jiné jedince ať už stejného, nebo podobného druhu, než aby se běžně prodávali.
V literaruře se sice uvádí nutnost temperovaného zimoviště. Podle praktických zkušeností však toto není v podmínkách naší zimy nutné. Jejich životní nároky se hodně podobají našim strakám. Co dalšího chovám naleznete v mém profilu, kde je mimo jiné i kolonka pro odkaz na můj web. Sem ho raději nedám, abych zbytečně nedráždil admina. Stačí že mi už tak maže příspěvky a mám i bezdůvodně bloknutý přístup na nemoderku. (To jsem zvědav jak dlouho to tu kvůli poslední větě vydrží ).

Dobrý den pane Zdeňku,

Vaše Krasky jsou vážně krásné. Co se ceny týče, předpokládám, že svoji krasku jste sehnal od někoho známého a nebo vyměnil za jiné ptáky. Jejich cena se pohybuje daleko výš, než jak uvádíte. Je to samozřejmě dáno zákazem dovozu. Dřív u nás krasky moc zastoupeny nebyly ale daly se sehnat za velice pěkné peníze. Vůbec, dalo se sehnat tolik zajímavých druhů, ale bohužel dříve nebyly krmné směsy, nic se o těchto ptácích nepsalo a mělo se za to, že jsou to ptáci pouze ZOO zahrad. Krasky jsem nikdy nechoval, ale myslím, že na odchov náročné nebudou, tedy podle toho co si pročítám na zahraničních stránkách. Je to o tom vysledovat co ptáci v danou chvíli potřebují a dále také o štěstí. V chovu těchto ptáků je také velice důležitá trpělivost a když se hned nezadaří, vytrvat a nic nevzdávat, protože ono se jednou to štěstí ukáže :D Jinak jestli se mohu zeptat, dáváte svým kraskám myšky, kuřecí? Jaké jsou podle Vás optimální rozměry voliéry? Všude se uvádí prostorná voliera, ale není pravidlem, že v prostorné voliere ptáci vyhnízdí. Mějte se fajn a at se Vám i kraskám daří.

S pozdravem Jarda

3.4.2009 12:57
lesk

XXX.XXX.50.142

jerrys napsal(a):
Dobrý den pane Zdeňku,

Vaše Krasky jsou vážně krásné. Co se ceny týče, předpokládám, že svoji krasku jste sehnal od někoho známého a nebo vyměnil za jiné ptáky. Jejich cena se pohybuje daleko výš, než jak uvádíte. Je to samozřejmě dáno zákazem dovozu. Dřív u nás krasky moc zastoupeny nebyly ale daly se sehnat za velice pěkné peníze. Vůbec, dalo se sehnat tolik zajímavých druhů, ale bohužel dříve nebyly krmné směsy, nic se o těchto ptácích nepsalo a mělo se za to, že jsou to ptáci pouze ZOO zahrad. Krasky jsem nikdy nechoval, ale myslím, že na odchov náročné nebudou, tedy podle toho co si pročítám na zahraničních stránkách. Je to o tom vysledovat co ptáci v danou chvíli potřebují a dále také o štěstí. V chovu těchto ptáků je také velice důležitá trpělivost a když se hned nezadaří, vytrvat a nic nevzdávat, protože ono se jednou to štěstí ukáže :D Jinak jestli se mohu zeptat, dáváte svým kraskám myšky, kuřecí? Jaké jsou podle Vás optimální rozměry voliéry? Všude se uvádí prostorná voliera, ale není pravidlem, že v prostorné voliere ptáci vyhnízdí. Mějte se fajn a at se Vám i kraskám daří.

S pozdravem Jarda

Tušil jsem, že napsat cenu krasek bude průšvih a to i přes upozornění, že jde o pouhý můj odhad. Výše jsem uvedl pouze ceny, za které jsem je měl možnost koupit v roce 2007. Nicméně souhlasím s p. Jardou, že šlo o ceny přátelské a za chovatelskou protislužbu. Ceny pro cizí a zvláště pak u překupníků mohou být i dvojnásobně vyšší než jsem zde uvedl.
Myšky svým kraskám také dávám a berou je s velkým zájmem. Mají však takový zlozvyk schovávat si je do různých štěrbin. Třeba do spáry nad vstupními dveřmi. Není pak moc příjemné, když Vám po otevření spadne mrtvá myš za krk . Chovám je ve čtyřmetrovém výletu s 1,5 metrovým vnitřním prostorem. Celkem tedy mají k dispozici 5,5 metru proletu. Myslím, že je to tak optimální. Dlouhá ocasní pera za nimi při letu vlají jako stuhy. Obrázek dole ukazuje druhý konec výletu s horním vstupem do záletu a zimoviště současně. Prostřední díl této stěny (na obrázku není vidět) je z jedné třetiny volný a opatřený oknem, které je po většinu roku otevřené.

3.4.2009 13:55
jerrys

XXX.XXX.30.32

lesk napsal(a):
Tušil jsem, že napsat cenu krasek bude průšvih a to i přes upozornění, že jde o pouhý můj odhad. Výše jsem uvedl pouze ceny, za které jsem je měl možnost koupit v roce 2007. Nicméně souhlasím s p. Jardou, že šlo o ceny přátelské a za chovatelskou protislužbu. Ceny pro cizí a zvláště pak u překupníků mohou být i dvojnásobně vyšší než jsem zde uvedl.
Myšky svým kraskám také dávám a berou je s velkým zájmem. Mají však takový zlozvyk schovávat si je do různých štěrbin. Třeba do spáry nad vstupními dveřmi. Není pak moc příjemné, když Vám po otevření spadne mrtvá myš za krk . Chovám je ve čtyřmetrovém výletu s 1,5 metrovým vnitřním prostorem. Celkem tedy mají k dispozici 5,5 metru proletu. Myslím, že je to tak optimální. Dlouhá ocasní pera za nimi při letu vlají jako stuhy. Obrázek dole ukazuje druhý konec výletu s horním vstupem do záletu a zimoviště současně. Prostřední díl této stěny (na obrázku není vidět) je z jedné třetiny volný a opatřený oknem, které je po většinu roku otevřené.

Pane Zdeňku jakýpak průšvih, náhodou je fajn, že se podělíte i o informaci o kterou by se mnoho chovatelů nepodělilo. Je v pořádku že jste je získal za přátelskou cenu, tak by to mezi kamarády mělo být Já jsem chtěl jen pro případné zájemce o tyto ptáky upozornit, aby se nedomnívali, že třeba od překupníku tyto ptáky seženou za takovou cenu, aby počítali s vyšší cenou. Jinak krasky jsou vážně moc hezké a moc Vám fandím, aby se Vašim ptákům dařilo a měl jste i odchovy. bylo by škoda, kdyby se tito ptáci v našich voliérach nevyskytovali. Apropo povahově budou na tom jako naše straky, že? Když si to tak čtu o těch myškách

3.4.2009 15:06
eupatria

XXX.XXX.255.140

jerrys napsal(a):
Pane Zdeňku jakýpak průšvih, náhodou je fajn, že se podělíte i o informaci o kterou by se mnoho chovatelů nepodělilo. Je v pořádku že jste je získal za přátelskou cenu, tak by to mezi kamarády mělo být Já jsem chtěl jen pro případné zájemce o tyto ptáky upozornit, aby se nedomnívali, že třeba od překupníku tyto ptáky seženou za takovou cenu, aby počítali s vyšší cenou. Jinak krasky jsou vážně moc hezké a moc Vám fandím, aby se Vašim ptákům dařilo a měl jste i odchovy. bylo by škoda, kdyby se tito ptáci v našich voliérach nevyskytovali. Apropo povahově budou na tom jako naše straky, že? Když si to tak čtu o těch myškách

ja som zadávatelom otázky cenu som sa pýtal len pre orientáciu a ešte raz dakujem žiadny prušvih a ked sy kupujem vtáctvo tak vždy od chovatela málokrát na burze a som rád že sú medzi nami chovatelia ktorý sa podelia o skúsenosti z chovu lebo napríklad o rôznych druhoch strák ,krasiek, a iných plodo,hmyzožravých,a makkozobých je velmi málo chovatelských informácií tak za každú jednu informáciu musíme byť vdačný ešte raz vám všetkým velmi pekne dakujem a prajem početné odchovy.

1.5.2009 22:01
lesk

XXX.XXX.50.142

eupatria napsal(a):
ja som zadávatelom otázky cenu som sa pýtal len pre orientáciu a ešte raz dakujem žiadny prušvih a ked sy kupujem vtáctvo tak vždy od chovatela málokrát na burze a som rád že sú medzi nami chovatelia ktorý sa podelia o skúsenosti z chovu lebo napríklad o rôznych druhoch strák ,krasiek, a iných plodo,hmyzožravých,a makkozobých je velmi málo chovatelských informácií tak za každú jednu informáciu musíme byť vdačný ešte raz vám všetkým velmi pekne dakujem a prajem početné odchovy.

Podělit se o chovatelské zkušenosti také považuji za velmi užitečné. Protože jsem právě jednu špatnou zkušenost udělal, musím se hned se svou hloupostí "pochlubit", aby se z mé školácké chyby mohli poučit i ostatní.
Pro své krasky jsem připravil dvě hnízda, aby měly možnost výběru. První bylo z plastové čtverhranné bedničky, druhé pak kulatý proutěný košík. Obě hnízda jsem vystlal senem, které ale krasky postupně všechno vyházely ven. Dnes jsem při náhodné kontrole zjistil v plastové bedýnce 4 vejce. Bohužel, má radost však netrvala dlouho. Vejce totiž ležela na holém dně, což mělo za následek rozbití jedno z nich. Aby se situace neopakovala, rozhodl jsem se udělat opatření. Hnízdo jsem jim znovu vystlal a zbylá 3 zdravá vejce vrátil zpět (viz foto). Krasky však tuto změnu evidentně nepřijaly, protože všechna tři vejce do večera zmizela.
Poučením pro mne je, že krasky jsou stresové a v době hnízdění špatně snáší zásahy v hnízdě, nebo jeho blízkém okolí. Dále také to, že je nutné jim připravit vhodný podklad pro hnízdo tak, aby i po jeho "vymetení" zůstal měkký důlek. Například ho vystlat filcem, po vzoru kanárkářů. Málo platné, chybama se člověk učí a mně nezbývá než doufat, že se krasky ještě podnesou.

2.7.2010 13:35
lesk

XXX.XXX.50.142

Letos mé krasky snesly 6 vajec, které však začaly postupně od desátého dne sezení beze stopy mizet. Do konce inkubace (21. den) zbyla pouhá dvě. Z nich se vylíhlo jedno jediné mládě, které však bohužel i s posledním ještě nevylíhlým vejcem, do druhého dne rovněž beze stopy zmizelo.
Krasky se ale znovu podnesly a ve druhém hnízdě měly 4 vejce, ze kterých se vylíhla dvě holátka. Další dvě vejce zmizela - opět beze stopy. Proto hodně váhám, zda zvolit jistotu (mladé odebrat a ručně dokrmit), nebo vše ponechat osudu (rodičům s kanibalistickými sklony). Protože preferuji přirozený odchov pod vlastními rodiči, rozhodl jsem se trochu zarizkovat a mladé jim ponechat. Dnes je jim 11 dnů (viz. foto), tak doufám že jsou už z nejhoršího venku.

27.7.2010 11:03
lesk

XXX.XXX.50.142

Dnešní foto většího mláděte je pořízeno zhruba týden po jeho opuštění hnízda. Vyfotil jsem ho proto, že je to jeho prvý pokus zachránit se přede mnou ve "výšce". Mláďata se totiž až dosud zdržovala pouze na zemi, kde se za hlasitého varovného křiku rodičů snažila ukrýt v husté trávě. To se jim docela daří a vždy je trochu problém je zde objevit. Zvláště když je samec tak srdnatě brání. Po vstupu do voliéry na mne vždy provádí odvážné nálety a ostrými drápy mi útočí na hlavu. Ještě že jsem smajlík. Být plešatý, asi by se to bez šrámů a škrábanců neobešlo.

27.7.2010 20:33
bouda

XXX.XXX.236.253

Ahoj Zdeňku, gratuluji k obrovskému úspěchu!!. Přeji ať se mláďěti daří a ve zdraví doroste do dospělosti. Jellkož i já bych tyto nádherné ptáky v budoucnu rád choval, tak je skvělé vidět, že se odchovy daří i u soukromých chovatelů. Adam

28.7.2010 09:54
zbosace

XXX.XXX.70.128

Gratulujem Vám . Máte sa čím pochváliť. Kto vie kolko ich tento rok bolo odchovaných v ČR a SR. Na tej fotke je to také neviniatko. V Bojnickej ZOO som videl čo dokáže dospelá kraska z vrabcami domovými.

29.7.2010 15:05
hlasema

XXX.XXX.252.27

Dobrý den,
krasky červenozobé mají také v ostravské zoo, tuším 2 páry. V roce 2008 se podařil odchov (1.2), letos zatím nevím.
Martin

19.5.2011 11:09
lesk

XXX.XXX.50.142

Bohužel loňský odchov jsem byl nucen utratit. Obě mláďata měla vykloubené nohy do stran a nepomohlo ani jejich zafixování. Příčinou bylo zřejmě příliš hladké dno hnízda, ve kterém nohy mláďat nenašly nic k zachycení. Moje krasky totiž nesnesou v hnízdě naprosto nic a veškerý materiál vyhazují. Letos se situace opakuje. Zatím sedí na 6ti vejcích, tak uvidíme zda se zadaří.

22.6.2011 11:22
lesk

XXX.XXX.50.142

Tak to vypadá, že se letos přece jen konečně zadařilosmajlík.
Na fotce jsou rodiče se třemi výletky (odhaduji 1,2):-).
Navíc mé krasky znovu podruhé zahnízdily a v současnosti mají snesené již 3. vejce.

22.6.2011 14:05
mitraton

XXX.XXX.222.136

Ahoj Zdeňku,

Gratuluji Ti k úspěšnému odchovu, který je nejen krásný na vložené fotografii, ale mnohem hezčí ve skutečnosti, kdy jsem měl tu čest vidět odchov na vlastní oči. Je pravdou, že jsem neviděl včechna tři mláďata díky husté zeleni, která vytváří optimální podmínky pro zdárný odchov, ale i tak byla podívaná velmi působivá. Samozřejmě jsem byl mile překvapen a potěšen pohledem také na Tvé další "specialitky" v chovu, kterým se řadíš mezi vážené chovatele v jižních čechách. Takto ať se Ti daří i nadále. Chovu zdar.

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba

22.6.2011 14:25
raduz

XXX.XXX.92.194

Zdravím pane Krlín a taktéž gratuluji nádherný pohled,který potěší oko každého chovatele:-) vidím že po lonském neůspěchu se konečně dostavila ta pravá odměna!At se daří i nadále,mohu se zeptat je se Vám letos daří u leskoptví?

22.6.2011 22:13
tragopan

XXX.XXX.31.214

Zdravím Zdeňku a gratuluji, jak se říká kdo si počká tak se dočká, nádhera, držím palce aby vyšlo i druhé hnízdění. Zdraví Mílasmajlíksmajlíksmajlík

21.3.2014 06:42
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Tak oživím trochu téma.Dovezl jsem si 100% 3 letý chovný pár kraska červenozobá a všiml jsem si že sameček začíná často samičku krmit a proto mám dotaz jestli to znamená že jdou do páru?? Krasky mám poprvé v životě a proto se raději ptám smajlík zde foto našich krasavic smajlík

21.3.2014 06:43
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Ještě jednou smajlík foto ještě u původního majitele.

21.3.2014 21:13
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

loskutakruda napsal(a):
Ještě jednou smajlík foto ještě u původního majitele.

Tak dnes již došlo i na páření smajlíksmajlík

3.4.2014 12:05
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tady je výsledek 3 denní práce a ještě to stále dolaďují smajlík za neustálého krmení samičky a páření. Teď již čekat na první vajíčko smajlík

3.4.2014 13:10
mavik

XXX.XXX.129.169

To je nádhera. smajlík Určitě dávejte průběžně zprávy co je nového.

3.4.2014 21:05
novakvladimir

XXX.XXX.219.8

Dobrý večer,
Rudo, na výstelku hnízda předložte kraskám buď zvířecí srst nebo sisal nastříhaný cca na 3-5 cm a rozcupovaný na jednotlivá vlákna. Z vlastní zkušenosti mohu dát ještě jednu radu - přílišný optimizmus není při chovu krasek na místě. To, že ptáci snesou vejce nebo dokonce vysedí mladé, ještě vůbec nic neznamená. Též si dejte pozor na zbytečné vyrušování ptáků v období sezení na vejcích! Jeden den máte v hnízdě 5 vajec, druhý den je hnízdo prázdné ........ Pokud ptáci zasednou takto brzy, mohou zahnízdit 2x ročně. Sám dobře víte, že o úspěšném odchovu "naší zájmové skupiny ptáků" můžeme mluvit až v okamžiku, kdy mláďata sedí na větvi a sama přijímají potravu.
Jinak samozřejmě přeji úspěšnou chovatelskou sezonu. Novák

3.4.2014 23:15
zbosace

XXX.XXX.7.18

Aj tieto nádhery už boli v ČR odchovane.

4.4.2014 19:46
hobychov

XXX.XXX.213.0

Zdravím Vás. Odchovat tyto krasavce se již podařilo dvakrát určitě, možná i vícekrát, ale tím si nejsem jistý. Když nahlédnete do časopisu Fauna, nebo Nová exota ,jsou tam i fota Zdraví a mnoho úspěchů

5.4.2014 09:05
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Kraskám jsem poskytnul výběr různého stavebního materialu a dokonale toho využili. Co se týče optimizmu tak já již beru jako velký úspěch to že krasky si postavili hnízdo smajlík . Ohledně vyrušováni jsem četl hodně a docela mě moje krasky překvapili. Dal jsem jim hnízdní podložky ve formě ošatky a košíčku do krytého záletu a vůbec nejevili zájem o hnízdění.Po delším pozorování jsem zjistil že nosí klacíky v zobáku a cpou je do pletiva ve venkovní volieře a tak jsem zavzpomínal a vzpomenul jsem si že to nosí přesně do míst kde měli u původního majitele umístěný košík na hnízdění. Tak jsem vzal jednu podložku a dal do míst kde byli zvyklí a hned se děli věcismajlík . Během hodiny začali se stavbou hnízda. Pak jsem si uvědomil že ve vedlejší voliéře budou loskůtáci kteří by jim nedali pokoj při hnízdění jelikož klacky zasahovali do vedlejší voliéry a tak jsem musel dát na mezi stěny makrolón. Jelikož měli hnízdo z většiny postavené bál jsem se hodně zásahu do hnízda (oštípat přesahující větvičky) ale k mému úžasu na to vůbec nereagovali a stavěli si vesele dál.Jelikož mi kroupy rozbili vlnovky na zastřešení volier nechal jsme je již nezakryté. Samička se zabydlela na hnízdě a já byl nad mírů spokojen než přišel můj otec a říká mi: hele a to nevadí že jim bude pršet do hnízda?? a já hned a jo průser. Tak jsem přemýšlel a řekl jsem si hold to risknu a vlezl jsem na volieru a prostě tam dal makrolon a k mému překvapení na to krasky vůbec nereagovali a chovali se jako kdyby to tam nebilo. Jinak musím s Vámi souhlasit že počítám odchovy až když sami žerou a sedí na větvi. Jinak Vám děkuji za rady a přeji Vám úspěšnou chovatelskou sezonu. Ještě musím akorát zjistit jak a čím krmit krasky během hnízdění a odchovu mladých. S pozdravem Ruda Mocik

8.4.2014 19:23
mavik

XXX.XXX.129.169

Blahopřeji. smajlík Teď už zbývá jen držet palcesmajlík

8.4.2014 19:54
emill

XXX.XXX.179.115

Pěkná práce Rudo. Ať to dotáhnou až na bidlo!!! smajlík

12.4.2014 11:24
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak krasky zasedli od čtvrtka na pevno. Dnes mi to nedalo a šel jsem se podívat na kolika vejcích sedí ale samičce se z hnízda moc nechtělo smajlík a děkuji za podporu smajlík nechám se překvapit jak to vše dopadne.smajlík

23.4.2014 08:05
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak krasky zatím vzorně sedí již 14 dní. Mám dotaz na chovatele těchto krasavic za jak dlouho mohu očekávat líhnutí mladých? děkuji smajlík

23.4.2014 08:45
novakvladimir

XXX.XXX.11.26

Dobrý den,
je nejvyšší čas chystat vhodné krmení. Krasky sedí cca 17 dní.
Novák

24.4.2014 21:18
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Mám připraveny moučnáky,zophobasy,cvrčky, kuřecí maso,ovoce a přemýšlím o myšatech smajlík

26.4.2014 17:55
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak dnes odpoledne jsem zaslechl pískání z hnízda a tak jsem vzal foťák a fotil aníž bych do hnízda viděl. Zatím jsem pozoroval že samička vzorně sedí a sameček ji krmí na hnízdě a ona hned krmí mláďata.

26.4.2014 18:15
mavik

XXX.XXX.129.169

Nádhera.smajlík Teď už jen, aby vše klapala. Držím palce.smajlík

27.4.2014 19:55
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak včera vylíhlá 3 mláďata a 2 dnes. Tak že z 5 vajec, 5 mladých a teď budeme krmit a krmit a čekat jak to vše dopadne smajlík

27.4.2014 20:00
Čavo

XXX.XXX.214.130

Jej gratulujem.

"Chovu zdar"

1.5.2014 08:15
lesk

XXX.XXX.50.142

Dobrý den, reaguji na váš mail. Ani já jsem nikde správnou velikost kroužků pro krasky nenašel. Už si přesně nepamatuji, čím jsem mladé okroužkoval. Myslím že to bylo 6,5 nebo 7mm. Podstatné ale je, že můj chovný pár opakovaně mladé za kroužky vyhazoval z hnízda. Takže doporučuji kroužkovat co nejpozději, případně raději otevřenými. Je ale také možné, že váš pár se bude chovat úplně jinak a problémy nenastanou. V každém případě je musíte po okroužkování hlídat a být velmi opatrný. Přeji úspěšné zakončení hnízdění.
PS: u mne zatím 6 vajec.

2.5.2014 06:43
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Dobrý den. Já jsem právě taky hledal různé informace o chovu na internetu ale nikde nic ať se jedná o krmení,kroužkování atd. Právě taky přemýšlím že budu kroužkovat otevřenými kroužky až po vylétnutí z hnízda, pokud to krasky dotáhnou do zdárného konce. Děkuji za odpověď a zároveň přeji úspěšnou sezonu.smajlík

15.5.2014 09:07
mavik

XXX.XXX.129.169

loskutakruda napsal(a):
Dobrý den. Já jsem právě taky hledal různé informace o chovu na internetu ale nikde nic ať se jedná o krmení,kroužkování atd. Právě taky přemýšlím že budu kroužkovat otevřenými kroužky až po vylétnutí z hnízda, pokud to krasky dotáhnou do zdárného konce. Děkuji za odpověď a zároveň přeji úspěšnou sezonu.smajlík

Co je u Vás nového, dlouho jste nedal žádnou zprávu.

15.5.2014 21:29
tragopan

XXX.XXX.214.227

Dobrý den,
nejprve přeji všem mnoho zdaru. Stran kroužků na krasky je to velikost 6.
Zdraví Míla
http://www.dedistelvinkarendonk.be/ringmaten_2012.pdf

18.5.2014 11:25
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak menší fotogalerie smajlík děkuji za velikost kroužku, budu kroužkovat během odstavu mladých. Mladé krasky vylítli na 21 dnu a zrovna včera v největším dešti ale přečkali vše v záletu. Samička již upravuje hnízdo a se samečkem se během dne páří.smajlík smajlík

18.5.2014 11:31
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tady hrdý rodiče bránící mladé a hnízdo smajlík

18.5.2014 11:33
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak to je zatím vše. Doufám že to nebude poslední foto a vše dopadne dobře smajlík

19.5.2014 07:30
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak od soboty co vylítli tak jenom chčije a chčije , tak doufám že neprochladnou a vydrží nepřízeň počasí a dočkají se sluníčka. smajlík

19.5.2014 08:10
mavik

XXX.XXX.129.169

loskutakruda napsal(a):
Tak od soboty co vylítli tak jenom chčije a chčije , tak doufám že neprochladnou a vydrží nepřízeň počasí a dočkají se sluníčka. smajlík

Krásný pohledsmajlík, musíte mít radost. Blahopřeji, že se to povedlo. U nás už svítísmajlíksmajlíksmajlíkJinak pršelo také stále, vylétla mi v pátek 3 mláďata holoubků a jedno hnízdo zebřiček, ale vše OK, už se vyhřívají na sluníčku.

29.5.2014 19:29
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Celá rodinka smajlík v sobotu to bude 14 dni co jsou venku z hnízda smajlík

29.5.2014 20:25
raduz

XXX.XXX.117.39

Krásný pohled, gratuluju k odchovusmajlík

29.5.2014 20:37
mavik

XXX.XXX.129.169

Krásný pohled a pro každého z chovatelů odměna za péči, kterou opeřencům věnujeme.smajlík

31.5.2014 20:55
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Děkuji a jsem opravdu šťastný že se odchov podařil smajlík

31.5.2014 21:03
emill

XXX.XXX.150.165

Ahoj Rudo,
pěkná práce. Ať se daří i dál. smajlíksmajlíksmajlík E.

14.6.2014 18:09
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Tak už samostatný a odstavený od rodičů cca 14 dní smajlík teď ještě odeslat vzorky na DNA a mohou jít k novým chovatelům smajlík

24.8.2014 18:48
loskutakruda

XXX.XXX.211.160

Přidejte reakci

Přidat smajlík