Poly karbonát a jeho izol ačné vlastnosti.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2009 21:55
eupatria

XXX.XXX.255.140

plánujem si stavbu zateplených voliér a na presvetlenie ,chcem použiť polykarbonát viem že vtáci ho ničia ale ja ho chcem použiť len včasti kde je krmna chodba strechu chcem plochú z asfaltových šindlov a toto kombinovať s poly karbonátom máte to niekto takto riešené, chcem voliéry energeticky čo najmenej náročné.dakujem za rady alebo odkazy inak forum som prečítal prípadné fotky takto alebo podobne riešených voliér potešia s pozdravom ALEX.

20.4.2009 15:36
kuchta

XXX.XXX.57.58

eupatria napsal(a):
plánujem si stavbu zateplených voliér a na presvetlenie ,chcem použiť polykarbonát viem že vtáci ho ničia ale ja ho chcem použiť len včasti kde je krmna chodba strechu chcem plochú z asfaltových šindlov a toto kombinovať s poly karbonátom máte to niekto takto riešené, chcem voliéry energeticky čo najmenej náročné.dakujem za rady alebo odkazy inak forum som prečítal prípadné fotky takto alebo podobne riešených voliér potešia s pozdravom ALEX.

ja mam udelane mezisteny mazi ptaky z polikarbonatu o tlousce 10mm v opalu vlozene do ramu a bez problemu , mam tam alexandry ,rozely mnichy a v pohode ,.

20.4.2009 21:30
gazd

XXX.XXX.241.195

kuchta napsal(a):
ja mam udelane mezisteny mazi ptaky z polikarbonatu o tlousce 10mm v opalu vlozene do ramu a bez problemu , mam tam alexandry ,rozely mnichy a v pohode ,.

Ahoj Alexi,
určitě je výborný nápad. Já jsem u jednoho chovatele viděl použití polykarbonátu ve stropní konstrukci a jednalo se o tříkomůrkový polykarbonát. V místnosti o velikosti cca 5m/4m měl z tohoto materiálu vytvořen světlík ve středu této místnosti o velikosti cca 1,2m/1,2m, který byl vsazen v rámu na transparentní silikon, aby nedošlo k znečištění komůrek a tím pádem k horší propustnosti světla. Izolační vlastnosti více komůrkového polykarbonátu budou určitě dobré, ale osobní zkušenosti s použitím ve stropě nemám a používám tento materiál také jen na výrobu mezistěn v záletech i ve voliérách.
Z.G.

20.4.2009 22:52
datl

XXX.XXX.8.99

gazd napsal(a):
Ahoj Alexi,
určitě je výborný nápad. Já jsem u jednoho chovatele viděl použití polykarbonátu ve stropní konstrukci a jednalo se o tříkomůrkový polykarbonát. V místnosti o velikosti cca 5m/4m měl z tohoto materiálu vytvořen světlík ve středu této místnosti o velikosti cca 1,2m/1,2m, který byl vsazen v rámu na transparentní silikon, aby nedošlo k znečištění komůrek a tím pádem k horší propustnosti světla. Izolační vlastnosti více komůrkového polykarbonátu budou určitě dobré, ale osobní zkušenosti s použitím ve stropě nemám a používám tento materiál také jen na výrobu mezistěn v záletech i ve voliérách.
Z.G.

Do stropu bych volil nejlépe Polykarbonátové prosvětlovací panely - třeba RODECA. Použijte vyhledáváč protože odkazy tu nejsou povoleny. Cenově nejvíce snesitelné jsou asi dutinkové polypropylénové desky (např. AKYLUX). To je opravdu ekonomická varianta. Používají se běžně na moderních sklenících. Silnější 8mm deska propouští asi 80%světla a poměrně málo stárne. Okraje zalepte hliníkovou páskou nebo ideálně použijte originální profil (dražší). Pod vruty nebo texy použijte nějakou vhodnou pružnou těsnící podložku. Určitě vám v obchodě s deskami poradí. Zasklíval jsem tím světlíky na domech. Pokud neuděláte montážní chyby a udržíte vhodný rozestup konstukce (dimenzovat na sníh!!!) funguje to super.
foto polypropylénové desky - použití na voliérky pro pěnkavovité ptáky:

21.4.2009 15:32
meduna

XXX.XXX.143.68

eupatria napsal(a):

zdravím pane,polykarbonát tříkomorový jsem použil na zateplenou část voliér a to do stropu nad chodbičku.domníval jsem se,že to přinese kromě nenahraditelného
efektu denního světla v zimě také ekonomický efekt pri ohřevu prostoru v zimě,když svítí sluníčko.Bohužel,napadne li sníh, je to všechno pryč.JInak polykarbonát,nebo jakékoliv prosvětlení vniřní ubykace doporučuji,nemá to chybu.
jediné co je třeba zohlednit,je dostatečný prostor pro umístnění budek,tak aby na ně nepálilo slunce.TAK AŤ SE VÁM DAŘÍ PŘI BUDOVÁNÍ NOVÝCH VOLIÉR.

21.4.2009 20:49
datl

XXX.XXX.8.99

meduna napsal(a):
zdravím pane,polykarbonát tříkomorový jsem použil na zateplenou část voliér a to do stropu nad chodbičku.domníval jsem se,že to přinese kromě nenahraditelného
efektu denního světla v zimě také ekonomický efekt pri ohřevu prostoru v zimě,když svítí sluníčko.Bohužel,napadne li sníh, je to všechno pryč.JInak polykarbonát,nebo jakékoliv prosvětlení vniřní ubykace doporučuji,nemá to chybu.
jediné co je třeba zohlednit,je dostatečný prostor pro umístnění budek,tak aby na ně nepálilo slunce.TAK AŤ SE VÁM DAŘÍ PŘI BUDOVÁNÍ NOVÝCH VOLIÉR.

No, pokud je to dobře udělané tak asi od sklonu 20 - 25ti stupňů sníh běžně z dutinkových desek sjíždí. Záleží jak to hodláte provést. Přes polypropylénové dutinky vám slunce nikam pálit nebude (propouští 80% světla).

21.4.2009 21:18
redpoll

XXX.XXX.64.226

datl napsal(a):
No, pokud je to dobře udělané tak asi od sklonu 20 - 25ti stupňů sníh běžně z dutinkových desek sjíždí. Záleží jak to hodláte provést. Přes polypropylénové dutinky vám slunce nikam pálit nebude (propouští 80% světla).

Datl o tom dost ví, nicméně před nákupem doporučuji nebýt líný a nekoupit hned, co se mě líbí ale opravdu najít co nejvíc informací. Polykarbonátové desky mají vynikající mechanické vlastnosti, odolávají i velkým mrazům (zastřešování hal stadionů, zahradních bazénů apod.) S podobnou slávou a chválou můžete najít informace také o vizuálně neroznatelném polypropylénu, který v době začátku své výroby (cca před 10 lety) byl sice nepřekonatelný, avšak třeba co se týče teplot pod nulou a s tím související pevnosti, je to podstatně horší. Proto i ceny jsou dost rozdílné.

eupatria

21.4.2009 21:23
eupatria

XXX.XXX.255.140

datl napsal(a):

NO dakujem všetkým za odpovede ja na medzisteny chcem použiť cetris pripadámi ako najlepšia varianta ,inak samozrejme dimenzovať svetlíky budem rozumne nejaké skúsenosti mám ,a pozdravujem dalibora ako sa majú kanáriky ktoré som ti posielal kamionom barák máš hotový ,mne vlastne ide asi o 3 až 4 komorovú variantu a schopnosť ohrievať priestor v zime inak planujem pridať k plynovému kotlu ktorým vzkurujem dom aj voliéry ešte solárny ohrev tak som zvedavý tento rok z toho vela nebude ,budova síce stojí ale plánujem jej komletnú prestavbu tak aby čo najviac vyhovovala mne aj mojim zverencom .alex.

22.4.2009 23:45
datl

XXX.XXX.8.99

eupatria napsal(a):
NO dakujem všetkým za odpovede ja na medzisteny chcem použiť cetris pripadámi ako najlepšia varianta ,inak samozrejme dimenzovať svetlíky budem rozumne nejaké skúsenosti mám ,a pozdravujem dalibora ako sa majú kanáriky ktoré som ti posielal kamionom barák máš hotový ,mne vlastne ide asi o 3 až 4 komorovú variantu a schopnosť ohrievať priestor v zime inak planujem pridať k plynovému kotlu ktorým vzkurujem dom aj voliéry ešte solárny ohrev tak som zvedavý tento rok z toho vela nebude ,budova síce stojí ale plánujem jej komletnú prestavbu tak aby čo najviac vyhovovala mne aj mojim zverencom .alex.

Ahoj Šaňo to je náhodička . TUrčitě je lepší vícekomorový polykarbonát - pokud na něj jsou penízky. Polypropylén je levnější, ale je třeba zvažovat při návrhu konstrukce výše uvedené nevýhody (například horší mechanické vlastnosti). Jako vždy je něco za něco. Pochopitelně je třeba posuzovat stavbu jako celek. Pokud je obvodová stěna 15cm silná "štorcka" z cihel, dveře nejsou kdovíjak izolované a podlahu tvoří betonová dlažba položená do písku bez izolace asi nemá smysl investovat do 4dutinkového polykarbonátu. Naopak pokud má plášť budovy dobré izolační vlastnosti tak dobré prosklení hodně pomůže. Rozmysli si nakolik je žádoucí, aby tam v létě slunce zvyšovalo teplotu (hlavně zda existuje současně možnost dostatečného větrání). Zažil jsem dost i obytných domů, kde bylo díky přehnaně velikému prosklení v létě "na umření". Často je lepším řešením třeba částečné nebo úplné prosklení jedné boční stěny (za krmnou chodbou?). Nejsou tam v létě potom takové tepelné zisky jako stropem a intenzita osvětlení může být podobná. Navíc v zimě - pokud by byly stěny i strop izolovány shodně budou větší tepelné ztráty stropem už proto, že teplý vzduch prostě stoupá vzhůru.

P.S. Taky pozdravuji... Pošli třeba soukromý e-mail ať tady nezabíráme místo...

Přidejte reakci

Přidat smajlík