ripcurl
napsal(a):
Tak co nového po víkendu?:-) U mě pořád nic,ale kohoutek pořád sedí,což je dobré. Očekávám vylíhnutí každým dnem.
Tak to bohužel vypadá že se opakuje předloňský rok. 3patně se klubala kuřata a nelezla z vajec. No uvidíme jak to bude pokračovat.
Tak zatím 1hodinu stará kuřata satyra temminckova.
tragopan
napsal(a):
Tak to bohužel vypadá že se opakuje předloňský rok. 3patně se klubala kuřata a nelezla z vajec. No uvidíme jak to bude pokračovat.
Tak zatím 1hodinu stará kuřata satyra temminckova.
Snad to nezakřiknu, ale v velmi potichu jásám první satyři cabotovi vylíhnutí 9.5.2009
tragopan
napsal(a):
Snad to nezakřiknu, ale v velmi potichu jásám první satyři cabotovi vylíhnutí 9.5.2009
2.
tragopan
napsal(a):
4. a doufám že další druhy bodou následovat.
Paví šedí vylíhnutí 24.4.2009 hřad ve výšce 1,5m. Není to krása?
doutrklars
napsal(a):
tak to moc blahopřeji . Mam na ně letos spadeno tudíž jsem rád , že se v Čechách podařil odchov . Tak at pěkně rostou a dejte občas fotečku
Díky, ale o odchovu se můžeme bavit až to bude 4 měsíce staré ještě to může mnohokrát odejít. Loni se vylíhlo jedno kuře také bylo vše OK, ale šestý den přestalo žrát a den nato byl konec. Tak zatím jen opatrně doufám. Zdravím tragopan.
tragopan
napsal(a):
Díky, ale o odchovu se můžeme bavit až to bude 4 měsíce staré ještě to může mnohokrát odejít. Loni se vylíhlo jedno kuře také bylo vše OK, ale šestý den přestalo žrát a den nato byl konec. Tak zatím jen opatrně doufám. Zdravím tragopan.
Tak už i já jsem se konečně dočkal, a dnes se vylíhla 3 kuřata temmincků po 32 dnech!. Rodiče se vzorně starají, tak snad se to povede. Zítra se pokusím vyfotit.
bouda
napsal(a):
Tak už i já jsem se konečně dočkal, a dnes se vylíhla 3 kuřata temmincků po 32 dnech!. Rodiče se vzorně starají, tak snad se to povede. Zítra se pokusím vyfotit.
Paví šedí staří 4 týdny
tragopan
napsal(a):
Paví šedí staří 4 týdny
Destetidení kuřata s.cabotových.
tragopan
napsal(a):
Destetidení kuřata s.cabotových.
A ještě pokračování včera vylíhnuté dva kousky cabotů.
tragopan
napsal(a):
A ještě pokračování včera vylíhnuté dva kousky cabotů.
A ještě poslední velká radost, pro někoho možná obyčejní diamantoví, ale jednak to jsou mí miláčci a jednak se jedná o první kuřata po loňském importu čistokrevných diamantových od německého chovatele.
bouda
napsal(a):
Pro Adama: opět zákony přírody lehce postavené na hlavu a jak vidíš kdo si počká ten se dočká. Přeji mnoho zdaru v chovu a zdravím tragopan.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den colchický 24-25 a zlatozlutý 22-23. Zdraví tragopan.
No a u mě sedí kohout už asi 30 dní a nic. Má pod sebou tolik vajec že se pod něho ani nevejdou.Je zajímavé,že si vajíčka obměňuje - ty co jsou venku si po nějakém prohodí s těmiu co má pod sebou.Ještě chvíli ho nechám a pak vajíčka odstraním nebo co mám dělat?
Přijímá vůbec kohoutek potravu?
ripcurl
napsal(a):
No a u mě sedí kohout už asi 30 dní a nic. Má pod sebou tolik vajec že se pod něho ani nevejdou.Je zajímavé,že si vajíčka obměňuje - ty co jsou venku si po nějakém prohodí s těmiu co má pod sebou.Ještě chvíli ho nechám a pak vajíčka odstraním nebo co mám dělat?
Přijímá vůbec kohoutek potravu?
Tvůj kohout je se svými mateřskými pudy dost zajímavou hříčkou přírody. U mne je to zase naopak. Slepička diamantového bažanta sice snáší do hnízda, ale zasednout na vajíčka se jí moc nechce. Ještě že mám líheň a první snůšky mohu líhnout uměle. Věřím ale, že se i u ní dočkám později přirozeného odchovu.
tragopan
napsal(a):
A ještě poslední velká radost, pro někoho možná obyčejní diamantoví, ale jednak to jsou mí miláčci a jednak se jedná o první kuřata po loňském importu čistokrevných diamantových od německého chovatele.
Gratuluji Mílo a přidávám také jen "obyčejné" zlaté. Jsou to letošní první kuřátka z líhně a tak sem patří. Vylíhli se o 3 dny později ( za 23 dní) než jejich rychlejší slepičí sourozenci (20 dní). Snad to zpoždění ve vývoji doženou.
tragopan
napsal(a):
Pro Adama: opět zákony přírody lehce postavené na hlavu a jak vidíš kdo si počká ten se dočká. Přeji mnoho zdaru v chovu a zdravím tragopan.
Zdravím. Tak konečně jsem se dostal k počítači a posílám foto mladých temmincků starých 5 dní.
tragopan
napsal(a):
Ještě druhá fotka - omlouvám se za kvalitu, ale lépe se mi to vyfotit nepodařilo
tragopan
napsal(a):
Jenom pro upřesnění : Snůška čítala 4 vejce, všechna byla oplodněná. Vylíhla se 3 kuřata. 4. kuře bylo plně vyvinuté. Druhý den po vylíhnutí bylo jedno kuře ubito (kohoutem nebo banánovcem), zbyla tedy dvě, která se mají čile k světu
bouda
napsal(a):
Jenom pro upřesnění : Snůška čítala 4 vejce, všechna byla oplodněná. Vylíhla se 3 kuřata. 4. kuře bylo plně vyvinuté. Druhý den po vylíhnutí bylo jedno kuře ubito (kohoutem nebo banánovcem), zbyla tedy dvě, která se mají čile k světu
tak prikladam aj ja foto....bažant strieborný...11 vajec, a 11 mladých.
abogado
napsal(a):
tak prikladam aj ja foto....bažant strieborný...11 vajec, a 11 mladých.
abogado
napsal(a):
Sliepka kurčata vysedela sama, ale nakolko sedi az do vyliahnutia posledneho a to uz prvemu su niekedy aj 6 dni, tak ich odoberam a odchovávam samostatne az do veku jedneho mesiaca. Potom ich davam do susednej voliery aby boli v kontakte s kphutom aj sliepkou....
abogado
napsal(a):
Sliepka kurčata vysedela sama, ale nakolko sedi az do vyliahnutia posledneho a to uz prvemu su niekedy aj 6 dni, tak ich odoberam a odchovávam samostatne az do veku jedneho mesiaca. Potom ich davam do susednej voliery aby boli v kontakte s kphutom aj sliepkou....
Tak co máte ještě nějaké přírustky?Já nic. Takže až příští rok.ale vajíček bylo dost,škoda že ani jedno oplozené. Kohoutek je mladý,snad se příští rok více prosadí.
ripcurl
napsal(a):
Tak co máte ještě nějaké přírustky?Já nic. Takže až příští rok.ale vajíček bylo dost,škoda že ani jedno oplozené. Kohoutek je mladý,snad se příští rok více prosadí.
Tak to zatím zdárně pokračuje a tento víkend byl docela úrodný takže další temminckové
tragopan
napsal(a):
Tak to zatím zdárně pokračuje a tento víkend byl docela úrodný takže další temminckové
A další diamantoví
tragopan
napsal(a):
A první letošní chocholatí
a ještě paví palawanský
tragopan
napsal(a):
Chocholatí stáří 5 týdnů
Stáří 8 týdnů vepředu satyr temmnickův, vzadu satyr cabotův.
tragopan
napsal(a):
Stáří 8 týdnů vepředu satyr temmnickův, vzadu satyr cabotův.
Stáří 8 týdnů vpravo satyr temminckův vpravo(žl. kroužek) catyr cabotův.
tragopan
napsal(a):
Stáří 8 týdnů vpravo satyr temminckův vpravo(žl. kroužek) catyr cabotův.
Satyr cabotův čekající na třešničku.
tragopan
napsal(a):
První letošní odchov tradičně paví šedí. 1.
Tak jsem se k focení dostal až teď - letošní b. Edwardsovi, přirozený odchov, 3 mláďata z 6 vajec, vylíhlí 8. 5. 2009 (tj. 2 měsíce staří), zachytit se povedlo jen jedno
...
tom0zoo
napsal(a):
Tak jsem se k focení dostal až teď - letošní b. Edwardsovi, přirozený odchov, 3 mláďata z 6 vajec, vylíhlí 8. 5. 2009 (tj. 2 měsíce staří), zachytit se povedlo jen jedno
...
...
tragopan
napsal(a):
Gratuluji k pěknému úspěchu, je to další krok k záchraně tohoto vzácného druhu.Kéž by se zadařílo i nám příští rok s vietnamci. Ještě jednou blahopřeji a zdravím tragopan.
mne se podařilo jen jedno kuře od Edwarců jelikoš ještě nemam dokončeny zálety musel jsem ho odchovat uměle při letošním deštivím počasí by z toho asi nic nebylo.Pávice mi v zastřešené volieře odchovává pávata a nic moc