sonas
napsal(a):
Pochlubte se
Tá druhá fotka sa mi akosi nepozdáva ale na tej prvej je to čo sa dá dosiahnuť pri cielavedomom chove lutino opalínových/ perlových/. Je vidieť ešte perlovú/ opalínovú/ kresbu na letkách. Už len treba počkať až sa rozšíri oranžová z líc na ďalšie časti tela.
nikolas

XXX.XXX.21.41
300
napsal(a):
další foto
Pokud by ta druhá fotka nebyla upravená na počítači tak je to přímo nádhera.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.157
stanley
napsal(a):
Souhlasím s vámi něco podobného se hned tak nevidí.Díval jsem se sněmým úžasem.Korely chovám už více jak dvacet let a něco podobného se mi ještě nepodařilo
lidičky co blbnete, ta korela je obarvená v barvě na vajíčka, ale je to pěkný že?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
lidičky co blbnete, ta korela je obarvená v barvě na vajíčka, ale je to pěkný že?
Odkaz na tyto stránky. http://www.vogelarena.com/ voliere/ voliere_1000000963.html Bez těch mezer.
saroun
napsal(a):
Zdravím, já bych s tím obarvením byl opatrnější. Přinejmenším, proč barva nechytla na letky?
Žádná barva na vajíčka zde použita nebyla. Myslím, že korely jsou opravdu takové. Mám velké zkušenosti z Photoshopem, a proto bych se spíše přikláněl (pokud chceme vyvrátit tyto neuvěřitelné barvy) k lehké úpravě sytosti. Obě fotografie jsou hodně vybarvené. Dokonce přírodní korela má líce sytě červené. .....Jinak se mi korely libí
indosh
napsal(a):
Žádná barva na vajíčka zde použita nebyla. Myslím, že korely jsou opravdu takové. Mám velké zkušenosti z Photoshopem, a proto bych se spíše přikláněl (pokud chceme vyvrátit tyto neuvěřitelné barvy) k lehké úpravě sytosti. Obě fotografie jsou hodně vybarvené. Dokonce přírodní korela má líce sytě červené. .....Jinak se mi korely libí
Zde může být původní foto
indosh
napsal(a):
Pokud jste si otevřeli stránky chovatele, tak vidíte, že žlutý pták je popisovaný jako zlatožluté lutino, šedý samec jako opalínová skořice, pak je tam ještě opalínové skořicové lutino. Na stránkách se věnuje genetice, ukazuje novou mutaci korel misty nebo pastel a vrcholem je výše uvedená zlatožlutá bělokřídlá opalinová skořicová korela. něco ještě vložím s popisem. Na webu je toho zajímavého ještě více, pro mne třeba modrý kobaltový lemovaný aymara pruhovaný. M. Smrček
Obrázek: zlatozlute lutino a skoricove lutino s bilou maskou
forpus
napsal(a):
Pokud jste si otevřeli stránky chovatele, tak vidíte, že žlutý pták je popisovaný jako zlatožluté lutino, šedý samec jako opalínová skořice, pak je tam ještě opalínové skořicové lutino. Na stránkách se věnuje genetice, ukazuje novou mutaci korel misty nebo pastel a vrcholem je výše uvedená zlatožlutá bělokřídlá opalinová skořicová korela. něco ještě vložím s popisem. Na webu je toho zajímavého ještě více, pro mne třeba modrý kobaltový lemovaný aymara pruhovaný. M. Smrček
Obrázek: zlatozlute lutino a skoricove lutino s bilou maskou
opalinové skoricove lutino
forpus
napsal(a):
opalinové skoricove lutino
skoricove lutino s bilou maskou
forpus
napsal(a):
skoricove lutino s bilou maskou
zlatožlutá bělokřídlá opalinová skořicová
forpus
napsal(a):
Modrý kobaltový lemovaný aymara pruhovaný
forpus
napsal(a):
Zdravím diskutujúcich. V minulosti sa delili korely perlové na zlaté a strieborné perly . To podla zastúpenia žltej . Podotýkam že to bolo aj vidieť. Tie strieborné mali žltú kresbu len v chvostových perách. Nerozumiem však komentáru nad týmto obrázkom. Prečo ,, bielokrídla" ? Nie je na tomto obrázku len škoricová opalínová žltolíca? Aj tak si myslím že tú žltú tam v takej intenzite po celej ploche tela nedodala príroda. Tak žlté /lutino/ korely sa chovajú na Slovensku i v Česku, len chovatelia si to ani neuvedomujú a nevenujú im zaslúženú pozornosť- sú to totiž ,,len korely".
marty
napsal(a):
Jaká je cena mutace opalinove skoricove lutino a cena zlatozlute lutino?Jak je to s chovem v CR ...jsou u nás k sehnání?
Niekolko záberov mojich perlových lutino. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek. Neviem či to bude vidieť ale sú tam dve ktorým sa oranžové farbivo ukladá aj do perlenia krku. Na radu pana Raška som dal do páru perlového samca šedého a perlovú samicu lutino . Mali byť z toho šedý perlový samci štep. na pelové lutino. Majú tri mláďatká , všetky majú intenzívne červené oči a brká majú jasne žltú farbu, takže je dosť možné že chovný samec je štepák na perl. lutino. Už len treba počkať keď sa brká otvoria. Bol by som rád keby sa tejto mutácii venovalo viac chovatelov, možno sa raz podarí odchovať aj neaké ,,rubino". Myslím tým korelu z večšou plochou oranžovej. Alebo ju už niekto máte?
zbosace
napsal(a):
Niekolko záberov mojich perlových lutino. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek. Neviem či to bude vidieť ale sú tam dve ktorým sa oranžové farbivo ukladá aj do perlenia krku. Na radu pana Raška som dal do páru perlového samca šedého a perlovú samicu lutino . Mali byť z toho šedý perlový samci štep. na pelové lutino. Majú tri mláďatká , všetky majú intenzívne červené oči a brká majú jasne žltú farbu, takže je dosť možné že chovný samec je štepák na perl. lutino. Už len treba počkať keď sa brká otvoria. Bol by som rád keby sa tejto mutácii venovalo viac chovatelov, možno sa raz podarí odchovať aj neaké ,,rubino". Myslím tým korelu z večšou plochou oranžovej. Alebo ju už niekto máte?
Chovná samička- momentálne 5 mladých.
zbosace
napsal(a):
Tá istá....
Samec so šedým nádychom zákl. operenia.
zbosace
napsal(a):
Samec so šedým nádychom zákl. operenia.
Chovná samička. Má intenzívne perlenie.
zbosace
napsal(a):
Chovná samička. Má intenzívne perlenie.
Zas sa mám na čo tešiť.....
zbosace
napsal(a):
Zas sa mám na čo tešiť.....
Škoricová perla- momentálne vdova, vychováva sama 5 krásnych mláďatiek, držím jej palce.
zbosace
napsal(a):
Škoricová perla- momentálne vdova, vychováva sama 5 krásnych mláďatiek, držím jej palce.
Ja mam tiez v pare 1,0 bielohlavu perlu a 0,1 lutino perla. Vzdy vypadli pekne perly a dost zltej. Teraz prave vyletelo prve hniezdo.
Tato Vovo
napsal(a):
Ja mam tiez v pare 1,0 bielohlavu perlu a 0,1 lutino perla. Vzdy vypadli pekne perly a dost zltej. Teraz prave vyletelo prve hniezdo.
můj chovný pár
baloujos
napsal(a):
můj chovný pár
a mladé, asi budou samci. Bylo jich původně 5, ale vždy bylo to nejmladší ušlapáno den až dva po vylíhnutí.
Nechci zakládat nové vlákno, tak bych chtěl pokračovat v diskusi zde.
Někde jsem tu čet něco ohledně perlových korel, že snat samci strácejí po přepeření perlení? nemohu si vzpomenout jak to s tim bylo. Měl jsem tři perlové lutina v hejnu přes zimu, a tet, když chci rozhazovat ptáky do páru jsem si všim, že mám jen jedno perlové lutino. Je možné, že se perlení vytratilo? mám jen tet samé lutina
Ak Vám s tých troch kusov dva zmenili sfarbenie chrbta- stratili perlovanie a žlté chvostové perie vymenili za biele alebo krémové tak to máte samcov. Niektorým nejaká ta perla ešte zostane ale nakoniec ostanú na chrbtovej strane so šedým nádychom. Najlepšie to poznáte keď sedia všetky pohromade. Nemáte nejaké foto?