Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2009 16:13
tambos

XXX.XXX.39.201

Dobrý den,
mám dotaz. Dnes mi ráno zemřel samec rozely pestré, asi měl zánět průdušek. Byl léčen 2dny antibiotiky, ale bohužel dnes uhynul. Jenže "jeho" samička sedí na 9 vajíčkách. Nevím, kolik je a zda jsou nějaká vůbec oplozena(nepoznám to), ale příští týden by se měli případní potomci začít klubat. Zvládne krmení sama samička? Nemám možnost jinému páru vejce podstrčit, jedině korelám nebo andulkám. Díky za názory.

24.5.2009 13:57
papouch

XXX.XXX.166.38

tambos napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz. Dnes mi ráno zemřel samec rozely pestré, asi měl zánět průdušek. Byl léčen 2dny antibiotiky, ale bohužel dnes uhynul. Jenže "jeho" samička sedí na 9 vajíčkách. Nevím, kolik je a zda jsou nějaká vůbec oplozena(nepoznám to), ale příští týden by se měli případní potomci začít klubat. Zvládne krmení sama samička? Nemám možnost jinému páru vejce podstrčit, jedině korelám nebo andulkám. Díky za názory.

Dobrý den záleží na mnoha faktorech,jak je samice zdatná, zda má dost vyvinutý rodičovský instinkt a v neposlední řadě na množství a kvalitě podávaného krmení. Co se týče oplozenosti vajec je na to dosti banální trik, vezmete baterku a zkusíte vejce prosvítit, pokud vejce prosvítá je neoplozené. Nebo to zjistíte pouhým pohledem oplozená vejce jsou tmavší než vejce neoplozená. Zdravím a ať se daří. Papouch

24.5.2009 15:45
hostan

XXX.XXX.128.78

tambos napsal(a):
Dobrý den,

ja bych ji je nechal me samice vyvedla tri malde a to krmila samice protoze samec o to nejevil zajem

Přidejte reakci

Přidat smajlík