Dobrý den,
Prosím chovatele, zda by mi pomohli s určením pohlaví neofémy ozdobné lutina. Děkuji předem všem.
S pozdravem Záruba.
mitraton
napsal(a):
Dobrý den,
Prosím chovatele, zda by mi pomohli s určením pohlaví neofémy ozdobné lutina. Děkuji předem všem.
S pozdravem Záruba.
další
mitraton
napsal(a):
poslední
Zdravím chovatele ozdobáků. Bylo by dobré napsat o jak starého ptáka se jedná. Ta skvrna na břiše se, ale objevuje dle mých zkušeností jen u samců. Dalším vodítkem je bílý pásek na čele, pokud zasahuje až za oko jedná se o samce. U samců je žlutá barva celkově sytější. Přikládám fotografii páru 1,1 lutino. Samec vlevo, samice vpravo. Dle mého názoru je to 1,0.
miracio
napsal(a):
Zdravím chovatele ozdobáků. Bylo by dobré napsat o jak starého ptáka se jedná. Ta skvrna na břiše se, ale objevuje dle mých zkušeností jen u samců. Dalším vodítkem je bílý pásek na čele, pokud zasahuje až za oko jedná se o samce. U samců je žlutá barva celkově sytější. Přikládám fotografii páru 1,1 lutino. Samec vlevo, samice vpravo. Dle mého názoru je to 1,0.
Souhlasím. Bude to sameček.
miracio
napsal(a):
Dobrý večer,
Jedná se o loňskou neofému, kterou jsem sehnal od chovatele, který ji od něhoho dostal.
Myslel jsem, že se jedná o samičku, tak jsem sehnel dvouletého přírodního samce od jednoho chovatele
Bohužel nemám jiný lutino kus na porovnání. Bílý proužek má k oku, ale ne za něj. Přírodní jistý samec ho má podobný.
Pokud samička nemá červenou skvrnu, asi se jedná o samečka, co myslíte?
Děkuji za Váš názor.
S pozdravem Záruba