Dobrý den, prosím o určení pohlaví u korely, kterou jsem koupil jako samici k samci. Samec se před ní různě klaní a podobně, ale ona od něj ustupuje, v poslední době začala pískat, tak nevím zda to pískání odkoukala od něho, nebo je to samec. Je to asi půlroční mládě. Děkuji
pepous
napsal(a):
Dobrý den, prosím o určení pohlaví u korely, kterou jsem koupil jako samici k samci. Samec se před ní různě klaní a podobně, ale ona od něj ustupuje, v poslední době začala pískat, tak nevím zda to pískání odkoukala od něho, nebo je to samec. Je to asi půlroční mládě. Děkuji
Ještě další foto
cicinka
napsal(a):
Podle mě taky samec, je vidět přepeřování a ještě když píská..
Zhoda na 100% 2:0. Jeden samozrejme viditelne pohlavne dospelý a druhý vo veku nad 7 mesiacov, pokial ovšem ako mláďa nebol ošklbaný rodičmi. Myslím že je vidieť aj prebarvovanie žltej hlavičky. Bolo by dobre keby sme si tý , čo chováme perlové korely všimly či mláďatá, ktoré majú chvosty zo spodnej strany takmer bez krezby , nie sú samčekovia. Samozrejme od párov perla x perla. U mňa takto dopadli traja, ponechal som si ich ako samičky z prvých hniezd a v jeden deň všetci traja začali pískať- tokať. Takže Vám treba zoháňať samičku.