Vážení kolegové, chtěl jsem se zeptat, jak vám znízdí senegalci. Zdali mohu dát budky z jara a jestli bych něco odchoval. Přes zimu si moc nemůžu dovolit vytápět a jak je známo, senegalští nejraději hnízdí kolem vánoc. Děkuji všem
docid
napsal(a):
Vážení kolegové, chtěl jsem se zeptat, jak vám znízdí senegalci. Zdali mohu dát budky z jara a jestli bych něco odchoval. Přes zimu si moc nemůžu dovolit vytápět a jak je známo, senegalští nejraději hnízdí kolem vánoc. Děkuji všem
milí kolego, niektorí senegálci sú ochotní hniezdiť aj 2 krát ročne to znamená, že sa vám kľudne môže podariť odchov aj na jaro alebo v lete. treba to skúsiť. inak počul som aj o odchove v zime v nevykurovaných priestoroch pri teplote okolo 0 st. C. ťažko mi povedať ja mám priemernú teplotu v zime od 18-22 st. C, ale keď nemáte inú možnosť vyskúšajte možno sa Vám tiež takýto odchov v zime podarí a potom sa s nami o túto skúsenosť tady na stránkach podelíte.
miros
napsal(a):
milí kolego, niektorí senegálci sú ochotní hniezdiť aj 2 krát ročne to znamená, že sa vám kľudne môže podariť odchov aj na jaro alebo v lete. treba to skúsiť. inak počul som aj o odchove v zime v nevykurovaných priestoroch pri teplote okolo 0 st. C. ťažko mi povedať ja mám priemernú teplotu v zime od 18-22 st. C, ale keď nemáte inú možnosť vyskúšajte možno sa Vám tiež takýto odchov v zime podarí a potom sa s nami o túto skúsenosť tady na stránkach podelíte.
Dobrý večer, moji senegalci hnízdí 2 x ročně a to v červnu a v prosinci, v červenci jsem zakoupil pár pap.žlutotemenných a u předcházejícího chovatele zahnízdili v lednu a mě teď v září mají v budce dvě mláďata, která jsem v pátek kroužkoval.
miros
napsal(a):
Pamatuji že jeden rok, když jsem ještě neměl v ptačí místnosti topení a místnost jsem vytápěl malým elektrickým topením, tak mi senegalci zahnízdili při teplotě 10 - 14 °C Teplota byla hodně závislá na provozu topení. Jakmile venku začali mrazy, tak teplota klesla v ptačí místnosti na 8°C a už jsem pozoroval, že to ptákům nevyhovuje. každý by to poznal jelikož při vyšší teplotě byli aktivní, ale při nizké teplotě posedávali načepýření na bidle. Teď už vytápím místnost na těch 16 - 18°C a je vše v pořádku. Jinak letos mi všechny tři páry zahnízdili ve stejnou dobu a to již před měsícem což je o pár měsíců dříve než když hnízdili minulý rok, takže u senegalců nikdy nevíte kdy zahnízdí jelikož hnízdí prakticky po celý rok.
hicks
napsal(a):
Pamatuji že jeden rok, když jsem ještě neměl v ptačí místnosti topení a místnost jsem vytápěl malým elektrickým topením, tak mi senegalci zahnízdili při teplotě 10 - 14 °C Teplota byla hodně závislá na provozu topení. Jakmile venku začali mrazy, tak teplota klesla v ptačí místnosti na 8°C a už jsem pozoroval, že to ptákům nevyhovuje. každý by to poznal jelikož při vyšší teplotě byli aktivní, ale při nizké teplotě posedávali načepýření na bidle. Teď už vytápím místnost na těch 16 - 18°C a je vše v pořádku. Jinak letos mi všechny tři páry zahnízdili ve stejnou dobu a to již před měsícem což je o pár měsíců dříve než když hnízdili minulý rok, takže u senegalců nikdy nevíte kdy zahnízdí jelikož hnízdí prakticky po celý rok.
a myslíte, že mám teda budky ponechat? nechci aby hnízdili přes zimu, kdy je kolem nuly.
docid
napsal(a):
Sednout vám tet mohou ale teplota je ideální do 15 stupnú,v chladnějším prostředí múže mít samička problém se snúškou.
lutík

XXX.XXX.154.90
cone
napsal(a):
Asi ve třech letech, ale jsou schopni zahnízdit i o rok dříve.Ovšem ne vždy úspěšně.
Lutik- ta straka je váš odchov ?
Koupil jsem jej jako mládě,měl žluté peří na zádech a skořicová péra v ocase a takto přepeřil,už měl i odchov ale nic strakatého.
hali
napsal(a):
Lutik- za kolik jste koupil ten pár. možná, že jsou mladí štěpitelní.
Dnes uš nevým co přesně stáli,samec vypadá pěkně ,podařilse mi odchov u majeraků samicka měla červené oči a světlé peří.Bohuzel vydeo natočene stímto jedincem jsem poslal Antonovy.
lutik
napsal(a):
Dnes uš nevým co přesně stáli,samec vypadá pěkně ,podařilse mi odchov u majeraků samicka měla červené oči a světlé peří.Bohuzel vydeo natočene stímto jedincem jsem poslal Antonovy.
Mi byl letos nabízen podobný samec, starší, za 7500kč, ale odjížděl jsem akorát do nemocnice na operaci a po týdnu již nebyl. Osobně bych k tomu samci sháněl podobnou samici, i když já jsem viděl senegalce se žlutým nebo isabel pouze samce, na samici jsem nenarazil.
Co se týče těch "béžových"??? mayeri, tak u nás několik kusů odchováno bylo. Pane D. vám se podařilo mayeri odlišného zbarvení odchovat jen jednou?
cone
napsal(a):
Mi byl letos nabízen podobný samec, starší, za 7500kč, ale odjížděl jsem akorát do nemocnice na operaci a po týdnu již nebyl. Osobně bych k tomu samci sháněl podobnou samici, i když já jsem viděl senegalce se žlutým nebo isabel pouze samce, na samici jsem nenarazil.
Co se týče těch "béžových"??? mayeri, tak u nás několik kusů odchováno bylo. Pane D. vám se podařilo mayeri odlišného zbarvení odchovat jen jednou?
Vnešní době mám bratra a sestru samec je přirodní zbarvení samička je svetlejší oba jsou v páru a měly odchov ,tátu
mám také budemu 25 rokú,jelikoš chovám 7druhů poicephalů,krom jednoho všechny sedly,mám spiše problém sprostorem 33parů ,chci rozšiřit o podruhy.
lutik
napsal(a):
Vnešní době mám bratra a sestru samec je přirodní zbarvení samička je svetlejší oba jsou v páru a měly odchov ,tátu
mám také budemu 25 rokú,jelikoš chovám 7druhů poicephalů,krom jednoho všechny sedly,mám spiše problém sprostorem 33parů ,chci rozšiřit o podruhy.
Lutiku mužu poprosit o fotky Vašich poicepalů? moc se mi líbí jednou do budoucna přemýšlím. Jaké máte odchovy, vytápění, hnízdí také kolem vánoc nebo je to různé? mají nějaké speciální nároky?
docid
napsal(a):
Lutiku mužu poprosit o fotky Vašich poicepalů? moc se mi líbí jednou do budoucna přemýšlím. Jaké máte odchovy, vytápění, hnízdí také kolem vánoc nebo je to různé? mají nějaké speciální nároky?
Pošlete e-mail
lutik
napsal(a):
Pošlete e-mail
Ahoj,dal jsem te´d dohromady dva pap.senegalské.ten jeden je 100% samec,mněl jsem ho doma jako mazla a sehnal jsem k němu polokotkou údajně samici.týden byli vedle sebe v klecích od min.týdne jso u sebe v dočasné menší kleci,občas se podrbou,občas po sobě oženou,chtěl bych znát váš názor na pohlaví,jestli je to evidentní,nebo mam nechat endoskopovat.musim rychle udělat voliéru a zkusim dát boudu.oba jsou tříletí.dík za názory leon
loonn
napsal(a):
Ahoj,dal jsem te´d dohromady dva pap.senegalské.ten jeden je 100% samec,mněl jsem ho doma jako mazla a sehnal jsem k němu polokotkou údajně samici.týden byli vedle sebe v klecích od min.týdne jso u sebe v dočasné menší kleci,občas se podrbou,občas po sobě oženou,chtěl bych znát váš názor na pohlaví,jestli je to evidentní,nebo mam nechat endoskopovat.musim rychle udělat voliéru a zkusim dát boudu.oba jsou tříletí.dík za názory leon
to je samec
loonn
napsal(a):
Ano také si myslím že je to určitě pár.
z jarda
napsal(a):
Zdravím, je to jistě 1,1...takže hodně úspěchů, Zappe
Ahoj,dnes jsem přivezl al.profily zítra začnu dělat voliérku.Tak až bude hotovo a krasavce přestěhuji tak dám foto a poinformuji.Dík leon
ne

XXX.XXX.195.189
skrobisko96
napsal(a):
Chci se zeptat za jakou dobu hnizdí od narození.
Nejdříve ve věku 3-5 let, ale klidně třeba i v 7 nebo 8 letech.
Rudi

XXX.XXX.230.1
lutik
napsal(a):
Nechováte prosím také versteri? Asi už z republiky vymizeli. Děkuji za odpověď.
tecki

XXX.XXX.219.48
Aku mate skusenost s casom, ktory je potrebny na to, aby sa parik senegalcov "zharmonizoval" a pripadne aj zahniezdil? Kupil som zvlast samicku a zvlast samca (vyslusal som vymenit asi 3 samcov), pricom uz konecne mam taky parik, ze na seba neutocia a konecne sa akceptuju, t.j. dokazu sediet spolu na jednom konari a nie su na seba zly (predosle pokusy koncili vzajomnou bitkou, sarvatkami a nedokazali ani sediet na jednom konari, vzdy boli zasadne co najdalej od seba). Tento par je tak spolu len cca mesiac, po akej dobe asi by mohli byt k sebe privetivejsi a pripadne sa viac zblizit? Pripominam, ze mam DNA takze vzdy sa jednalo naozaj o par!
Vopred dakujem za vase skusenosti.
tecki
napsal(a):
Aku mate skusenost s casom, ktory je potrebny na to, aby sa parik senegalcov "zharmonizoval" a pripadne aj zahniezdil? Kupil som zvlast samicku a zvlast samca (vyslusal som vymenit asi 3 samcov), pricom uz konecne mam taky parik, ze na seba neutocia a konecne sa akceptuju, t.j. dokazu sediet spolu na jednom konari a nie su na seba zly (predosle pokusy koncili vzajomnou bitkou, sarvatkami a nedokazali ani sediet na jednom konari, vzdy boli zasadne co najdalej od seba). Tento par je tak spolu len cca mesiac, po akej dobe asi by mohli byt k sebe privetivejsi a pripadne sa viac zblizit? Pripominam, ze mam DNA takze vzdy sa jednalo naozaj o par!
Vopred dakujem za vase skusenosti.
Dobrý den.
Je to kus od kusu. V létě mi padla samice, tak jsem pořídil novou. Je ručně dokrmená. Oba dva senegalce jsem pustil do pro oba cizí voliery a nedopadlo to dobře. Samec samici napadal. V září jsem koupil další samici (divokou) a s tou si hned sedli. Samice během týdne obsadila budku.
Koncem října jsem je přesunul do zimoviště a momentálně mají 3 oplozená vejce.
Rudi

XXX.XXX.230.1
emill
napsal(a):
Dobrý den.
Je to kus od kusu. V létě mi padla samice, tak jsem pořídil novou. Je ručně dokrmená. Oba dva senegalce jsem pustil do pro oba cizí voliery a nedopadlo to dobře. Samec samici napadal. V září jsem koupil další samici (divokou) a s tou si hned sedli. Samice během týdne obsadila budku.
Koncem října jsem je přesunul do zimoviště a momentálně mají 3 oplozená vejce.
Problém je v tom sehnat tu starší samici. Ty u senegalců snad ani neexistují. Taky bych jednu potřeboval.
fin
napsal(a):
Mám starší samice.Momentálně jsou špatně opeřené, protože mám šest kusů spolu.Když to beru ba burzu, tak někteří vtipálkové, by to chtěli pomalu zadarmo.Prodával jsem je za 2500Kč.Sám jsem kupoval samici za 4000Kč.
Pak nám napište jestli se vám ozvali a nakoupili ti co marňe schání samičky jen tak pro zajimavost.
tecki

XXX.XXX.40.180
A neni nahodou aj rozdiel medzi tym, ci je samica krotka (rucne dokrmena) alebo divoka (plachá)?
Zahniezdi aj krotka samica? Podla citania skusenosti inych chovatelov na roznych strankach na webe zacinam mat pocit, ze na hniezdenie su asi len divoke alebo plache samice, ktore neboli rucne dokrmene, neni to nahodou tak aj v skutocnosti?
tecki

XXX.XXX.40.180
Jasne ze budku maju, maju teplotu okolo 15-20°. A ake je to "povzbudzujuce" krmivo pre senegalcov?
No normálňí namočený naklíčený vaječná michanice ořechy větvičky na okus ruzné druhy oleju do michanice piškoty atd tady jsou občas omňelci co daj misku suchyho prosa a čekaj do tydne 6 vajec a odchovat senegalce neni vubec jednoduchy stari nekrmi pri vyruseni ustipou nohy a zobacky mladym senegalci to je tvrdej ořišek.
tecki

XXX.XXX.127.141
Ok, fajn, tak zhruba take nieco im aj davam. Tak uz len asi cakat, kym sa viac zharmonizuju, kedze su spolu len cca mesiac. Aj ked teraz je "ich" sezona hniezdenia, asi do jari nebudem cakat nic moc, hlavne nech sa zharmonizuju, asi aj to bude uspech na zaciatok
Dobrý den, také mám senegalské oba jsou 2011, už třetí rokem u mne. Už z nich začínám být nešťastný. Voliera 2x1.8x1m teplota 18-22 stupňů světelný režim cca 14 hodin. Krmení teď momentálně naklíčené, velké množství ovoce a zeleniny( granátové jablíčko, čer. řepa, mrkev, jablko, petržel, šípky, sušené meruňky, rozinky a vařené vejce včetně skořápky. Ptáci si probírají peří, dělí se o potravu všechno nasvědčuje tomu že harmonizují ale nikdy jsem je neviděl pářit nebo se krmit. Budky mají už tři každá jiného provedení a jiné velikosti.
Prosím o nějakou radu, zde na fauně už jsem přečetl sned vše.už nevím co s nimi. Děkuji.
tecki

XXX.XXX.127.141
Hmmm, mozno aj mna to tak caka A DNA je urobene u oboch? Urcite je to parik? ;-) Len tak ma to napadlo...
Luko8411
napsal(a):
Dobrý den, také mám senegalské oba jsou 2011, už třetí rokem u mne. Už z nich začínám být nešťastný. Voliera 2x1.8x1m teplota 18-22 stupňů světelný režim cca 14 hodin. Krmení teď momentálně naklíčené, velké množství ovoce a zeleniny( granátové jablíčko, čer. řepa, mrkev, jablko, petržel, šípky, sušené meruňky, rozinky a vařené vejce včetně skořápky. Ptáci si probírají peří, dělí se o potravu všechno nasvědčuje tomu že harmonizují ale nikdy jsem je neviděl pářit nebo se krmit. Budky mají už tři každá jiného provedení a jiné velikosti.
Prosím o nějakou radu, zde na fauně už jsem přečetl sned vše.už nevím co s nimi. Děkuji.
Dobrý den,
začal bych minimálně rozborem trusu u veterináře. Mohou mít bakterii nebo mykózu, která se na první pohled klinicky neprojeví, ale ptáci nehnízdí.
Luko8411
napsal(a):
Dobrý den, kupte si poslední číslo časopisu Papoušci, teď je v prodeji, je tam fotka senegalce na úvodní stránce. Chovatel senegalců tam má článek, měl stejný problém, pak mu někdo poradil menší voliéru, tlumené světlo a povedlo se, vyvedli mu mladé myslím 3 roky za sebou. Je tam na něj i kontakt.
ne

XXX.XXX.195.189
krabatka
napsal(a):
Dobrý den, kupte si poslední číslo časopisu Papoušci, teď je v prodeji, je tam fotka senegalce na úvodní stránce. Chovatel senegalců tam má článek, měl stejný problém, pak mu někdo poradil menší voliéru, tlumené světlo a povedlo se, vyvedli mu mladé myslím 3 roky za sebou. Je tam na něj i kontakt.
Ano, tak se to dělalo u odchyťáků často, malá klec v tmavém koutě a bohužel je dost chovatelů kteří to u afrických druhů, včetně žaků, praktikují stále. Většina samic z podobně vedených chovů přežije 2 max.3 sezony, pak ztratí vitalitu, začnou chřadnout a v konečné fázi před smrtí už nevylezou ani na bidlo.
ne
napsal(a):
Ano, tak se to dělalo u odchyťáků často, malá klec v tmavém koutě a bohužel je dost chovatelů kteří to u afrických druhů, včetně žaků, praktikují stále. Většina samic z podobně vedených chovů přežije 2 max.3 sezony, pak ztratí vitalitu, začnou chřadnout a v konečné fázi před smrtí už nevylezou ani na bidlo.
Ten chovatel tam psal, že přes léto a hezké počasí jsou ve velké voliéře venku. Pravděpodobně je to tedy jen ke stimulaci a odchovu.Taky nejsem proto, aby byli papoušci zavření v malé kleci v tmavém koutě, ale článek s takovým doporučením by snad do tohoto časopisu nedali.
ne
napsal(a):
Jak není podle myšlení ACHEP tak je bohužel všechno chovatelství špatné.
krabatka
napsal(a):
Ten chovatel tam psal, že přes léto a hezké počasí jsou ve velké voliéře venku. Pravděpodobně je to tedy jen ke stimulaci a odchovu.Taky nejsem proto, aby byli papoušci zavření v malé kleci v tmavém koutě, ale článek s takovým doporučením by snad do tohoto časopisu nedali.
Uveřejněný článek chovatele Havránka jsem se zájmem přečetl. Je napsán velice dobře. Jsou tam jeho vlastní zkušenosti, redakce neposuzuje jestli obecně platné.
Mám jen jeden pár a odchovávám, na rozdíl od jeho senegalců jsou pořád v metrové kleci. Jak se uvolní venkovní voliéra, tak tam v létě půjdou. Bohužel už se na to chystám 2 roky. Otištění článku oceňuji a čtenáři ať s informacemi naloží podle sebe.
krabatka
napsal(a):
Díky za informaci, hned jsem si zaplatil předplatné na celý rok. Už jsem o tom přemýšlel delší dobu a teď mě to k tomu nakoplo.
Také bych měla dotaz ohledně hnízdění senegalců, má někdo zkušenosti s tím, když má samice navrch nad samcem? Samice 4 roky, samec 7, harmonizují, krmí se, probírají si peří. Budku jsem jim zatím nedávala, protože samce mám rok a nebyl předtím v úplně vyhovujících podmínkách (bílé nohy - nedostatek vápníku). Teď se srovnal a chtěla bych zkusit na podzim odchov, jenže všude jsem četla nebo na videích viděla, že samec by měl mít navrch, jenže ten náš je moula, když dostanou něco dobrého, tak samice to svoje vyhodí a jde mu sebrat to jeho a on si to nechá líbit. Samice je tak trochu semetrika Jinak se vzájemně krmí, žerou z jedné misky, občas nějaká menší šarvátka kvůli hračce - samec vždy ustoupí. Mám obavy, zda se odváží do budky k samici nakrmit jí, až bude sedět. Odchoval jste někdo za podobných podmínek?
krabatka
napsal(a):
Také bych měla dotaz ohledně hnízdění senegalců, má někdo zkušenosti s tím, když má samice navrch nad samcem? Samice 4 roky, samec 7, harmonizují, krmí se, probírají si peří. Budku jsem jim zatím nedávala, protože samce mám rok a nebyl předtím v úplně vyhovujících podmínkách (bílé nohy - nedostatek vápníku). Teď se srovnal a chtěla bych zkusit na podzim odchov, jenže všude jsem četla nebo na videích viděla, že samec by měl mít navrch, jenže ten náš je moula, když dostanou něco dobrého, tak samice to svoje vyhodí a jde mu sebrat to jeho a on si to nechá líbit. Samice je tak trochu semetrika Jinak se vzájemně krmí, žerou z jedné misky, občas nějaká menší šarvátka kvůli hračce - samec vždy ustoupí. Mám obavy, zda se odváží do budky k samici nakrmit jí, až bude sedět. Odchoval jste někdo za podobných podmínek?
Dobry den,
nezlobe tese, ale resite zbytecnosti. Mohl bych odpovedet ve stejnem duchu z opacneho gardu a prirazovat ptakum lidske vlastnosti, ale bylo by to jen hazeni hrachu na zed. Ptaci nemaji lidske vlastnosti a ridi se pudy a instinkty.
Dejte ptakum budku. Sami si urci kdy zahnizdi. Jedine co mohu doporucit je davat pozor kdyz pujdou do toku, pokud se nepotkaji, muze to pro samici dopadnout spatne. Je uplne jedno jesli se vam zda samec jako moula. Priroda je priroda.
S pozdravem smidla.eu.
Se zájmem čtu jednotlivé přípěvky ohledně hnízdění papoušků senegalských.Mám dvě páry, z toho jedna je z odchytu.Obě páry hnízdí bez problémů.Jedna pára doma a odchytová v létě venku.Mám doma tolik senegalců, že nevím co s nima.Musím si rozšířit chovatelské zařízení.V zimě nikam nejezdím a teď ještě ta ptačí chřipka tomu dává korunu.Když dáte inzerát, tak jsou zájemci, které baví jenom posílání emailů stále dokola.Jestli bude nějaký rozumný chovatel chtít poradit, tak ať mě napíše.Rejpalům se neozývám!
Poradi niekto, akym sposobom pridat k dospelej samicke senegalca (6r. samicka) noveho samceka, aby ho neprivitala ako "votrelca" co prisiel na jej uzemie? Totiz mam zlu skusenost, ze akosi vzdy na kazdeho, ktoreho jej chcem ponuknut, vzdy utoci, ked jej ho pridam ako noveho do jej voliery...Uz som to v priebehu 1/2 roka skusil so 4 samcami a vzdy rovnako Viem, ze s dospelymi senegalcami je to tazsie, kym sa vytvori novy par...
křepel28

XXX.XXX.229.133
Tak základní moje rada je nepřidávat samce k samici do její stávající voliéry. Nejlepší je vypustit oba dva do pro ně cizí voliéry. Prostorné s možným úkrytem. Po případě pokud by i tak samice byla agresivní tak bych zkusil jí dát k samci, ale spíš ta první varianta.
Křepel28: Mas asi pravdu, presne nad tym som rozmyslal a aj som to prave vcera urobil, zatial je vsetko ok a ziadne konflikty nie su. Urcite bude trvat nejaku dobu, kym sa zharmonizuju. Avsak rad by som ich dal potom naspat do povodnej voliery kde bola samicka, lebo tam je jej budka a celkovo vsetko prisposobene na hniezdenie, teraz su len v docasnej malej voliere. Po akej dobe asi by som ich mohol dat spolu naspat?
tecki
napsal(a):
Poradi niekto, akym sposobom pridat k dospelej samicke senegalca (6r. samicka) noveho samceka, aby ho neprivitala ako "votrelca" co prisiel na jej uzemie? Totiz mam zlu skusenost, ze akosi vzdy na kazdeho, ktoreho jej chcem ponuknut, vzdy utoci, ked jej ho pridam ako noveho do jej voliery...Uz som to v priebehu 1/2 roka skusil so 4 samcami a vzdy rovnako Viem, ze s dospelymi senegalcami je to tazsie, kym sa vytvori novy par...
Záleží taky o jakou samici se jedná. Pokud je to pták chovaný 6 let samostatně jako mazlík, případně ještě ručně dokrmovaný bez možnosti socializace s vlastním druhem, tak se nemusí spářit vůbec a do dalšího chovu bude nevhodná.
Poradi niekto, aka je optimalna krmna davka pre senegalcov, akym mnozstvom denne ich krmite? Zaujima ma len mnozstvo, nakolko sa mi zda krmna davka 5 % hmotnosti vtaka (co som sa docital na nete) velmi malo...Ak ma senegalec cca 150g, tak ma mat denne len 7,5g ? Jasne ze mam na mysli obdobie bez odchovu mladych, pri mladych asi by som daval kolko by len chceli
fin
napsal(a):
Se zájmem čtu jednotlivé přípěvky ohledně hnízdění papoušků senegalských.Mám dvě páry, z toho jedna je z odchytu.Obě páry hnízdí bez problémů.Jedna pára doma a odchytová v létě venku.Mám doma tolik senegalců, že nevím co s nima.Musím si rozšířit chovatelské zařízení.V zimě nikam nejezdím a teď ještě ta ptačí chřipka tomu dává korunu.Když dáte inzerát, tak jsou zájemci, které baví jenom posílání emailů stále dokola.Jestli bude nějaký rozumný chovatel chtít poradit, tak ať mě napíše.Rejpalům se neozývám!
Jen Vám nevěřím, že jich máte tolik, že nevíte, co s nimi. Záleží za kolik. Já problém nemám. Spíš jich mám málo. Mám jen jeden pár. Nevyžaduji odpověď a snad nejsem rejpal.
Dobrý den pro Moudliváčka!
Nemusíte věřit, ale jednou bych se s Váma docela rád potkal (v dobrém smyslu).Mám dvě chovné páry a dalších osm senegalců.Nevýhoda je ta, že je mám spolu (pro nedostatek místa) a že někteří z nich nejsou kvalitně opeření.Jak se mezi sebou perou.Jedné páře jsem i odstranil budku, abych zamezil hnízdění.Ta má i 2 x do roka mladé.Mám mladé i starší kusy.Bydlím v takové lokalitě, že o papoušky zde není takový zájem, špatná dostupnost.Když dáte inzerát tady na Fauně, tak se ozvou tzv.pisatelé emailů, kteří se ptají na věci stále dokola.Po desátém emailu toho mám i já už plné zuby.Myslím si, že i Vy jste se s tímto setkal.Ohledně ptačí chřipky nikde nejezdím.Závěrem Vám přeji mnoho zdaru ve Vašem chovu.
fin
napsal(a):
Ked budete mat mlade, napiste mi, chcem si poskladat este dva páry.Akej farby máte páry?
křepel28
napsal(a):
Tak základní moje rada je nepřidávat samce k samici do její stávající voliéry. Nejlepší je vypustit oba dva do pro ně cizí voliéry. Prostorné s možným úkrytem. Po případě pokud by i tak samice byla agresivní tak bych zkusil jí dát k samci, ale spíš ta první varianta.
Takze rada naozaj funguje, zmenil som postup a pridal som noveho samca k doterajsej samicke tak, ze som ich dal spolocne do inej, pre oba cudzej voliery. Obaja sa spravali slusne a nikto nikoho nenapadal. Uz asi po 2 tyzdnoch som ich dal spolocne do povodnej voliery a vsetko je v poriadku, znasaju sa v pohode bez akejkolvek agresie. Takze chovatel musi byt aj tak trochu psycholog
Takze este raz vdaka! Neni nad osobnu skusenost ;-).
fin
napsal(a):
Nemusíte věřit, ale jednou bych se s Váma docela rád potkal (v dobrém smyslu).Mám dvě chovné páry a dalších osm senegalců.Nevýhoda je ta, že je mám spolu (pro nedostatek místa) a že někteří z nich nejsou kvalitně opeření.Jak se mezi sebou perou.Jedné páře jsem i odstranil budku, abych zamezil hnízdění.Ta má i 2 x do roka mladé.Mám mladé i starší kusy.Bydlím v takové lokalitě, že o papoušky zde není takový zájem, špatná dostupnost.Když dáte inzerát tady na Fauně, tak se ozvou tzv.pisatelé emailů, kteří se ptají na věci stále dokola.Po desátém emailu toho mám i já už plné zuby.Myslím si, že i Vy jste se s tímto setkal.Ohledně ptačí chřipky nikde nejezdím.Závěrem Vám přeji mnoho zdaru ve Vašem chovu.
Pro FIN. Nechci se vás nijak dotknout, ale úplně vše vám nevěřím, v této diskusi jsem vám psal interní zprávu, sháněl jsem mladý nepříbuzný pár, chtěl jsem z vašich odchovů, případně se přijet podívat, nepsal jsem vám desítky mailů, ale jenom jeden ani jste mi neodpověděl, jsem taky z pardubického kraje, takže nebyl problém se přijet kdykoliv podívat, nakonec jsem koupil jinde a jel jsem pro ně 400km, s tím nemám problém, myslím že podobné řeči o lokalitě a problému prodat nejsou na místě, není úplně snadné mladý pár sehnat a když mám na papoušky za několik tisíc, tak mám i na benzín, můžete namítat že jsem vám mohl zavolat, ale pokud mi někdo neodpoví na jednoduchý dotaz, tak nikdy nevolám, já u vás chtěl utratit peníze, takže taky musí být snaha z vaší strany.
Jinak to dopisování po mailech dobře znám, tak trochu obchoduji, ale to k tomu patří, a po dvou třech mailech poznáte jestli má smysl dále ztrácet se zájemcem čas...
fin
napsal(a):
Děkuji za reakci. Jen mám zkušenost, že se kupci ozvou častěji na inzerci v tištěné Fauně než na iFauně. Pro stáří na burzy jezdím vyjímečně, spíš se podívat a koupit krmení a kroužky.
Od léta zde mám ještě jednoho senegalce, pod rodiči. Já nedokrmuji, ani to neumím. Ani jsem ho neinzeroval. Asi samička, na DNA se chystám, ale někdo ani nechce.
Gratuluji Vám k schopným párům. Ono to není tak snadné.