Soubojemezi samičkama andulek "spěchá"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2009 18:59
jirka113

XXX.XXX.43.78

Opět prosím o radu ve voliéře 2,5x1,5x2(š;h;v)mám 4páry andulek u 2 párů v budkách mám čerstvě mladé jedna ze samic která má mladé začala dost tvrdě napadat samici která ještě nesedí až do krve mám je nechat ať si to vyřídí nebo dát jednu do klece ?

6.10.2009 20:07
eden

XXX.XXX.108.178

jirka113 napsal(a):
Opět prosím o radu ve voliéře 2,5x1,5x2(š;h;v)mám 4páry andulek u 2 párů v budkách mám čerstvě mladé jedna ze samic která má mladé začala dost tvrdě napadat samici která ještě nesedí až do krve mám je nechat ať si to vyřídí nebo dát jednu do klece ?

To tu slabší necháte ubít k smrti?

6.10.2009 20:22
st toman

XXX.XXX.32.219

jirka113 napsal(a):

Jasně, dej tu napadanou někam do jiné klece. Zvláště, když ještě nesedí, jak říkáš. Ta agresivní samice ji je schopna zabít. Zdraví St. Toman

6.10.2009 20:34
saluki

XXX.XXX.6.82

eden napsal(a):
To tu slabší necháte ubít k smrti?

Ahojky, vůbec Vás nepotěším, bohužel právě dnes jsem ve stejné situaci, a to už po několikáté, jedna z hnízdících samic ve volieře vlezla do sousední boudy, potrhala mláďata i samici do krve, kdybych u toho zrovna nebyla, bylo by určitě i po samici, musela jsem je doslova vyklepat z budky. Možnosti řešení jsou dvě, ale obě nesou rizika ztráty mladých. Buď zkuste, pokud je to technicky možné, natáhnout mezi budky optickou překážku, pás pletiva nebo překližky, klidně i metr dopředu ..... pak je nutné pozorovat při krmení chování obou párů, zda krmí, či zda i nadále samice jeví zájem víc o sousedy. Druhá možnost je odlovit jeden z párů a i s boudou je přemístit do jiné voliery nebo klece. Vezměte tu samici, která má míň mladých, protože přemístěním riskujete, že přestane krmit. Anebo, pokud umíte dokrmovat, tak tu, která má starší mláďata. Taky můžete mláďata podstrčit všechna té neagresivní samici, záleží na jejich počtu a věku, a druhou samici odlovit pryč. V každém případě je potřeba pozorovat a zasáhnout. Mě nezbylo, než oddělit agresivní samici, neboť ohrožovala dokonce dvě boudy, bohužel má pod sebou sedm mladých. Zítra k ní odchytím samce, mám tam tři stejné a nevím, který ji krmí. Ráno skontroluji ta potrhaná, a pokud nepřežijí, seberu nějaká mladší od té agresivní potvory a podstrčím je té druhé. Přeji hodně štěstí!

6.10.2009 20:36
saluki

XXX.XXX.6.82

st toman napsal(a):
Jasně, dej tu napadanou někam do jiné klece. Zvláště, když ještě nesedí, jak říkáš. Ta agresivní samice ji je schopna zabít. Zdraví St. Toman

Omlouvám se, špatně jsem četla, myslela jsem, že hnízdí obě, takhle to máte jednoduché, okamžitě s ní pryč !!!

6.10.2009 21:20
eden

XXX.XXX.108.178

saluki napsal(a):
Omlouvám se, špatně jsem četla, myslela jsem, že hnízdí obě, takhle to máte jednoduché, okamžitě s ní pryč !!!

Proto je nejlepší při hnízdění přendat pár do samostatné klece. Musíte sice obstarávat víc klecí, ale máte jistotu, že se samice nenapadnou a při páření, že jsou mláďata od toho určitého samce. Jak chcete ze společné voliéry sestavovat nadále z mláďat chovné páry. Jeden samec se může pářit i s několika samicemi.

6.10.2009 21:33
saluki

XXX.XXX.6.82

eden napsal(a):
Proto je nejlepší při hnízdění přendat pár do samostatné klece. Musíte sice obstarávat víc klecí, ale máte jistotu, že se samice nenapadnou a při páření, že jsou mláďata od toho určitého samce. Jak chcete ze společné voliéry sestavovat nadále z mláďat chovné páry. Jeden samec se může pářit i s několika samicemi.

Dobrý večer, dovolím si oponovat. Ne každému jde o nějaké geneticky cílené odchovy. Já osobně mám ráda venkovní chov ve voliře, která je plná, ne s jedním párem nebo řadou boxových klecí někde ve sklepě. Za několik let takového chovu mám zkušenosti s agresivitou pouze u jediné samice u andulek a jednoho samce u rubin. Nepříbuznost zajistíte párováním odchovů z více volier a nákupem nových jedinců. je to opravdu jen věc názoru, nezlobte se.

6.10.2009 22:07
eden

XXX.XXX.94.10

saluki napsal(a):
Dobrý večer, dovolím si oponovat. Ne každému jde o nějaké geneticky cílené odchovy. Já osobně mám ráda venkovní chov ve voliře, která je plná, ne s jedním párem nebo řadou boxových klecí někde ve sklepě. Za několik let takového chovu mám zkušenosti s agresivitou pouze u jediné samice u andulek a jednoho samce u rubin. Nepříbuznost zajistíte párováním odchovů z více volier a nákupem nových jedinců. je to opravdu jen věc názoru, nezlobte se.

To záleží, kdo jaké má prostory a možnosti. Já chovám v boxech venku, kde mohu při zimním počasí zatáhnout sklo a všechny voliéry mám chráněné proti chladu, včetně mláďat. Pakliže ptáci odchovají jdou dospělí do proletovačky a mláďata do voliéry, která je tzv školka. Při zvýšené sluneční aktivitě, se zatáhne ještě druhé sklo a papoušci mají v zimě světlo a přiměřenou teplotu. Při velkých mrazech přitápím ústředním topením. Do sklepa bych je nikdy nedávala ani tam na to nemám místo.

lutík

7.10.2009 09:10
lutík

XXX.XXX.154.90

jirka113 napsal(a):

Oddělat samice může být vzorná matka ale bohužel se takto andulky chovají,pohlet do budky není krásná podívaná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík