bricciola4
napsal(a):
Dobry den,
jsem zmatena z nazvu, ktere chovatele pouzivaji. Oliva je totez jako sedozeleny? Porovnavala jsem foto a prijde mi, ze to tak opravdu je. Nebo vyrazem "sedozeleny" je myslen sedy a oliva s tim nema co delat?
Diky za rady!
Dobrý den, oliva je název pro šedozelené. Přesněji oliva mutace ještě neexistuje a tudíž by mělo být správně psáno šedozelené, ale i já používám výraz oliva. Je to, to samé ale správně by mělo být psáno jenom šedá 1f zelená nebo šedá 2f zelená, to podle faktoru. Pokud máte ještě nějaký dotaz tak mi ho napište klidně na email v profilu. Kamil
Dobrý den,pročítám řádky a dost lidí se ptá na olivu.Oliva nemůže být ze šedozeleného ptáka.Oliva vzniká z tmavozelený a tmavozelený pak vznikne 2f tmavozelený pták.Nikdy nemůžete udělat ze šedozeleného ptáka tmavozeleného.Dost lidí prodává šedozeleného ptáka jako olivu a následně z šedozelené řady prodává šedomodrého 1f jako kobalta.Nikdy vám z této řady nemůže vzniknout tmavomodrý 1f pták-vždy to bude jen šedomodrý.Proto taky tmavozelený pták je podstatně dražší než šedozelený.Tyto rozdíly jsou vidět v inzerci u 1f šedozelený a 1f tmavozelený-fotky p.Magera ,nebo se obraťte na p.Beneše,který se zabývá mutacemi a ten vám rozdíly vysvětlí.Dost lidí prodělalo např na olivách a když budete chtít udělat kobalta ,tak ho z této řady neuděláte.Moc lidí to nepozná a proto to kupují.