Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2009 22:27
turbo

XXX.XXX.64.6

Prosím zkušené chovatele o typ pohlaví, těchto dvou dospělých žaků. Děkuji

27.12.2009 22:28
turbo

XXX.XXX.64.6

turbo napsal(a):
Prosím zkušené chovatele o typ pohlaví, těchto dvou dospělých žaků. Děkuji

.

nikolas

27.12.2009 22:44
nikolas

XXX.XXX.142.65

turbo napsal(a):
.

Já se v nich nevyznám, takže pohlaví si nedovolím tipnout. Ale zdá se mi, že jsou to dva různé poddruhy, jsou totiž dost odlišní.

27.12.2009 23:38
cone

XXX.XXX.67.3

nikolas napsal(a):
Já se v nich nevyznám, takže pohlaví si nedovolím tipnout. Ale zdá se mi, že jsou to dva různé poddruhy, jsou totiž dost odlišní.

Vlastíku, poddruhy už u žaka velkého nejsou uznávány.
Pro zadavatele - na druhé fotce byste měl mít samici, první může být pro mě i samec, ale toho bych věštil z křištálové koule..Ale samici bych tipl na 80%.

28.12.2009 06:54
radohi

XXX.XXX.226.144

turbo napsal(a):
.

ZDRAVIM NA 90% MATE PAR DOLE SAMEC A HORE PODLA VONKAJSICH ZNAKOV SAMICA SU DOST ZLE FOTKY ,ALE SU TO SLUSNE KUSY TU VRAJ SAMICU SI DAJTE NA DNA TO JE ISTOTA AJ KED...NECH SA DARI V CHOVE A SKUSTE DAT AJ BUDKU AK NEMATE

28.12.2009 09:24
lutik

XXX.XXX.244.74

turbo napsal(a):
.

Spíš to vypadá na 0.2.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2009 09:53

lutik napsal(a):
Spíš to vypadá na 0.2.

Spíš to vypadá na dobrého veterináře.Chovám je už několik let, ale takhle jsem pohlaví ještě nikdy netipoval, pokud chcete začít s chovem tak vyhledejte veterináře ten Vám určí pohlaví hned a máte klid. Tolik to zas nestojí oproti ceně papouška?!!!

28.12.2009 10:12
onicek

XXX.XXX.97.129

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Spíš to vypadá na dobrého veterináře.Chovám je už několik let, ale takhle jsem pohlaví ještě nikdy netipoval, pokud chcete začít s chovem tak vyhledejte veterináře ten Vám určí pohlaví hned a máte klid. Tolik to zas nestojí oproti ceně papouška?!!!

jaké je prosím jejich přesné stáří? dva dospělí je široký pojem. když se lépe podívám na oční duhovku, tak se mi zdá, že ten vrchní kus je o něco mladší - ma svetlejsi duhovku nez ten spodní, ale taky to může být zkreslené focením, můj tip je ten, že vlastníte dvě samice

28.12.2009 11:32
usak

XXX.XXX.211.120

onicek napsal(a):
jaké je prosím jejich přesné stáří? dva dospělí je široký pojem. když se lépe podívám na oční duhovku, tak se mi zdá, že ten vrchní kus je o něco mladší - ma svetlejsi duhovku nez ten spodní, ale taky to může být zkreslené focením, můj tip je ten, že vlastníte dvě samice

Z těchto fotek toho moc poznat nelze, ale základ byl světlejší samice a kulatá hlava, samec tmavší a hlava hranatá. Dle mohutnosti lze velice špatně usuzovat jelikož stáří asi ví jen bůh, protože tipuji na odchytáky. Jinak stačí vytrhnout od každého pár pírek z hrudi, pod křídla a ocasu. Nepomíchat je, pečlivě označit a poslat do geneoxe olomouc. Do deseti dní máte za necelých 800 jasno. Pokud je předem kontaktujete pošlou vše potřebné a poradí co a jak.

28.12.2009 12:04
karel11

XXX.XXX.167.240

usak napsal(a):
Z těchto fotek toho moc poznat nelze, ale základ byl světlejší samice a kulatá hlava, samec tmavší a hlava hranatá. Dle mohutnosti lze velice špatně usuzovat jelikož stáří asi ví jen bůh, protože tipuji na odchytáky. Jinak stačí vytrhnout od každého pár pírek z hrudi, pod křídla a ocasu. Nepomíchat je, pečlivě označit a poslat do geneoxe olomouc. Do deseti dní máte za necelých 800 jasno. Pokud je předem kontaktujete pošlou vše potřebné a poradí co a jak.

první foto 0,1 a druhá 1,0.řekl bych ,že máte pár.......

28.12.2009 13:08
zdenek

XXX.XXX.61.121

karel11 napsal(a):
první foto 0,1 a druhá 1,0.řekl bych ,že máte pár.......

Obráceně, na druhé fotce byste měl mít samici, první samec.

28.12.2009 17:11
turbo

XXX.XXX.64.6

turbo napsal(a):
.

Děkuji všem co se zapojili do hádání pohlaví, mám je krátce, ptáci jsou z odchytu ale krotcí a mimořádně krásní, podle všeho jsou to dvě holky, tak budu shánět odpovídající partnery. Díky

28.12.2009 17:14
zdenek

XXX.XXX.215.241

turbo napsal(a):
Děkuji všem co se zapojili do hádání pohlaví, mám je krátce, ptáci jsou z odchytu ale krotcí a mimořádně krásní, podle všeho jsou to dvě holky, tak budu shánět odpovídající partnery. Díky

no, nebyl bych si tak jist - podívejte se na postoj a stavbu těla, hlavy, okruží kolem oka - na prvním obrázku bych opravdu řekl že je to samec, sám jsem je choval před 10ti lety...několik párů.

28.12.2009 18:08
agap

XXX.XXX.16.44

zdenek napsal(a):
no, nebyl bych si tak jist - podívejte se na postoj a stavbu těla, hlavy, okruží kolem oka - na prvním obrázku bych opravdu řekl že je to samec, sám jsem je choval před 10ti lety...několik párů.

První foto samice na , druhé foto samec . O té samici jsem přesvědčen na 100% .

28.12.2009 19:45
cone

XXX.XXX.67.3

agap napsal(a):
První foto samice na , druhé foto samec . O té samici jsem přesvědčen na 100% .

Takže obětujte těch 700kč za oba jedince / DNA Slovgen/ a budete mít 100% jistotu.

28.12.2009 20:30
cyriocosmus

XXX.XXX.112.37

cone napsal(a):
Takže obětujte těch 700kč za oba jedince / DNA Slovgen/ a budete mít 100% jistotu.

Zdravim panove rekl bych ze jsou to 2 samice tak 90% ale samozrejme na 100% to urci DNA az nechate udelat DNA a nebo endoskopii dejte vedet jak to dopadlo.At vime kdo mel pravdu

30.12.2009 09:04
usak

XXX.XXX.211.120

cyriocosmus napsal(a):
Zdravim panove rekl bych ze jsou to 2 samice tak 90% ale samozrejme na 100% to urci DNA az nechate udelat DNA a nebo endoskopii dejte vedet jak to dopadlo.At vime kdo mel pravdu

No já bych jim dal hlavně boudu a udělal DNA než bych se pustil do něčeho dalšího. Právě u nás v tomto období žakové začínali hnízdit, takže by se to mohlo vyřešit samo.

30.12.2009 11:25
nadar

XXX.XXX.211.120

usak napsal(a):
No já bych jim dal hlavně boudu a udělal DNA než bych se pustil do něčeho dalšího. Právě u nás v tomto období žakové začínali hnízdit, takže by se to mohlo vyřešit samo.

Dobrý den ! Mám za to, že dnes již pohlaví žaků na 99% opravdu dovede již určit zkušený chovatel. DNA je samozřejmě bez konkurtence.A proto, že jsem jich již ručně odchoval něco přes 50 kusů, kdy jsem mezi sebou mohl porovnávat mláďata a sledovat jejich vývoj, tak mohu uvést, že samičky měly vždy kratší temeno hlavy a tím ji pěkně zakulacenou již od kořene zobáku. Samci měli temeno dlouhé, čili hlavu více hranatou. Dle tohoto znaku lze bezpečně určit pohlaví.Mohla by se stát vyjímka, ale je to málo pravděpodobné. Starší kusy se začínají potom také lišit zbarvením, kdy jsou samice krásně světle šedivé a samci velice tmaví. Proto bych žaka na první fotce, která je k tomuto posouzení celkem vyhovující, hodnotil jako 100% samici. Na druhé není temeno hlavy možné porovnat. Pták je zježený a v né dobrém postoji. Takže by to chtělo nafotit z boční pozice, kdy je uhlazen a pak se dá také posoudit i z foto. Jinak, se zase podle barvy, která se zdá tmavší dá usuzovat, že by se mohlo jednat o samce, pokud to nezkresluje foto.

30.12.2009 11:55
stenly

XXX.XXX.241.186

nadar napsal(a):
Dobrý den ! Mám za to, že dnes již pohlaví žaků na 99% opravdu dovede již určit zkušený chovatel. DNA je samozřejmě bez konkurtence.A proto, že jsem jich již ručně odchoval něco přes 50 kusů, kdy jsem mezi sebou mohl porovnávat mláďata a sledovat jejich vývoj, tak mohu uvést, že samičky měly vždy kratší temeno hlavy a tím ji pěkně zakulacenou již od kořene zobáku. Samci měli temeno dlouhé, čili hlavu více hranatou. Dle tohoto znaku lze bezpečně určit pohlaví.Mohla by se stát vyjímka, ale je to málo pravděpodobné. Starší kusy se začínají potom také lišit zbarvením, kdy jsou samice krásně světle šedivé a samci velice tmaví. Proto bych žaka na první fotce, která je k tomuto posouzení celkem vyhovující, hodnotil jako 100% samici. Na druhé není temeno hlavy možné porovnat. Pták je zježený a v né dobrém postoji. Takže by to chtělo nafotit z boční pozice, kdy je uhlazen a pak se dá také posoudit i z foto. Jinak, se zase podle barvy, která se zdá tmavší dá usuzovat, že by se mohlo jednat o samce, pokud to nezkresluje foto.

Dobrý den p.Vícha s tím zbarvením nemáte až takovou pravdu to ,že je pták světlejší nebo tmavší,je to jen rozlišení domoviny.Tmavší žaci i když jsou to bráni jako ŽAKO KONGO je žako ostrovní-jsou o malinko menší a je tam rozdíl i ve váze-ale na oko to rozpoznat nejde,kdežto ta světlá forma tedy žako kongo pochází ze středů kontinentu.Pro porovnání pár ostrovních

30.12.2009 20:02
usak

XXX.XXX.211.120

stenly napsal(a):
Dobrý den p.Vícha s tím zbarvením nemáte až takovou pravdu to ,že je pták světlejší nebo tmavší,je to jen rozlišení domoviny.Tmavší žaci i když jsou to bráni jako ŽAKO KONGO je žako ostrovní-jsou o malinko menší a je tam rozdíl i ve váze-ale na oko to rozpoznat nejde,kdežto ta světlá forma tedy žako kongo pochází ze středů kontinentu.Pro porovnání pár ostrovních

No nevím, každý at si maslí své, ale i sestavený pár z jednoho odchytu od Šimona vykazoval tyto znaky. Sám Šimon myslím dle toho velice dobře pároval ptáky a p Čech z Kunčic pod Ondřejníkem se tímto také řídil a celkem jim to vycházelo. Netvrdím, že je to na 100%, ale na 90% určitě v chovu nám prošli 4 páry a u všech to sedělo. Ptáci byli krásní mohutní, né takové ty křepelky co jsou někdy vidět. Oba byli dost světlí, ale rozdíl ve zbarvení je velice dobře patrný když vedle sebe sedí. Na vaší fotce bych taky tipl u zdi 1,0 a na laně 0,1. V každém případě doporučuji DNA a budku.

30.12.2009 21:35
turbo

XXX.XXX.64.6

turbo napsal(a):
.

Ještě jednou děkuji všem co se zapojili do diskuse ohledně pohlaví žakoušů. Byli koupení jako dvě samičku údajně již snášely, DNA bohužel nemám, obě jsou velice světlé první mimořádně, u druhé fotka hodně zkresluje. Jsou odchytové ale super krotké a klidné.

1.1.2010 16:35
stenly

XXX.XXX.241.186

usak napsal(a):
No nevím, každý at si maslí své, ale i sestavený pár z jednoho odchytu od Šimona vykazoval tyto znaky. Sám Šimon myslím dle toho velice dobře pároval ptáky a p Čech z Kunčic pod Ondřejníkem se tímto také řídil a celkem jim to vycházelo. Netvrdím, že je to na 100%, ale na 90% určitě v chovu nám prošli 4 páry a u všech to sedělo. Ptáci byli krásní mohutní, né takové ty křepelky co jsou někdy vidět. Oba byli dost světlí, ale rozdíl ve zbarvení je velice dobře patrný když vedle sebe sedí. Na vaší fotce bych taky tipl u zdi 1,0 a na laně 0,1. V každém případě doporučuji DNA a budku.

Pro usaka u zdi 0,1 na laně 1,0 mají DNA.s POZDRAVEM

1.1.2010 19:48
usak

XXX.XXX.211.120

stenly napsal(a):
Pro usaka u zdi 0,1 na laně 1,0 mají DNA.s POZDRAVEM

Je to úpně jedno základ je DNA, určovat se dá cokoli.

25.3.2014 10:25
dame

XXX.XXX.195.104

Hezký den, mám prosbu jestli by někdo uměl poznat jestli se jedná o samičku. Děkuji.

26.3.2014 13:01
zako

XXX.XXX.255.14

dame napsal(a):
Hezký den, mám prosbu jestli by někdo uměl poznat jestli se jedná o samičku. Děkuji.

Pěkná samičkasmajlík

26.3.2014 14:04

dame napsal(a):

Tak já to vidím tak na 50% samec a na 50% samice. smajlík Takhle podle fotky to může určovat jen šarlatán, samozřejmě má velkou šanci ( 50% ), že se trefí a pak může říkat, že měl pravdu. smajlík

26.3.2014 16:08
dame

XXX.XXX.195.104

Díky Vám oběma za odpověď.
Já vím, že je to těžké podle fotky. Chovatel hned řekl první majitelce, že je na 99% samička.
V srpnu ji budou 3 roky, já ji mám rok a půl. Protože se na mě upíná víc a víc, namlouvá si mě, fňuká, chce mě krmit, chtěla bych jí pořídit kámoše. Problém je v tom, že nejsem schopná ji popadnout a jít
k vetovi na krev, nechci ji stresovat, ale ani nezvládám vyškubnout peříčka k odeslání na DNAsmajlík
Tak asi zůstaneme sami, pokud třeba nesnese vajíčko smajlík

26.3.2014 16:11
dame

XXX.XXX.195.104

Ještě jsem zapomněla, že po přepeření zůstala světlejší, ale zase je jí kus váží 480 g.

27.3.2014 21:35
zako

XXX.XXX.130.125

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak já to vidím tak na 50% samec a na 50% samice. smajlík Takhle podle fotky to může určovat jen šarlatán, samozřejmě má velkou šanci ( 50% ), že se trefí a pak může říkat, že měl pravdu. smajlík

Samozřejmě fotka může klamat ale zdali ve skutečnosti vypadá jako na fotce tak si stojím za tím, že je to samička a nepřipadám si jako šarlatán. Z Vašeho profilu není jasné zdali vůbec něco chováte natož žaky. Až Vám projde rukama tolik žaků jako mě a taky jich tolik odchováte tak to třeba taky poznáte ale nic ve zlém.smajlík

27.3.2014 22:22
dame

XXX.XXX.195.104

Hezký večer, já mám v profilu, ze mám jen žaka mazlíčka.Před ním jsem měla r.dokrmeneho mniska.Ano, obdivuju chovatele,kteří jsou odborníci. Foceno je cca před rokem, momentálně foťák zlobí a mobilem to není ono.

MakyEma

3.11.2021 18:02
MakyEma

XXX.XXX.239.87

Dobrý den chtěla bYcj se zeptat mám holku a chtěla bych aby měla malé kde mám hledat pro ni toho správného ? Děkuji

3.11.2021 20:45
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

MakyEma napsal(a):
Dobrý den chtěla bYcj se zeptat mám holku a chtěla bych aby měla malé kde mám hledat pro ni toho správného ? Děkuji

Slušný dotaz, pokusím se o slušnou odpověď, ikdyž bych nejraději odpověděl nějakou ironickou výtkou.
Je to holka - samička. Má DNA určené pohlaví?
Stáří je jaké? Mladý jedinec nebude hnízdit. Pták na fotce je starší jedinec, ale drápky nemá přerostlé, takže zase to nebude nějaký starý jedinec. Zajímalo by mě, jak dlouho v té kleci na těch hladkých bidlech žije.
Hledat správného partnera samce je mnohdy těžší než u lidí. Pokud si jedinci nepasují, mohou spolu žít roky a ani mláďátko. Nabídka jedinců je v inzerci.
Ta klec by se musela vyměnit za větší voliérku, ta hladká bidla za větve různé tloušťky, dát vhodnou budku a pak čekat. Samozřejmě odpovídající výživa.
Možná roky a ani vajíčko, možná vajíčka, ale neoplozená.
U nesocializovaných mazlíčků se jaksi nedaří jedince párovat.
Ale může nastat jeden případ ze sta a dočkáte se odchovu.

Mám pár, který, když jsem je dal dohromady, ve 4 letech stáří, samec - mazlíček řval strachy.
Dnes jsou harmonující pár, samice 3 roky snáší neoplozená vajíčka a pečlivě sedí. Samec ji krmí, pokouší se pářit.
To od té doby, kdy jsem je dal dohromady uplynulo 5 let. Mám žaky pro potěšení a doufám, ze se to oplození samci jednou podaří, stále je v těch pokusech dokonalejší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík