lllll
napsal(a):
Dobrý den,zajímalo by mě jakou barvou máte natřenou konstrukci venkovní voliéry? Zajímal by mě název a při jaké nejnižší teplotě lze natírat. Mám svařené venkovní výlety, nachystané na nátěr, a chtěl bych od vás co mají zkušenosti poradit a nečekat až do jara až se oteplí.
Lubos.
Používám barvu Komaprim, je to zároveň základovka i vrchní email. Barva rychle schne a není náročná na přípravu podkladu.
Luboš
nikolas

XXX.XXX.142.65
lllll
napsal(a):
Dobrý den,zajímalo by mě jakou barvou máte natřenou konstrukci venkovní voliéry? Zajímal by mě název a při jaké nejnižší teplotě lze natírat. Mám svařené venkovní výlety, nachystané na nátěr, a chtěl bych od vás co mají zkušenosti poradit a nečekat až do jara až se oteplí.
Lubos.
Voliéry mám natřené Eternalem, je to vodou ředitelná barva a jsem s ní spokojený. Jestli ale chcete srovnání s jinými značkami tak to nemůžu sloužit, jiné jsem nezkoušel.
<br>
Natírat lze když jsou teploty plusové, ale doporučoval bych alespoň +10°, jinak barva hodně dlouho schne.
nikolas
napsal(a):
Voliéry mám natřené Eternalem, je to vodou ředitelná barva a jsem s ní spokojený. Jestli ale chcete srovnání s jinými značkami tak to nemůžu sloužit, jiné jsem nezkoušel.
<br>
Natírat lze když jsou teploty plusové, ale doporučoval bych alespoň +10°, jinak barva hodně dlouho schne.
Zdravím Vás všechny. Používám také ETERNAL (černý matný) a jsem s ním maximálně spokojen. Natřené mám i pletivo. Osazenstvo je potom na krásně vidět. K natírání používám natěračské válečky. Stojí pár korun a jde to s nimi parádně. Souhlasím také s Vlastíkem. Chce to opravdu teplo.
paja44
napsal(a):
Zdravím Vás všechny. Používám také ETERNAL (černý matný) a jsem s ním maximálně spokojen. Natřené mám i pletivo. Osazenstvo je potom na krásně vidět. K natírání používám natěračské válečky. Stojí pár korun a jde to s nimi parádně. Souhlasím také s Vlastíkem. Chce to opravdu teplo.
Já jsem použil barvy polyuretanové, konkrétně černou lesklou. Voliéry mám natřeny prvním rokem tak nevím co to udělá. Poradil mi to můj kamarád, který mi voliéry i svařoval. Je zámečník a dost dobrý a s ochranou kovů má dobré zkušenosti. Podle něj by tato barva měla vydržet bez nějakého ošetření tak cca 10 let. Tato barva byla dost drahá, tak doufám, že se kvalita bude rovnat ceně. S tím natíráním bych raději počkal do jara. Některé barvy jsou dost citlivé na chlad a hlavně vlhkost. Může se stát, že barva nezaschne a pří mlze nebo dešti lesklý povrch zmatní a chytí mléčný nádech. Píšu to z vlastní zkušenosti. Tak hodně štěstí.
paja44
napsal(a):
Dobrý den, jaký Eternal jste použil? Je jich víc druhů (special apd.).
Luboš.
nikolas

XXX.XXX.142.65
lllll
napsal(a):
Dobrý den, jaký Eternal jste použil? Je jich víc druhů (special apd.).
Luboš.
Tak to vám neřeknu, protože si nevzpomínám, ale když se zeptáte v prodejně tak vám určitě poradí ten nejlepší pro váš účel.
nikolas
napsal(a):
Tak to vám neřeknu, protože si nevzpomínám, ale když se zeptáte v prodejně tak vám určitě poradí ten nejlepší pro váš účel.
Zdravím, letos jsem řešil stejný problém čím natřít venkovní voliéry a po delší vybírání jsem použil Hostagrund - je to samo základovka a dle popisku ji nevadí ani mírná koroze na profilech. Natíral jsem voliéry v létě, tak uvidím co to udělá přes zimu. s Eternalem jsem natíral plot, drží celkem dobře, ale jak psali kolegové už výše, stačí když je místy konstrukce navlhlá a dělají se mléčné fleky, barva i za teplého počasí docela dlouho zasychá. Vodou ředitelnou barvu bych za počasí, kdy přes noc (občas i den) klesají pod nulu, asi raději nepoužil.
nikolas

XXX.XXX.142.65
kratochvil
napsal(a):
Zdravím, letos jsem řešil stejný problém čím natřít venkovní voliéry a po delší vybírání jsem použil Hostagrund - je to samo základovka a dle popisku ji nevadí ani mírná koroze na profilech. Natíral jsem voliéry v létě, tak uvidím co to udělá přes zimu. s Eternalem jsem natíral plot, drží celkem dobře, ale jak psali kolegové už výše, stačí když je místy konstrukce navlhlá a dělají se mléčné fleky, barva i za teplého počasí docela dlouho zasychá. Vodou ředitelnou barvu bych za počasí, kdy přes noc (občas i den) klesají pod nulu, asi raději nepoužil.
To se mýlíte, Eternal za teplého počasí usychá skoro okamžitě.
nikolas
napsal(a):
To se mýlíte, Eternal za teplého počasí usychá skoro okamžitě.
Dobrý den, veškerá pozink pletiva na voliérách natírám již několik let vodou ředitelnou barvou ETERNAL černá matová a jsem maximálně spokojen. Ve srovnání s různými barvami které jsem dříve používal, je po všech stránkách lepší. Barva drží perfektně a do voliér je krásně vidět. Nátěr jsem prováděl ihned po potažení pletivem. Mám natřena i 20 let stará pletiva. Při natírání používejte rukavice, barva z rukou se skoro nedá odstranit. Jinak je pravda co píše Vlastík - zasychá velmi rychle, možná rychleji než nitro barvy.
Zdravím tragopan
Dobry den,
i já jsem použil vodou ředitelný Ethernal - černý, matný. Vybral jsem si barvu vhodnou na dětské hračky (symbol koníka na plechovce). Mam z minulosti negativní zkušenost s otravou andulky co sloupla barvu v držáku na květiny. A také souhlasím s tím, že za teploty kolem dvaceti stupňů schne opravdu rychle.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
i já jsem použil vodou ředitelný Ethernal - černý, matný. Vybral jsem si barvu vhodnou na dětské hračky (symbol koníka na plechovce). Mam z minulosti negativní zkušenost s otravou andulky co sloupla barvu v držáku na květiny. A také souhlasím s tím, že za teploty kolem dvaceti stupňů schne opravdu rychle.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
Dobrý den. Čeká mě nátěr venkovní kovové voliéry a tak zvažuji barvu. Hojně tu čtu o Eternalu. Používá se pod něj nějaká základový barva nebo natíráte přímo Eternal?
Děkuji za reakce.
vena1999
napsal(a):
Já také budu natírat venkovní voliéry a barvu budu natírat rovnou bez základu. Na některých voliérách to tak mám a jsem spokojený.
Díky za reakci. Já jsem natíral vnitřní příčky Balakrylem bez základu a jak po tom ptáci lezou, tak se to loupe. Vevnitř mi to tak nevadí, ale venku by mě to štvalo. Eternal jsem ještě nikdy nepoužil, tak nevím. I přesto, že jsem se na internetu dočetl, že se barva natírá bez použití základního nátěru, tak mne zajímala zkušenost někoho, kdo to na voliérách již použil.
loudas
napsal(a):
Dobrý den. Čeká mě nátěr venkovní kovové voliéry a tak zvažuji barvu. Hojně tu čtu o Eternalu. Používá se pod něj nějaká základový barva nebo natíráte přímo Eternal?
Děkuji za reakce.
Dobrý den. Před cca třemi roky jsem rekonstruoval voliéru pro drobotinu a použil jsem tento postup (zřejmě to tehdy bylo na doporučení známého, kvůli maximální ochraně kovové konstrukce voliéry a zachování dlouhé životnosti):
1) základní nátěr Eternalem antikor (červený) - 2x
2) poté provedení nátěru Eternalem mat akrylátový - 2x
Po třech letech zatím žádné problémy, nechci zakřiknout.
Ať se daří.
martin1 1
napsal(a):
Dobrý den. Před cca třemi roky jsem rekonstruoval voliéru pro drobotinu a použil jsem tento postup (zřejmě to tehdy bylo na doporučení známého, kvůli maximální ochraně kovové konstrukce voliéry a zachování dlouhé životnosti):
1) základní nátěr Eternalem antikor (červený) - 2x
2) poté provedení nátěru Eternalem mat akrylátový - 2x
Po třech letech zatím žádné problémy, nechci zakřiknout.
Ať se daří.
Děkuji za reakce. Tak se raději také poptám i po základním nátěru. Při ceně voliéry už těch pár korun za barvu řešit nebudu.