Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2010 19:47
lubka

XXX.XXX.99.33

Zdravím,dneska přijdu z práce,jdu k voliérám a koukám všechno nezvykle v záletech.Hned jsem zjistil proč.Tenhle dravec nelétával i v mé přítomnosti na voliéry,dostal jsem se k němu na 3 metry,málem jsem ho chytil do síťky,ale vždy mě popoletěl.Co je to vůbec,poštolka?Překvapilo mě,jak byl málo plachý.Co s ním při odchycení?Ujmou se ho třeba myslivci?Pěkný den

20.1.2010 19:47
lubka

XXX.XXX.99.33

lubka napsal(a):
Zdravím,dneska přijdu z práce,jdu k voliérám a koukám všechno nezvykle v záletech.Hned jsem zjistil proč.Tenhle dravec nelétával i v mé přítomnosti na voliéry,dostal jsem se k němu na 3 metry,málem jsem ho chytil do síťky,ale vždy mě popoletěl.Co je to vůbec,poštolka?Překvapilo mě,jak byl málo plachý.Co s ním při odchycení?Ujmou se ho třeba myslivci?Pěkný den

2.foto

20.1.2010 19:48
lubka

XXX.XXX.99.33

20.1.2010 19:52
anihak

XXX.XXX.21.90

lubka napsal(a):
3.foto

Je to Poštolka, taky navštívila moje voliéry, a vůbec se nebála.

20.1.2010 21:01
onda

XXX.XXX.159.128

anihak napsal(a):
Je to Poštolka, taky navštívila moje voliéry, a vůbec se nebála.

Ano je to poštolka, ale myslivcům bych ji určitě nesvěřil, ani bych ji nechytal myslím že Vašim ptákům neublíží.

20.1.2010 21:43
eden

XXX.XXX.66.142

onda napsal(a):
Ano je to poštolka, ale myslivcům bych ji určitě nesvěřil, ani bych ji nechytal myslím že Vašim ptákům neublíží.

Ke mě přilétla v létě. Zamotala se mezi stěnu a sklo a nevěděla jak ulétnout. Vzala jsem na ní rukavice abych jí odchytla, ale vůbec se nepokoušela bránit a hned jak jsem jí odnesla ven, tak ulétla. Asi jsou tak zblblí civilizací, že se chovají všude zmateně.

20.1.2010 21:45
hanix

XXX.XXX.123.2

lubka napsal(a):

Postolka

nikolas

20.1.2010 23:56
nikolas

XXX.XXX.142.65

hanix napsal(a):
Postolka

Já jsem si dnes všiml přímo ve vesnici několika poštolek. On totiž všude leží sníh a tak dravci mají stížený přístup k potravě, hledají proto kde se dá.
V létě moje voliéry navštěvuje krahujec, taky jsem ho jednou málem chytil jak byl zabraný do ptáků a mě vůbec nesledoval.

21.1.2010 08:08
lutik

XXX.XXX.244.74

lubka napsal(a):

Samička poštolky.

21.1.2010 08:59
onicek

XXX.XXX.97.129

lutik napsal(a):
Samička poštolky.

jedná se o samičku poštolky a s názorem, že ptákům nehrozí žádné nebezpečí nesouhlasím - znám jednoho chovatele kterému, vybila 3ks a poranila půlku chovu králováků, byl to dravec, nevím o jakého se přesně jednalo, každopádně bych si na ní dával pozor

21.1.2010 10:13
stroup

XXX.XXX.139.117

onicek napsal(a):
jedná se o samičku poštolky a s názorem, že ptákům nehrozí žádné nebezpečí nesouhlasím - znám jednoho chovatele kterému, vybila 3ks a poranila půlku chovu králováků, byl to dravec, nevím o jakého se přesně jednalo, každopádně bych si na ní dával pozor

jj Poštolka, jestli ji chytnete a dáte myslivcům v lepším případě skončí jako vycpaná :), mám je na půdě a když to zdejší "myslivec " zjistil nabídl se že vybere mladé a prodá..., prý je jen škoda že nemám káňata... ty naštěstí nehnízdí po barácích :)

21.1.2010 10:18
tomass

XXX.XXX.97.66

onicek napsal(a):

Mě lice na voliery sova zabila mě čínana dnes se chystam na odchyt past na potkany to jistí a v něm mrtví kakarik po setmění vždy pravidelně přilertí na voliery.Moc sněhu a malo potravy

21.1.2010 10:24
stroup

XXX.XXX.139.117

tomass napsal(a):
Mě lice na voliery sova zabila mě čínana dnes se chystam na odchyt past na potkany to jistí a v něm mrtví kakarik po setmění vždy pravidelně přilertí na voliery.Moc sněhu a malo potravy

ji radši chyťte živou a dovezte mi ji :)

21.1.2010 10:25
datl

XXX.XXX.8.99

stroup napsal(a):
jj Poštolka, jestli ji chytnete a dáte myslivcům v lepším případě skončí jako vycpaná :), mám je na půdě a když to zdejší "myslivec " zjistil nabídl se že vybere mladé a prodá..., prý je jen škoda že nemám káňata... ty naštěstí nehnízdí po barácích :)

Vysoká vrstva sněhu jim bráni chytat normální potravu - myši. Mnoho poštolek a káňat pravděpodobně nyní bojuje s krutým hladem. Proto se snaží dostat k jakékoliv potravě i za cenu vysokého rizika. Je to situace, kdy přírodní výběr určuje kdo přežije. Pokud chcete do přírody zasáhnout a pomoci poraněným nebo vysíleným ptákům, měl by jste je dle zákona předat záchranné stanici. V případěže se chcete starat sám je třeba vyjednat na pověřené obci stanovení odchylného postupu. To platí pro všechny naše běžné ptáky tedy sýkorky, vrabce nebo i poštolky. Pokud sleze sníh nebudou si voliér všímat.

21.1.2010 11:06
gall

XXX.XXX.165.10

stroup napsal(a):
ji radši chyťte živou a dovezte mi ji :)

Mě na voliéry nalítává jestřáb , a to se papouši mohou zbláznit . Na štěstí to není každý den má velké teritorium na lovení . Ale jakmile se objeví , není nikde není ani ptáčka živáčka

21.1.2010 12:14
datl

XXX.XXX.8.99

gall napsal(a):
Mě na voliéry nalítává jestřáb , a to se papouši mohou zbláznit . Na štěstí to není každý den má velké teritorium na lovení . Ale jakmile se objeví , není nikde není ani ptáčka živáčka

U jestřába nebo krahujce je situace jiná. Tito tvorové se na rozdíl od poštolky ptáky normálně živí. Jediná účinná obrana je dvojité pletivo a alespoň částečné zastřešení voliéry.

21.1.2010 15:37
fylip

XXX.XXX.80.34

datl napsal(a):
U jestřába nebo krahujce je situace jiná. Tito tvorové se na rozdíl od poštolky ptáky normálně živí. Jediná účinná obrana je dvojité pletivo a alespoň částečné zastřešení voliéry.

Já mám dvojité pletivo i na stropě voliery,tam mám ale jenom králičí které tam mám volněji přidrátované.Když si na něho pták sedne tak se ještě víc svěsí a žádny dravec nemá šanci

21.1.2010 21:58
stenly

XXX.XXX.241.186

fylip napsal(a):
Já mám dvojité pletivo i na stropě voliery,tam mám ale jenom králičí které tam mám volněji přidrátované.Když si na něho pták sedne tak se ještě víc svěsí a žádny dravec nemá šanci

Já tyto potvory krmím olovem,už jsem díky nim přišel o pár mích chovanců a to mám dvojpletivo s mezerou 5cm,jenomže když se ptáci poplaší,tak proti zlomení vezu ještě nikdo nic nevymyslel.Ochránci vám nic nedají a pojištění na papoušky je extremě dradé.A řeknu Vám je to 100%

21.1.2010 22:05
redpoll

XXX.XXX.90.128

fylip napsal(a):

Tvor na pokraji vyhladovění, proto ta plachost. Pro člověka který si říká Chovatel - vetřelec. Ti pobití králováci s velkou pravděpodobností nebyli dílem poštolky, ale pro většinu chovatelů to je stejně jedno. Nevím, jak z takových obrázků jste mnozí schopni identifikovat , že se jedná o samici. Snad by opravdu stálo za to uvažovat o tom, jak má voliéra vypadat aby ptáky chránila, jak naznačil Datl. Nejen, jak ji vyrobit nejlevněji. Ve srovnání s tím detaily voliéry z vedlejšího příspěvku ??? Za takových okolností si asi nic lepšího než sem tam takovou poučnou návštěvu, nezasloužíte. Je mi líto, nemohu se vyjádřit mírněji. Ani voliéra, ani klec nejsou zařízení, které mají sloužit k tomu, aby Vám ptáci neuletěli, jak se naprostá většina z vás domnívá. Je to domov vašich svěřenců. Se vším všudy.

21.1.2010 22:32
eden

XXX.XXX.76.120

redpoll napsal(a):
Tvor na pokraji vyhladovění, proto ta plachost. Pro člověka který si říká Chovatel - vetřelec. Ti pobití králováci s velkou pravděpodobností nebyli dílem poštolky, ale pro většinu chovatelů to je stejně jedno. Nevím, jak z takových obrázků jste mnozí schopni identifikovat , že se jedná o samici. Snad by opravdu stálo za to uvažovat o tom, jak má voliéra vypadat aby ptáky chránila, jak naznačil Datl. Nejen, jak ji vyrobit nejlevněji. Ve srovnání s tím detaily voliéry z vedlejšího příspěvku ??? Za takových okolností si asi nic lepšího než sem tam takovou poučnou návštěvu, nezasloužíte. Je mi líto, nemohu se vyjádřit mírněji. Ani voliéra, ani klec nejsou zařízení, které mají sloužit k tomu, aby Vám ptáci neuletěli, jak se naprostá většina z vás domnívá. Je to domov vašich svěřenců. Se vším všudy.

Existuje řešení, je to trochu dražší, ale zato bezpečné pro ptáky a mohou si vylézt z klece, kdy chtějí.

21.1.2010 22:38
satelit

XXX.XXX.196.123

redpoll napsal(a):

Mám také asi v okolí krahulíka.Byl tu již v loni.Zjistil jsem to podle toho.že letos nejsou žádní ptáci na krmítku - jen kos.V loni zde bylo hejno sýkorek a zvonku,pěnkav a letos nic.Občas se zde proletí a chytne hrdličku.Na volierach má desky a tak na ptáky nemůže. J.K.

21.1.2010 23:36
datl

XXX.XXX.8.99

...asi to vážně bude těma poštolkama...

Vy patrně máte problém porozumnět psanému textu. Poštolky ptáky normálně neloví a ani k tomu nejsou vybavené. Dalo by se říct že to na papoušky zkoušejí ze zoufalství (asi jako když si hladovějící v roce 1792 vařili smrkové šišky a kožené opasky). Ptáky mistrně loví krahujec nebo jestřáb. Možná se ptákům nelíbí ten Váš okap nebou sousedů dostávájí lepší mňamky. U mě je většinou plno i přes občasné nálety páru krahujců.

Přidejte reakci

Přidat smajlík