Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2010 19:13
jindriska

XXX.XXX.204.149

Dobrý den,
mohou spolu být společně ve venkovní voliéře andulky, zebřičky a chůvičky? Drobotina by šla samozřejmě přes zimu do tepla. Chovatelé mi říkali, že jsou někdy andulky agresivní a vyhazují hnízda zebřičkám (ale u některých se v pohodě snesou). Napadlo mě, jestli by tomuto šlo zabránit zmenšením průměru vlet.otvoru do budky. Mohou být agresivní i mimo hnízdění? Za předpokladu dostatečného prostoru a zhruba stejného počtu andulek X drobotina.
Předem moc děkuji za odpovědi.

28.1.2010 16:01
jindriska

XXX.XXX.204.149

jindriska napsal(a):
Dobrý den,
mohou spolu být společně ve venkovní voliéře andulky, zebřičky a chůvičky? Drobotina by šla samozřejmě přes zimu do tepla. Chovatelé mi říkali, že jsou někdy andulky agresivní a vyhazují hnízda zebřičkám (ale u některých se v pohodě snesou). Napadlo mě, jestli by tomuto šlo zabránit zmenšením průměru vlet.otvoru do budky. Mohou být agresivní i mimo hnízdění? Za předpokladu dostatečného prostoru a zhruba stejného počtu andulek X drobotina.

Poradíte mi prosím někdo?

28.1.2010 17:05
miky2

XXX.XXX.81.37

jindriska napsal(a):
Poradíte mi prosím někdo?

To je těžké u někoho se snesou někde ne. Buď to vyzkoušíte a budou v pohodě nebo budou andulky droboť napadat.

28.1.2010 18:22
david6

XXX.XXX.134.242

miky2 napsal(a):
To je těžké u někoho se snesou někde ne. Buď to vyzkoušíte a budou v pohodě nebo budou andulky droboť napadat.

Dobry den ja mel andulky s chuvickama a andulky me je likvidovaly.

28.1.2010 18:29
lecaks

XXX.XXX.111.65

jindriska napsal(a):
Dobrý den,

Dobrý den, v odborné literatuře chov andulek je zmínka o nevhodnosti společného chovu konkréně se zebřičkami. Samozřejmě mohou být i vyjímky. Spíš očekávejte problémy. Mimo hnízdění by agresivní neměli být. Po dobu hnízdění se projevuje agresivita u samiček andulek.

10.2.2010 17:24
jindriska

XXX.XXX.204.149

lecaks napsal(a):
Dobrý den, v odborné literatuře chov andulek je zmínka o nevhodnosti společného chovu konkréně se zebřičkami. Samozřejmě mohou být i vyjímky. Spíš očekávejte problémy. Mimo hnízdění by agresivní neměli být. Po dobu hnízdění se projevuje agresivita u samiček andulek.

Děkuji za reakce. Pokusím se přemluvit rodiče, aby mi dovolily dvě voliéry- jednu pro andulky a druhou pro drobotinu.

10.2.2010 17:32
kovato

XXX.XXX.212.213

jindriska napsal(a):
Děkuji za reakce. Pokusím se přemluvit rodiče, aby mi dovolily dvě voliéry- jednu pro andulky a druhou pro drobotinu.

A když odstavuju andulky možu knim odstavit aj zebřičky a chůvičky do společnej odstavne klece ?

10.2.2010 20:19
lecaks

XXX.XXX.111.65

kovato napsal(a):
A když odstavuju andulky možu knim odstavit aj zebřičky a chůvičky do společnej odstavne klece ?

Neměly by být problémy.

alca998

31.8.2016 14:01
alca998

XXX.XXX.159.151

Ahoj chtěla sem se zeptat jestli by bylo moudré dát andulku s chůvičkou dohromady. Měla sem je odděleně a každý byl v páru ale teď mi zbyli jen jedna chůvička a jeden sameček andulky v létě je mám ve velké kleci venku a na zimu je schovávám dovnitř.
Předem děkuji za odpovědi :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík