Odčervování chovných párů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2010 15:51
lllll

XXX.XXX.97.114

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat ,jakým spůsobem odčervujete chovné páry papoušků.Já odčervuji přímo dávku do zobáku,ale nechce se mi své papoušky 2 krát do roka stresovat chytáním kvůli odčervení.Není lepší dát roztok do misky s vodou?Může mi někdo poradit jaký roztok(název)používáte, jak ho dávkujete a aplikujete,aby se 100 procentně toho napili.Slyšel jsem, že někdo jim před odčervením den nedá vodu,aby měly žízen a napili se,což se mi zdá drastické.Chovám alexandry,nádherné,horské,andulky a korely.Děkuji za slušné odpovědi.Luboš.

nikolas

30.1.2010 17:43
nikolas

XXX.XXX.142.65

lllll napsal(a):
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat ,jakým spůsobem odčervujete chovné páry papoušků.Já odčervuji přímo dávku do zobáku,ale nechce se mi své papoušky 2 krát do roka stresovat chytáním kvůli odčervení.Není lepší dát roztok do misky s vodou?Může mi někdo poradit jaký roztok(název)používáte, jak ho dávkujete a aplikujete,aby se 100 procentně toho napili.Slyšel jsem, že někdo jim před odčervením den nedá vodu,aby měly žízen a napili se,což se mi zdá drastické.Chovám alexandry,nádherné,horské,andulky a korely.Děkuji za slušné odpovědi.Luboš.

Na odčervení používám Chemisol 20%. Dávkování je 2-4 ml na 4 litry vody. Netrápím ptáky žízní celý den, ale když chci odčervit tak den předem během dopoledne jim misky s vodou vezmu a dám je až druhý den ráno i s tím Chemisolem. Ten den nedávám žádné štavnaté krmení a ani neodčervuji když jsou ptáci venku a prší, protože pijí vodu po kapkách z pletiva.

20.2.2010 18:08
papagajchov

XXX.XXX.253.238

nikolas napsal(a):
Na odčervení používám Chemisol 20%. Dávkování je 2-4 ml na 4 litry vody. Netrápím ptáky žízní celý den, ale když chci odčervit tak den předem během dopoledne jim misky s vodou vezmu a dám je až druhý den ráno i s tím Chemisolem. Ten den nedávám žádné štavnaté krmení a ani neodčervuji když jsou ptáci venku a prší, protože pijí vodu po kapkách z pletiva.

Dobrý deň, chcem sa spýtať koľko dní sa s Chemisolem 20% odčervuje alebo je to záležitosť jedného dňa? Stretli Ste sa počas používania Chemisolu 20% s nejakou negatívnou skúsenosťou? Ďakujem

nikolas

20.2.2010 23:23
nikolas

XXX.XXX.142.65

papagajchov napsal(a):
Dobrý deň, chcem sa spýtať koľko dní sa s Chemisolem 20% odčervuje alebo je to záležitosť jedného dňa? Stretli Ste sa počas používania Chemisolu 20% s nejakou negatívnou skúsenosťou? Ďakujem

Vodu s chemisolem nechám ve voliérách 2 dny a potíže jsem žádné neměl.

21.2.2010 20:26
Gekys

XXX.XXX.25.177

nikolas napsal(a):
Vodu s chemisolem nechám ve voliérách 2 dny a potíže jsem žádné neměl.

Ja pouzivam pripravek od veterinare Bioverm, vzdycky mi natahne do strikacky a davkuje se 1ml na 1l vody. Jinak pouzivam bidylka z cerneho bezu ktery by mel mit ucinky take proti odcerveni, ale nespoliham se na to, jen jej pouzivam na doplneni

21.2.2010 21:39
kele

XXX.XXX.169.195

nikolas napsal(a):

CHEMISOLE 20% - dávka 1 ml na 1 liter vody, podávať 1 - 2 dni po sebe a o 10 dní opakovať. Môže negatívne ovplyvniť znášku a preperovanie. Pri masívnom začervení môžu uhynuté parazity upchať črevo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík