Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2010 10:27
saluki

XXX.XXX.38.103

Chováte prosím někdo cíleně tyto andulky? Pro názornost jsem zcizila obrázek ze zahraničních stránek, za což se autorovi omlouvám, ale jde mi o přesně tyto andulky, a nemohu to demonstrovat na žádné vlastní fotce, tak krásně vybarvenou andulku nemám .

3.2.2010 10:45
martanek16

XXX.XXX.182.123

saluki napsal(a):
Chováte prosím někdo cíleně tyto andulky? Pro názornost jsem zcizila obrázek ze zahraničních stránek, za což se autorovi omlouvám, ale jde mi o přesně tyto andulky, a nemohu to demonstrovat na žádné vlastní fotce, tak krásně vybarvenou andulku nemám .

chovný samec

3.2.2010 10:54
saluki

XXX.XXX.38.103

martanek16 napsal(a):
chovný samec

Dík! Je moc krásný, barvou i postavou, myslím že je tmavomodrý 1F, já bych radši ještě fialovější

3.2.2010 11:48
eden

XXX.XXX.68.107

saluki napsal(a):
Dík! Je moc krásný, barvou i postavou, myslím že je tmavomodrý 1F, já bych radši ještě fialovější

Na tyto andulky jsem se zaměřila, ale odchovy prodávám, protože už se mi andulky prostorově nikam nevejdou.Něco je v Uherském Hradišti, kde byli chovatelé barvou nadšeni a čekají an letošní odchov, který mají celý zamluvený. Jsou to tmavě fialové andulky. Jako PET andulky nechávám lidem světle fialové. Příloha - světle fialová, foto u nového majitele.

3.2.2010 11:54
eden

XXX.XXX.68.107

eden napsal(a):
Na tyto andulky jsem se zaměřila, ale odchovy prodávám, protože už se mi andulky prostorově nikam nevejdou.Něco je v Uherském Hradišti, kde byli chovatelé barvou nadšeni a čekají an letošní odchov, který mají celý zamluvený. Jsou to tmavě fialové andulky. Jako PET andulky nechávám lidem světle fialové. Příloha - světle fialová, foto u nového majitele.

Vycházím z těchto dvou samců- viz příloha. Samice vyfocené nemám, ale jsou to fialové opalínové z mého chovu, samci jsou koupeni na výstavě.

3.2.2010 12:02
eden

XXX.XXX.68.107

eden napsal(a):
Vycházím z těchto dvou samců- viz příloha. Samice vyfocené nemám, ale jsou to fialové opalínové z mého chovu, samci jsou koupeni na výstavě.

Pro letošní rok chci dát dohromady samici na fotce výš a samce viz přiložené foto. Chtěla bych odchovat tmavě zelené perlové, ale bude to první hnízdo, tak nevím jak se povede.

3.2.2010 13:34
saluki

XXX.XXX.38.103

eden napsal(a):
Pro letošní rok chci dát dohromady samici na fotce výš a samce viz přiložené foto. Chtěla bych odchovat tmavě zelené perlové, ale bude to první hnízdo, tak nevím jak se povede.

Díky za odpověď, i za prostřední fotku. Fialové perly mám v opravdu pěkných barvách, ale ty budu dávat pryč, ráda bych pro kontrast k chovaným světlekřídlým mutacím dala do vedlejší voliery jeden pár klasických fialových, pokud možno v pěkné silné postavě, bez zaměření na barvu odchovu.

3.2.2010 22:24
mitraton

XXX.XXX.40.96

saluki napsal(a):
Díky za odpověď, i za prostřední fotku. Fialové perly mám v opravdu pěkných barvách, ale ty budu dávat pryč, ráda bych pro kontrast k chovaným světlekřídlým mutacím dala do vedlejší voliery jeden pár klasických fialových, pokud možno v pěkné silné postavě, bez zaměření na barvu odchovu.

Dobrý večer,

Také v chovu mám několik fialových andulek, ve foru "Chocholaté, duhové a jiné andulky" udidíte na obr 21., 22., 23. fialového perlového samečka. Bohužel fotky z mobilu neukážou barvu tak, jak je viděna a kontrastní v hejnu, sameček je výrazně fialový, zvláště ve srovnání s modrými různých barev. V chovu mám také světle fialové. Kombinace fialové a žlutohlavé je rovněž zajímavá. Fialový nádech mám i u chocholatých andulek, což je pro mě zvláště hodnotné. Skloubení chocholek, duhových a fialových s pěknou postavou je mým cílem. Pokudy by se mi povedla andulka "helicopter" se zkadeřenými zády v pěkné barvě, jak se zatím povedlo v Japonsku a v Austrálii bude cíl dlouhodobější (fotky jsou ve foru "nadějné mládě chocholaté andulky")...Uvidíme, jak se bude dařit. Co se fialových andulek týká, tak mi přijde, že jsou často v chovech menších postav. Jakoby intenzivní, podobně jako u kanárů typ "A" jsou menší, neintenzivní, podobně jako u kanárků typ "B" jsou postav větších. Osobně mám rád andulky větší, než vlaštovky. Těch odstínů je tolik, že i mezi fialovými jsou rozdíly. Moc pěkné jsou fialové šedokřídlé, jednoho samečka v chovu také mám, uvidíme, co se po něm letos povede, budu kombinovat barvy opět s velkým očekáváním a o tom to je. Působivé jsou také světle fialové perly hnědokřídlé, linky perlování jsou slabonké, nazývané také "Flitrové kresba". Fialové ztmavují duhovky a dodávají jim působivou barevnou paletu.

S chov. pozdravem Martin Záruba, Suchdol nad Lužnicí

3.2.2010 22:39
ros

XXX.XXX.227.226

eden napsal(a):

Taky se pídím po takovém samci, ale zas tak moc jich není.

4.2.2010 10:21
eden

XXX.XXX.65.201

ros napsal(a):
Taky se pídím po takovém samci, ale zas tak moc jich není.

Jestli se mi podaří vybrat fotku správně .

4.2.2010 10:25
eden

XXX.XXX.65.201

eden napsal(a):
Jestli se mi podaří vybrat fotku správně .

Tady mám fialovou, ale fotka je rozmazaná, snad to bude vidět

5.2.2010 20:50
rezjarboza

XXX.XXX.7.84

eden napsal(a):
Tady mám fialovou, ale fotka je rozmazaná, snad to bude vidět

Prosím,omluvte mne, že vstupuji do debaty ohledně andulek fialových.Při prohlížení fotek zde přiložených fialové nejsou.Rozdílnost tmavě modrých a fialových je pěkně určená a doložena v knize p. Vašíčka - Pap.Austrálie II. str.104 a 105.

6.2.2010 00:08
cajin

XXX.XXX.215.43

saluki napsal(a):

Přikládám foto chovného samce

6.2.2010 00:12
cajin

XXX.XXX.215.43

cajin napsal(a):
Přikládám foto chovného samce

druhy samec

6.2.2010 15:45
jkonicar

XXX.XXX.80.208

cajin napsal(a):
druhy samec